Feestelijke opening Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen

Vrijdag 10 november is de feestelijke opening van het Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen. Het Breedlersepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over historische paden, door weilanden met oude heggen en hagen en langs kersenboomgaarden. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen, wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden een welkomstwoord. Daarna vindt de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met de wethouder. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij De Grote Bredelaar, Breedlersestraat 7 in Elst. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Klompenpad is vernoemd naar buurtschap Bredelaar en boerderij Den Grooten Breedler, nu De Bredelaar genoemd. De wandeling voert onder meer door weilanden met oude heggen en hagen, langs kersenboomgaarden en met herinneringen aan het oorlogsverleden. Het nieuwe Klompenpad start bij De Grote Bredelaar (Breedlersestraat 7 in Elst).

Vanaf 10 november is de folder te downloaden op deze website en kun je de route met info over bezienswaardigheden onderweg vinden in de gratis Klompenpaden-app.

Foto: Ivo Hutten