Geschiedenis van de regio Heerde komt tot leven langs de Klompenpaden!

Zittend op een bankje, waar luister je naar? De vogels, de wind of wat geritsel in een bosje? In Heerde kan je vanaf nu ook luisteren naar verhalen. Ga zitten, scan de QR code op het bankje met je telefoon en luister naar een aangrijpend, avontuurlijk of juist grappig verhaal. Elk verhaal duurt 5 minuten. In totaal komen er 10 luisterbankjes, langs elk Klompenpad twee.

In September is het eerste bankje geplaatst langs het Vosbergenpad. Zittend op het eerste luisterbankje kan je luisteren naar hoe Barones Kamerlingh Onnes van kasteel Vosbergen vertelt over de geschiedenis van het landgoed en de vogels die hier vertoeven.

Binnenkort volgt het tweede bankje in Wapenveld waar de legende van de zwarte ruiter verteld zal worden. Daarnaast komt er een luisterbankje met een verhaal voor kinderen bij de natuurspeelplaats en zal er een verhaal in het lokale dialect verteld worden.

Heerder pracht

De bankjes worden compleet in Heerde gemaakt. Vrijwilligers Molen de Vlijt hebben de 8 bankjes gemaakt met eikenhout uit Heerder bossen. Daarnaast wordt bij elk bankje een winterlinde geplant. Deze prachtige boom hoort thuis in het Noord-Veluwse IJssellandschap en geeft prachtige kleuren in het landschap, zeker in de herfst.

Benieuwd geworden?

Neem zelf een kijkje bij het Vosbergse luisterbankje of bezoek een van de andere paden in Heerde: het Paddenpad, het Elsvoorderpad, het Horsthoekerpad of het Markluiderpad. Bij deze paden worden begin volgend jaar ook luisterbankjes geplaatst.

De bankjes zijn geplaatst in samenwerking met de Klompenpadvrijwilligers, Visit Heerde en SLG. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage voor Groene initiatieven.

 

Gastenboek

  1. Beste Robert, bedankt voor uw reactie.
    Inderdaad is het zo dat je voor deze luisterbankjes een mobiele telefoon nodig hebt die een QR code kan lezen.
    We gaan erover nadenken of we ook op een andere manier het verhaal aan gaan bieden in de toekomst!
    Groet, Erica Hottinga – Visit Heerde: initiatiefnemer van de luisterbankjes.

  2. Leuk initiatief,maar er zijn mensen die (zoals wel bij meer fenomenen in de huidige maatschappij) achter het net vissen doordat zij geen mobiele telefoon hebben of daar niet goed mee overweg kunnen.Is daar misschien een oplossing voor? ik dacht zelf aan van die informatiezuilen waarbij je moet pompen met de voet maar hangt natuurlijk weer een prijskaartje aan.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.