“Natuurlijk Emst” Wandel-landschapsfeest Schaverensepad op 25 juni

Op 25 juni a.s. is het vijf jaar geleden dat het Schaverensepad geopend is. De Werkgroep Klompenpaden Emst wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en het eerste lustrum wordt gevierd met een tal van activiteiten langs de verkorte route (5 km). De start is, zoals gewoonlijk bij het startpaneel bij dorpshuis de Hezebrink. Hier krijgt u alle informatie voor een gezins-puzzeltocht en fotowedstrijd. Vergeet niet uw camera of mobieltje hiervoor mee te nemen.

Langs de route kunt u genieten van demonstraties van de scouting, het werken met trekpaarden, schapen drijven en informatie van het Geldersch Landschap en Kasteelen en van de Bekenstichting. Twee vrijwilligers geven demonstraties maaien met de zeis. Dit ambacht kan rekenen op hernieuwde belangstelling. Op de streekmarkt kan men zich bij de stand van Emster Belang opgeven voor een cursus van een halve dag ‘Maaien met de zeis’ georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland op 20 augustus ook weer op Landgoed ’t Hanedorp.

Op de centrale rustplaats is een streekmarkt ingericht met horeca en stands die alles te maken hebben met natuur, landschap en het buitenleven. Voor de kinderen zijn er ezeltjes om op te rijden, onder deskundige leiding waterdiertjes vangen in de poel (uiteraard weer terugzetten) en zij kunnen worden geschminkt. Ook kunt u een ritje maken in een koets die voortgetrokken wordt door Friese paarden. Kortom, kiest u er voor om op 25 juni het Schaverensepad in Emst te wandelen dan bent u verzekerd van een bijzondere wandeling. Als u de totale route wandelt (10 km.) komt u ook langs alle activiteiten en streekmarkt. De activiteiten zijn vrij toegankelijk en zowel op de route als op de streekmarkt wordt u gratis koffie/thee en ranja aangeboden.

Om 10.00 uur de officiële opening van de feestelijke dag bij het startpaneel. Deelnemers aan de puzzeltocht kunnen starten tot 13.30 uur’. De streekmarkt wordt gehouden op “Landgoed ’t Hanendorp” Hanendorperweg 85 Deze is ook te bereiken per auto of fiets en parkeren is mogelijk bij de naastgelegen VV Emst. Om 16.00 uur zullen alle activiteiten eindigen. Deelname aan activiteiten op eigen risico. De Werkgroep Klompenpaden Emst hoopt vele wandelaars te mogen begroeten.

Gastenboek

  1. Ideale dag om even een wandeling te maken in ” onze achtertuin” . Na zoveel jaar toch nieuwe paden gezien en met plezier gelopen. Dank.
    Bas en Susanne

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.