10-jarig jubileum Grift en Graftenpad

Al 10 jaar kunnen wandelaars het mooie buitengebied van Rhenen ontdekken door het Klompenpad Grift en Graftenpad te wandelen. Onlangs vierde Landschap Erfgoed Utrecht het 10-jarig jubileum van het Grift en Graftenpad.

Klompenpaden zijn niet mogelijk zonder dat agrariërs hun weilanden openstellen en vrijwilligers die de paden onderhouden. Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, bedankte de agrariërs en vrijwilligers daarom voor hun jarenlange inzet. Achterbergse Gerda Jansen werd door de andere vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Dit omdat zij als coördinator van de vrijwilligersgroep van ‘de schoonste route van Rhenen en omstreken’ al jaren de spil is in het beheer van het Klompenpad.

Wethouder Jan Kleijn benadrukte hoe belangrijk het Grift en Graftenpad is om het mooie landschap en de historie rondom Achterberg te beleven. Hij sprak de hoop uit dat de route nog jaren in stand blijft, en dat de recreant binnenkort ook geniet van de vernieuwde binnenstad van Rhenen en de gerestaureerde Cuneratoren.

Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.