Feestelijke opening eerste Klompenpad in de gemeente Beuningen

Op zondag 8 april vindt de feestelijke opening plaats van het eerste Klompenpad in de gemeente Beuningen: het Doddendaelpad. Het Doddendaelpad is een rondwandeling van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van Beuningen, Weurt en Ewijk. Wandel door boomgaarden, bossen, uiterwaarden, over de oeverwal en langs landgoed Doddendael.

Programma

De opening vindt plaats om 11.00 uur bij Fruitbedrijf De Weeropper, Kloosterstraat 17 in Beuningen. Wethouder Hans Driessen, Ger van Boxem van Stichting Wandelen in Beuningen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel en een optreden van dweilorkest De Busband is er gelegenheid tot het wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Door samenwerking tot stand gekomen

Onder begeleiding van Stichting Wandelen in Beuningen en SLG en in samenwerking met de gemeente Beuningen, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Dit Klompenpad is mede gefinancierd door de gemeenten Beuningen, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij. Het Doddendaelpad maakt onderdeel uit van een netwerk van Klompenpaden.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken, wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij initiatieven als landwinkels, horeca en campings. Doordat inwoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad is het niet moeilijk mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Deze vrijwilligers onder andere van Stichting WiB worden begeleid door SLG en ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap.

Voor meer lokale wandelinformatie zie www.wandeleninbeuningen.nl en volg Stichting WiB op Facebook @wandeleninbeuningen

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.