Herstelwerkzaamheden Grebbelinie veroorzaakt hinder op 5 Klompenpaden

De Grebbelinie wordt van december 2022 tot en met maart 2023 hersteld. Hierdoor kunnen wandelaars de volledige route van vijf Klompenpaden en twee overstaproutes niet volgen. De linie maakt al jaren onderdeel uit van de routes van de Klompenpaden. Deze verdedigingslinie is zowel van grote historische als ecologische waarde.

De Grebbelinie is een belangrijke ecologische verbindingslijn voor verschillende dieren zoals de ree, ringslang, ijsvogel en otter. Het onderhoud is nodig omdat de afgelopen jaren de biodiversiteit achteruit is gegaan. Om een afwisselende en structuurrijke vegetatie te realiseren zijn er werkzaamheden nodig.

Wij raden aan om niet te wandelen over de onderstaande Klompenpaden. Er worden omleidingen uitgelegd, maar deze zijn veelal over verharde of drukke wegen. Bovendien is de Grebbelinie een belangrijk onderdeel van de routes. U mist een prachtig gedeelte als u deze overslaat!

  • De overstaproute Stoutenburgerpad naar Snorrenhoefpad is gestremd van 27 februari tot 8 maart en 13 maart tot en met 17 maart (Asschatterkeerkade).
  • De overstaproute die het Stoutenburgerpad, Snorrenhoefpad, Termatenpad en Schutpad met elkaar verbindt, is gestremd van 9 januari – 20 januari (Langesteeg – Schoolsteegbosjes) en 8 februari tot 17 februari (Leusbroekerweg – Langesteeg).
  • Het Breeschoterpad, Daatselaarsepad en Jufferpad zijn gesloten van 9 januari tot 25 januari (Wittenoord – N224). Een mooi alternatief om te wandelen in deze periode is het Oudenhorsterpad of Broekerpad.
  • De aanlooproute van het Termatenpad is gesloten van 1 februari tot 10 februari (Bruinenburgersluis – Leusbroekerweg) en de hoofdroute is gesloten van 30 januari tot 10 februari (Roffelaarskade – Bruinenburgersluis). Een mooi alternatief om te wandelen in deze periode is het Schutpad.
  • Het Dashorsterpad is gesloten van 23 januari tot 3 februari (Roffelaarskade), 10 februari tot 24 februari (Roffelaarskade) en 23 februari tot 28 februari (Werk aan de Roffelaar). Een mooi alternatief om in deze tijd te wandelen is het Oudenhorsterpad of Broekerpad.


Meer weten?

Kijk op https://www.provincie-utrecht.nl/onderwerpen/natuur/natuurnetwerk-nederland-nnn/natuurherstel-grebbelinie.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.