Opening Klompenpad Herwijnen tijdens Open Monumentendag

De vrijwilligers van Klompenpad Herwijnen hebben er hard aan gewerkt. Zaterdag 14 september is het zover. Dan vindt de feestelijke opening plaats van het Engelenburgerpad. Het Engelenburgerpad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Herwijnen. Wandelend over de oude en nieuwe dijk, door boomgaarden, weilanden en de uiterwaarden langs de Waal, komt de wandelaar historische bezienswaardigheden en monumentale panden tegen. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Bakkerij Bakker, Achterweg 28 te Herwijnen.

Kasteel Engelenburg

Wethouder Rutger Stappershoef van de gemeente West Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel is er een wandeling onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina Herwijnen naar het terrein van kasteel Engelenburg. Daar wordt de vlag gehesen en treedt het mannenkoor van de Historische Vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen op.

Klompenpaden in de gemeente West Betuwe

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente West Betuwe, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Herwijnen is het 115de Klompenpad. In de gemeente West Betuwe liggen het Vurensche Polderpad, Rhenoijschepad en Leidschehoevenpad.

Het Engelenburgerpad is mede gefinancierd door de provincie Gelderland, de gemeente West Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is vanaf 14 september o.a. te koop bij het startpunt Bakkerij Bakker en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes.

Foto: Adrie van Kuilenburg