Cotlandenpad

Wandelen over landgoederen, boerenerven, zuwes en lanen. Ontdek het mooie buitengebied van Amerongen en Leersum. Wandelen op de rand van het karakteristieke kampenlandschap en door het ontginningslandschap. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: Cotlandenpad (12 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 10 en 8 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Groene Entree Amerongen, parkeerplaats De Burgwal

Opstappunt: Rijksstraatweg 54, Leersum

Openbaar vervoer: Bushalte Amerongse Berg

Markering: oranje markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Vandaag 10 mei dit hele mooie klompenpad mogen lopen.
  Fantastich mooie oude gebouwen om te bekijken, Amerongen is ook een heel mooi dorpje.
  Verder een mooi stukje natuur gezien.
  Bordjes staan allemaal goed en zichtbaar.
  Alle dank naar de vrijwilligers die dit mooie pad mogen onderhouden

 2. Dit klompenpad staat zeker in de top 3.
  Erg mooi stukje Nederland weer.
  Gaan we zeker nog een keer doen in Amerongen.

 3. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen. Goed bewegwijzerd en wat een prachtige natuur. Het pad was goed te belopen. Ik heb ervan genoten. Het mooie plaatsje Amerongen met het kasteel en Landgoed Zuijlenstein zijn ook prachtig. Dit was 1 van mijn mooiste klompenpaden.

 4. Vandaag deze mooie wandeling gemaakt. De ‘modderige’ waarschuwingen in de wind geslagen en me aan het originele pad gehouden – mits degelijk wandelschoeisel prima te doen trouwens. De bordjes waren over het algemeen goed te vinden, en een enkele keer dat dit niet het geval was bracht Google Maps soelaas. Dit mooie klompenpad biedt een afwisselende wandeling en is zeker de moeite waard!

 5. Vandaag dit prachtige klompenpad gelopen,een echte aanrader!Mooi stuk om kasteel Amerongen gewandeld, dan stukje langs de mooie huizen van Amerongen,dan weer mooi stuk door de bossen.Wij hebben de gehele route gelopen,dus niet via de Lekdijk,maar de route via de houtsnipperpaadjes langs de mooie knotwilgen.Daarna kwam wel héél modderig stuk,maar met hoge wandelschoenen prima te doen,de gehele route trouwens. Daarna over landgoed Zuylestein,erg leuk met de varkens die daar lopen in het bos! Dan weer terug door Amerongen,langs de mooie oude panden(woningen) en de kerk met de koningin Wilhelminaboom ervoor,door naar het uitkijkplatform van de Amerongse Bovenpolder met mooi uitzicht over de polder.Wij hebben genoten van weer een mooi klompenpad!

 6. Later in de middag het pad gelopen met de klok mee. Gelijk over de rotonde direct een prachtig uitzicht. de omgeving is hier is zo mooi, net als de bebouwing bij Amerongen. Fraai lopen rond het kasteel (herfstkleuren!). Voor mij persoonlijk was de pret helaas snel voorbij door de rechttoe rechtaan bosbaden. Bij de dijk gelukkig weer mooi uitzicht op de heuvels maar daar sla je weer af. Het houtsnipperpaadje was vrij goed te bewandelen. Laatste lus westkant overgeslagen en bij Zuylestein weer enthousiast door de varkens. Daarna loop je dezelfde route weer maar ben ik zelf iets anders gaan lopen door het mooie dorp wat zeker de moeite waard is. Niet dat het lelijk is maar de westkant van de route vond ik als geheel wat tegenvallen waardoor ik niet het enthousiasme deel van de meesten. Wellicht hielp het ook niet dat er in de omgeving veel gesnoeid was vanwege het seizoen.

 7. Vanochtend de regen getrotseerd ,maar wat een schitterende route. We hebben ons geen moment verveeld.
  Wij zijn met de klok mee gelopen. Mooie paden, langs kasteel Amerongen, landgoed Waayenstein en Zuylenstein. Het was aardig glibberen in het bos, maar vanaf km 5-6 kwamen de houtsnippers goed van pas. Prima opgelost en prima begaanbare paden. Wij liepen met de App en dat was goed te doen. Zonder App is het toch best zoeken naar bordjes, maar dat kan ook aan ons liggen. We hebben genoten van de oude huizen, bos, de leuke varkens en dan weer prachtige groene weilanden. Als klap op de vuurpijl een schitterend panorama view. Volgens mijn wederhelft een top 10 pad. Echt leuk, zelfs in de regen. Vrijwilligers bedankt!!

 8. Prachtige route! Heel afwisselend. Bijna helemaal zonder verkeer. Goed bewegwijzerd alleen zitten de klompenpad stickers soms wat verstopt en waren we aan het eind terug in Amerongen het spoor even bijster. Maar zeer de moeite waard.

 9. Zaterdag dit klompenpad gewandeld. Het begin en het einde is erg mooi. Prachtig dat kasteel en de oude bebouwing in Amerongen. Ook de varkens in het bos. Het gedeelte door de ‘ polder’ is eigenlijk alleen maar om kilometers te maken. Ik weet dat er ook een Galgenberg is. Die mistte ik in de route. Zou het niet beter zijn dat u de route over het landgoed inkort en een gedeelte door het bos in Amerongen noord laat lopen. Dat zou een grote meerwaarde zijn.

 10. 25 juli dit pad als mijn 83e klompenpad gelopen. Misschien niet de meest spannende, maar zeker een mooie wandeling. Route staat goed aangegeven en de overstapjes zijn stevig. Er is veel inspanning verricht om de natte delen van het pad te voorzien van houtsnipers. (ook de eventuele omleiding staat hier duidelijk aangegeven) Bijzonder de vele bosvarkens. Het straatje met de zwerfkeien op de tuinhekjes( gemeentelijk monument) is toch wel uniek. En bijna aan het eind het uitzichtspunt.
  Kleine fotoimpressie op mijn website: https://www.arievanhensbergen.nl/

 11. Net als gisteren, wordt vandaag weer een hele warme dag. We willen graag nog even een klompenpad lopen dat niet te ver van huis is en rond de 10 kilometer zodat we niet al te lang in de hitte hoeven te lopen. Eigenlijk zijn we met een vertrek van half 9 alweer aan de late kant. Maar we gaan ervoor!

  We hebben geparkeerd in Leersum en dus gebruiken de aanlooproute om naar het pad te komen. We hebben de route volledig gelopen en daarbij steeds de lus aan de zuidkant eerst gepakt en dan via het noorden weer terug.

  Het eerste stuk lopen we over het landgoed Zuylestein door het bos. Overal zien we afgezette stukken waar varkens zouden kunnen lopen, maar we zien ze (nog) niet. Net voordat we het bos uitlopen zijn er dan toch 3 grote varkens die zich aan ons laten zien. Ze zijn prachtig van kleur. Ze lijken gestreept als een tijger en de kleur van hun haren lijken soms wel van goud te zijn. Daarna verlaten we het bos en lopen over een breed pad waar veel eiken staan en ook een bord met waarschuwing voor de eikenprocessierups. Overal zijn ook nestkastjes opgehangen en daar kun je ook zien dat er vogels geprobeerd hebben het gat van het huisje groter te maken. Alhoewel… Waren het wel vogels? Want ineens zien we grote hoornaar uit een vogelhuisje kruipen. Ook die gebruiken hout voor hun nest. Dus wie weet… Aan het einde van het pad lopen we over hele smalle paadjes tussen bomen en struiken door en komen langs een camping. We hebben met de mensen te doen aangezien er geen bomen zijn en het vandaag echt heel warm is. Wat snak je naar een schaduwplek, lijkt ons.

  Daarna via een heel mooi pad komen we bij boeren weilanden uit. De paden zijn smal en er liggen overal houtsnippers. We moeten over paaltjes klimmen. Je wordt er gewoon vrolijk van! En dan is er een klein stukje waar er nog distels staan. Dit is echt een plek waar heel veel vlinders te vinden zijn. Maar ook een hele boel paddestoelen die doordat de grond best vochtig is, zich hier verenigd hebben. Via nog een paar andere weilanden en een mooi stuk achterlangs een boerderij kwamen we langs een bomenrij met allemaal kersenbomen. En zo ben je dan ook weer terug bij het bos van landgoed Zuylestein.

  Er komen wat mensen naar ons toe gewandeld en terwijl wij ze passeren gaat de telefoon en beginnen ze een verjaardagsliedje te zingen. Van die heerlijke lage, diepe mannenstemmen die je als je doorloopt een hele poos blijft horen! 😉

  Daarna lopen we richting het dorp Amerongen en wandelen we langs weiden met paarden. Langs het rand van het dorp gaan we richting het kasteel van Amerongen. We merken hier dat wij de bordjes niet zo goed meer kunnen vinden. Maar misschien is het ook niet de bedoeling om die route te nemen aangezien de tekst aangeeft dat je dan niet via het kasteel en Amerongen loopt. Maar we hebben de app en die wijst ons uiteraard steevast de juiste weg.

  Langs de gracht van het kasteel zien we een paar zwanen en 4 grote vissen die achter elkaar aan zwemmen en aan het oppervlakte van het water met hun staart slaan. Het is mooi om daar even naar te kijken. Daarna lopen we via een pad richting de parkeerplaats waar het officiële startpunt zich bevindt. Eerst nog even via het uitkijkpunt! Daar verdenken we de specht dat die een gat heeft gemaakt in 1 van de palen. Een vader en dochter zijn met een grote verrekijker allemaal vogels aan het kijken vanaf de toren.

  Via het tabaksmuseum lopen we dan weer terug richting Amerongen. Het grootste deel zit er nu op en eenmaal terug aangekomen in het bos stoppen we bij de moestuin waar we onszelf trakteren op een glas vlierbloesemsap met een ijsje. Het is zo warm en we merken dat we eigenlijk best wel toe zijn om niets meer te doen. De warmte is behoorlijk drukkend en je voelt dat de stukken in het bos het fijnste zijn om te lopen. Tijdens het laatste stuk zien we nu wel een heleboel varkentjes. Echt van die hele kleintjes ook! Zo gezellig zijn ze. En als je naar het hekje toe loopt dan komen ze naar je toe gesprint. Ze knorren er gezellig op los!

  We zijn blij om rond 12 uur bij de auto te zijn. De route is zo toch een stuk langer. Wij hadden een totale afstand van 14,5 kilometer vanaf de parkeerplaats.

  Hartelijk dank voor deze mooie route! Wij hebben er weer van genoten! Op naar het volgende klompenpad.

 12. Ontzettend genoten van dit klompenpad. Goed bewegwijzerd, prachtige natuur, veel vogels gezien. We hebben de wandeling afgesloten met een bezoek en rondleiding aan kasteel Amerongen

 13. Beste A. Visser,

  Dank voor uw bericht. Het is niet de bedoeling dat u in het naastgelegen weiland gaat lopen. Dat perceel is namelijk niet van dezelfde eigenaar als van het pad, en heeft ook geen toestemming gegeven voor wandelaars op zijn gebied. Op het desbetreffende stuk staat een bord dat het drassig kan zijn mét omleiding over de Lekdijk aangegeven. Dit staat eveneens vermeld in de app en folder.

  Met vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden

 14. Koningsdag cotlandpad gelopen. Heel mooie route afwisselend. Alleen 1 stuk heel, heel erg modderig, bijna niet te doen, omgedraaid en in naast gelegen weiland gelopen. Oplossing stuk Lekdijk nemen. Wel gevaarlijk ivm met verkeer.

 15. Wij hebben vandaag (26-02-23) dit prachtige en afwisselende klompenpad gelopen. Ondanks dat het best fris was (wel veel zon, maar heel koude wind) hebben we genoten. Dit klompenpad is goed bewegwijzerd en goed te lopen. Bijna geen asfalt…
  Alléén het stukje langs de dijk was een beetje “aanmodderen”. Maar dat kun je ook vermijden door anders te lopen wat ook aangegeven wordt. Héél mooi!!

 16. Vandaag hebben we het Cotlandenpad bij mooi wandelweer gelopen.
  Ook dit was weer een prachtige veelzijdige route.
  Goed verzorgd en aan gegeven, deze route staat daarom in de top tien.
  Van de tachtig klompenpaden die we hebben gelopen.
  Dank vrijwilligers.

 17. Mooi afwisselend klompenpad. Gelopen op zondag 29 Januari l. Soms een beetje blubberig maar dat is ook wel spannend. Prachtige vergezichten.

 18. Leuk klompenpad. In dit seizoen geen last gehad van eikenprocessierupsen of brandnetels, maar wel van (overmatig veel) blubber. Het stuk door de weilanden beneden bij de dijk loop je momenteel tot aan je kuiten door de blubber. Ook een bruggetje over een sloot dat op instorten staat, op het paadje het verst van het startpunt.
  Verder kastelen, varkens, boerenpaadjes, oude boerderijen, mooie wandeling.

 19. U geeft op de website aan dat het Cotlandenpad verboden is voor honden.
  Geldt er een uitzondering voor assistentiehonden?

 20. Ik vond het een mooie en afwisselende route: bos, paadjes, lanen, weides, kastelen, mooie verrassende uitzichten en bosvarkens bij Zuylenstein. Overgrote deel geen autoverkeer, alleen in het oude deel van Amerongen maar prima te doen, wordt niet hard gereden. Aanrader.

 21. Op 26 augustus gewandeld vanaf het opstappunt in Leersum. Mooi pad in een geweldig mooie omgeving.

 22. Vandaag deze gelopen vanaf Leersum. 9 km.mooi afwisselend pad en goed aangegeven. Veel beschutting dus ook met warm weer prima te lopen. Was super.

 23. 2-8-2022,

  Wat een geweldig klompenpad. Smalle paadjes, mooie stukken door het bos en hier en daar een bruggetje.
  Toch nog wat last van de brandnetels, maar de meeste waren inderdaad gesnoeid.
  Dit pad komt zeker in de top 3.

 24. Inmiddels is er goed gemaaid en is het pad prima begaanbaar !

 25. Vandaag dit Klompenpad gewandeld. Een schitterend Klompenpad die mij kennis heeft laten maken met een omgeving van Amerongen die ik nog niet kende. Ik vind de smalle paden altijd fantastisch om te wandelen, alleen de smalle paden in deze route zijn wel erg overwoekerd met brandnetels. Ik droeg gelukkig een lange broek en door mijn armen boven mijn hoofd te houden, kon ik de netels vermijden. Maar het was niet heel comfortabel wandelen 😉

  De rest van het pad is fantastisch! Bezoek vooral de historische moestuin van Zuylensteyn! Het is een hele bijzondere en fijne plek. Eigenlijk vind ik dat deze in de routebeschrijving opgenomen hoort te worden. Net als de bosvarkens die je onderweg tegenkomt. Dit klompenpad is weer een bijzondere die je vooral moet toevoegen aan je lijstje.

 26. Vandaag dit pad gelopen. Prachtige wandeling. Beter om het ‘brandnetelpad’ te omzeilen over de Lekdijk. Ook nog steeds veel nesten van eikenprocessierupsen maar geen last van gehad. Historische moestuin landgoed Zuylestein was geopend. Wat een prachtig plekje! Aanrader, ook voor een kop koffie.

 27. Dit is een erg leuk pad!
  Maar het zou inderdaad goed zijn, om bij “Kolland & Overlangbroek” de brandnetels ff te maaien.
  Met dit mooie weer lopen mensen vaak met “korte” armen en benen en dat is daar dan niet zo fijn.

  Groet,
  Bart.

 28. Op 18 juni gelopen. Afwisselend pad met verrassende verborgen plekjes. Ik kom uit de buurt en was aangenaam verrast door dit pad.
  De oude moestuin op het landgoed was open. De moeite waard om even te bezoeken. Ik vond de artisjokkenplant heel mooi.

 29. Vandaag dit pad gelopen. Ik zou dit pad in deze periode van het jaar zeker niet aanraden. In elke eikenboom zitten grote nesten van de eikenprocessierups. En op de route loop je bijna alleen maar onder eikenbomen. Ook het stuk beneden bij de dijk is op dit moment bijna niet begaanbaar, door de brandnetels die tot aan de oksels reiken. Dit stuk wordt helaas niet bijgehouden. Het is te omzeilen door een stuk over de dijk te lopen.

 30. Wij hebben gisteren een deel van deze mooie route gelopen, waarvan een stuk door het bos. Wellicht handig om te weten is dat op dit moment daar vrijwel elke boom nesten met eikenprocessierupsen heeft. En het zijn nogal wat bomen ;). Na een poosje wordt dit ook met een bord aangegeven. Dit zal met klompenpaden waarschijnlijk niet te voorkomen zijn, maar wellicht voor sommigen handig om te weten ivm (bijv) bedekkende kleding.

 31. Deze uitgekozen om te bewandelen. Erg mooie tocht. Behoorlijk afwisselend, mooie cultuur elementen en prachtige natuur.

 32. Een erg mooie route. Een stukje was niet prettig vanwege de dichte brandnetels. Zou mooi zijn als daar een oplossing voor komt. Verder een aanrader!

 33. Zeker een heel mooie route door een gevarieerd landschap. Klompenpadbordjes zijn over het algemeen goed leesbaar maar met het opschietende groen zal dat snel lastiger worden. Misschien is het ons onvoldoende geoefende oog maar eenmaal weer terug in Amerongen raakten we het exacte spoor net voor het einde toch nog kwijt. Inmiddels toch bijna bij de auto dus geen probleem. Een flinke upgrade van de nu zeer slechte ‘klompenpad’ app zou een welkome back-up voor de bordjes kunnen zijn wat ons betreft. De ‘klompenpad’ app is nu schandelijk ondermaats helaas …

  O ja, klompen combineren blijkbaar niet met een korte broek want het stukje parallel aan de lekdijk was echt niet te lopen door de kniehoge brandnetels. Nog even en ze rijken daar tot je oksels met het groeizame weer van de laatste tijd. Hierdoor hebben we dus een stukje over de lekdijk zelf moeten lopen. Jammer en onnodig als iemand zich met een bosmaaier daar een ochtendje kwaad maakt.

 34. Prachtige route. Vooral stuk langs amerongen veel mooi kleine paadjes. Hond op vrijwel hele pad welkom. Net bij achterste stukje Zuylenstein mocht de hond niet lopen (bij 7). Daar hebben we de route verkort.

 35. Deze route vandaag 26-3-2022 gelopen. Leuke route, afwisselend en je komt een hoop dieren tegen. De route gaat bij punt 9 door het bos (landgoed Zuylestein) maar als je naar de muur loopt kom je bij de moestuin, daar kun je (alleen buiten!) wat te drinken met iets lekkers erbij nemen, of even een blik werpen in het winkeltje.
  Dat het bos daar zo kaal is komt door de valwind van 2021. Die impact is goed te zien.

 36. Een prachtige route, goed aangegeven en met de zon erbij genoten van de natuur die al volop aan het uitlopen is.
  Heel rustig, je komt amper verkeer tegen. Wij hebben de route 19 maart gelopen en was het goed te doen qua modder. Het is natuurlijk ook best droog in de natuur. Heerlijke koffie met wat lekkers bij het kasteel in Amerongen, het kan slechter;-)

 37. Leuke route. Bij Zuilenstein (poortgebouw) lekker in het zonnetje gezeten, er is een klein terrasje met een kleine kaart, maar zit lekker. Staat jammer genoeg niet in de informatie (idee?). Inderdaad: waar de route bijna de Lekdijk raakt is het over 200 m erg modderig. Maar we hebbend het hier wel over een klompenpad. Dan moet je ergens tegen kunnen. Het is te doen, maar met gympen aan gaat het niet zonder lekkage. En je kunt inderdaad omlopen over de Lekdijk, dus in geen geval een probleem. Bij kasteel Amerongen geen modder gezien. Verder leuke route, genoten.

 38. Prachtig, afwisselend, inmiddels weer droge voeten. Zeker een aanrader. Maar dit is geen route voor het processierups seizoen. Want je loopt veel onder eiken. Veel plezier allemaal (buiten dit seizoen)

 39. Dit pad is heel erg modderig op dit moment( 26 febr 2022)
  Rond kasteel Amerongen bijna niet te doen en achter boerderij de Ark helemaal niet te doen. Hier kun je over de Lekdijk. Opmerkingen hier boven geheel terecht!

 40. Van de aanlooproute vanuit Amerongen is de Drostestraat afgesloten, ook voor voetgangers. Omlopen via Donkerstraat, Overstraat en Hof.

 41. Wat een prachtig klompenpad! Geweldige uitzichten en mooie omgeving. Tip stond bij slechter weer kon je over de lekdijk ach dachten wij het zal wel meevallen oeps toch niet echt tot de enkels in de blubber, maar wat hebben we erom gelachen.
  Het was een beste afstand maar door alles wat we onderweg te zien hadden leek het helemaal niet zo lang. We gaan dit pad zeker nog eens lopen.

 42. Het is op zich een mooi pad. Alleen heel veel slechte modderige stukken, niet te lopen, zakt er tot in je enkels in weg. En op zich ook nog best gevaarlijk langs stukken prikkeldraad. Gelopen op 5-2-‘22.

 43. Cotlandenpad een van de fraaist gelopen paden. Aandachtspunt: route met de klok mee, komend vanuit Zuylenstein richting de dijk, daar de dijk op gaan naar knp 67, rechts af de dijk volgen en bij knp 65 rechts af om weer op de route te komen. De route die vóór de dijk rechts af gaat, langs de bosrand, is momenteel (Jan. 2022) vrijwel onbegaanbaar als je geen laarzen draagt.

 44. Het pad parallel aan de dijk is op dit moment onbegaanbaar. Tenzij echt met laarzen. Meer dan enkelhoog water.

 45. Dit was een heerlijke klompwaardige wandeling. Vooral het stuk rondom en in Amerongen. Ik heb een extra rondje door Amerongen gelopen. Naar de Molen en op de weg terug passeerde ik ” ’t Gerecht”. Dat zijn restanten van een heuse galg op een heuvel in het bos!

 46. Een deel van het pad is onbegaanbaar door modder, gladheid, prikkeldraad. Je kan omlopen via de dijk, of anders hele vieze schoenen.

 47. Mooi pad & heerlijk gewandeld. Maar na alle regen van afgelopen week beter laarzen aantrekken ipv klompen. Of hoge schoenen/gamaschen.
  Restaurant Buitenlust (iets van de route in Amerongen) leuke plek voor de nazit.

 48. Vandaag deze prachtige wandeling gemaakt, vanaf Leersum.
  Je komt dan op 13.5 km uit als je ook mbv de app Amerongen mee pakt.
  Mooie route en goed aangegeven. Hier en daar nog wat drassig maar
  Zeker goed te doen. We hebben er van genoten.

 49. Cotlandenpad vandaag (zondag 10 oktober) gelopen.
  Door mooie weer begin wat druk. (Rond het kasteel)
  Daarna rustig. Na een kilometer of 4 wordt het echt een “klompenpad” met smalle onverharde paden, klimmen over hekjes, door de modder wandelend. Kamelen spotten in de weide.
  Nagenietend van het uitzicht op het uitzichtpunt het laatste stuk iets afgeweken voor een koffie + in Amerongen.
  Qua natuur misschien niet de meest afwisselende route maar wel een prachtige wandeling door het Amerongse heuvellandschap.
  Nog steeds heel zichtbaar aanwezig de verwoesting die de storm (valwind) teweeg heeft gebracht.
  Een heerlijke wandeling van 11,5 km.

 50. Beste wandelaars,

  Het Cotlandenpad is weer volledig geopend!

  Fijne wandeling!

  Team, Klompenpaden

 51. Na de zware storm op 18 juni zijn alle paden op Landgoed Zuylestein tijdelijk afgesloten d.m.v. linten.
  Er zijn op het landgoed veel bomen omgewaaid of ontdaan van hun kroon, ook hangen er overal losse takken in de bomen.
  Na een inspectie van alle bomen langs de paden en het afvoeren van omgewaaide bomen en dood hout zullen de linten weer worden verwijderd.
  Helaas voor U maar de natuur kan grillig zijn.

 52. Vorige week dit bijzondere en leuke klompenpad gelopen met een enorme diversiteit aan landschappen. Langs ‘oude’ boerenerven door de polder, een flink stuk bos waar gewaarschuwd werd voor de eikenprocessierups. Ik heb voor de zekerheid een vest aangedaan, maar geen klachten gehad. Idd een stukje langs weilanden waar het gras en de brandnetels hoog stond. Al vond ik dit zelf geen probleem, wat voorzichtiger gelopen en goed doorheen te komen. Een leuk pad langs een camping, let op de kamelen haha. Op 2/3 van de route is een er een kruidentuin waar je wat kunt drinken. Een route die de moeite waard is.

  Tip: Aan het begin (en later ook) staan er scharrel-varkens op grote stukken bosgrond. Mooi ook de gedachte erachter. Mensen bewuster maken van vlees-vermindering en bewuster vlees eten.

 53. Mooie route, afwisselend landschap.

  LET OP : Vanwege de dichte begroeiing en smalle paden, is het aan te raden GEEN korte broek aan te doen.
  Er zitten enorm veel struiken en brandnetels die het verloop van de tocht het er niet beter op maken.

  Advies, doe een lange broek aan !

 54. We sluiten ons zeker bij de vorige reactie aan. Vandaag, Hemelvaartsdag dit klompenpad om 09.00 uur gelopen. Het was nog erg rustig qua wandelaars en het was genieten van de afwisselende natuur, het gefluit van de vogeltjes en de rust. Een geweldig Klompenpad en een echte aanrader. Niks negatiefs te melden!

 55. Wat hebben we genoten van deze wandeling. De frisse groene bladeren, de vele bloemen en dieren. De prachtige afwisseling van bos, weilanden en uiterwaarden. En dan ook nog een zonnetje en een blauwe lucht .Prachtige wandeling .Warm aanbevolen

 56. Gisteren dit pad gelopen vanuit Amerongen TOP. Een echte aanrader dit pad. De mix van cultuur en natuur, bosachtig gebied en open terrein, en het aanzienlijke aantal kilometers onverhard/semi-verhard pad, zorgden ervoor dat ik ervan genoten heb. Misschien nu wel het mooiste jaargetijde om dit pad te lopen, vanwege bloeiende hoogstam fruitbomen (bij boerderij De Ark) en het frisse groen. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 57. 4 april samen met mijn man en vandaag , koningsdag, dit pad met een vriendin gelopen. Ik wilde haar graag dit prachtige pad laten zien en laten beleven. Gelukkig was ze er net zo enthousiast over als wij afgelopen 4 april:) .
  Van ons alleen maar lof voor dit prachtige pad en daarmee een pluim voor de vrijwilligers.

  Wel zagen wij 1 puntje van aandacht misschien. Koningsdag, mooi weer en dus was het druk toen we na de middag Amerongen weer binnen liepen. Je loopt dan aan de rechterkant, langs de kasteelmuur, in de berm ( de tabaksbladerroute. Opletten geblazen, want dat is helaas een echte honden uitlaatplaats geworden.

 58. Vandaag, precies 1week later, nu samen met mijn dochter Monique nog een keer de route gelopen.
  Wij hebben genoten. Het is een prachtig afwisselende route.
  Onderweg zijn wij bosvarkens tegengekomen, wij hebben kamelen gezien en wij zijn een apalca tegengekomen.
  Liep ik vorige week nog verkeerd, deze week ging het perfect goed.
  Vorige week was het nog waden door de modder daarom hebben wij nu maar de omleiding gevolgd.
  Het was best leuk om een klein stukje anders te lopen over de lek dijk.
  Op het eind van de route wordt je beloond met een prachtig uitzichtpunt.
  Het voelde als een dag vakantie in het buitenland en dat op een klein uurtje rijden van thuis.

  Monique en Frank

 59. Vandaag gelopen, mooie afwisselende route, het natte stuk is bijna helemaal droog! Echt moeite waard ook de uitkijktoren aan het eind met eeen mooi overzicht en koffie to go bij kasteel Amerongen!

 60. Prachtig klompenpad. Een heel klein stuk was het vandaag handig geweest om laarzen aan gehad te hebben. Gelukkig hadden we waterdichte wandelschoenen.

 61. Vanochtend mijn dochter naar haar werk gebracht, om zeven uur moest zij beginnen. Besloten om maar gelijk door te rijden naar Amerongen voor het Cotlandenpad.
  Daar aangekomen, ruim voor achten gestart met deze wandeling.
  De meeste reacties spreken over een prachtige route dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen.
  Nu ik de route gelopen heb kan ik zeggen dat ik het er 200% mee eens ben. De route is prachtig.

  Bij de omleiding over de lekdijk besloot ik het er op te wagen en toch de oorspronkelijke route te kiezen. Dat heb ik geweten. Leek het eerste stuk nog mee te vallen, later waren er een paar stukken waar het letterlijk waden door de modder was; maar aan de andere kant no mud, no glorry.
  De rest van de route was prima te doen.

  Ook ben ik bij de laatste routeverkorter verkeerd gelopen. Ik ben per abuis de routeverkorter opgelopen. Ik had linksom Zuylestein moeten lopen. Had ik maar beter op moeten letten.
  Wel een goede reden om nog een keer terug te komen.

  Al met al was het genieten tijdens deze topwandeling.

  Frank

 62. Vandaag deze prachtige route gelopen. Alle weerstypen meegemaakt. Hagel, natte sneeuw, zon en blauwe lucht. Wat een mooie en afwisselende route. Top 5 route en erg genoten. Onderweg nog een pasgeboren kalfje gezien. Gelet op het koude weer de boer maar even geïnformeerd. We hebben genoten! Dank aan alle vrijwilligers.

 63. Gisteren 3 april 2021 hebben wij dit mooie pad gelopen. Hoewel er staat aangegeven dat je dit pad van twee kanten kan lopen, is dit bij het beginpunt niet echt goed aangeven. Wij hebben deze route dus rechtsom gelopen.
  Onderweg kom je schappen, varkens, kamelen, ezels, koeien en paarden tegen. Heelaas kom je onderweg maar twee bankjes tegen. Dit is jammer want het het landschap leent zich er wel voor. Voor de rest een mooie en afwisselde wandelroute.

 64. Vanochtend dit pad gelopen. Wat een prachtig pad! Door een prachtig oud deel van Amerongen, rondom het kasteel, mooie lanen, over slingerende bospaadjes, pauzebankje op een superplek ( watertje achter ons, koeien naast ons en geknotte wilgen en weilanden voor ons…wat kan het leven toch eenvoudig geweldig zijn).
  Prachtige houtwalpaadjes , hooguit 200 meter asfalt, varkentjes onderweg en geluk, want op zondag is de tuin van het landgoed toegankelijk. Eindigen met een tour over het prachtige kerkplein en als letterlijk hoogtepunt een prachtig uitzicht punt. We hebben genoten!!

  Compliment aan de vrijwilligers hoe goed de alternatieve route is aangegeven ingeval deze paadjes slecht/ niet begaanbaar zijn. De smalle glibberpaadjes waar eerder over werd geschreven waren nu goed begaanbaar.
  Top 5 pad voor ons 🙂

 65. Leuke route met afwisselende paden.
  Echter bij de boerderij de Ark hebben we kennelijk de omleiding gemist. Wellicht toch niet duidelijk genoeg.
  Zeker voor zo’n in onze mening gevaarlijke passage, diepe blubber met enkel een paaltje of prikkeldraad om zich aan vast te houden . Een valpartij was dan ook helaas het resultaat.
  De varkentjes bij Zuylestein zijn superschattig en leuk om te zien.

 66. Mooie wandeling, heel afwisselend! Prima gemarkeerd en leuke weetjes in de app! Was nu wel heel modderig, vooral het stuk langs het Hakhout. Dit zou je kunnen voorkomen door de verkorting langs de Kollandsebaan te nemen.

 67. Prachtig pad.. mooie start bij kasteel Amerongen, open veld, bos , varkentjes .. Dank vrijwiligers !!

 68. Vandaag dit mooie pad gelopen! Erg fijn dat ook de alternatieve route werd aangegeven bij de Lekdijk. Aanvankelijk leek het oorspronkelijke pad nog wel te doen en waagden we het erop. Echter: iets verderop werd het echt erg blubberig en zijn we toch maar terug gegaan (nadat we eerst nog van het uitzicht en de schapen hadden genoten).
  Het was een mooie en afwisselende wandeling!

 69. Vandaag 10 jan was 1 stuk inderdaad onbegaanbaar aan een zijde werd een omleiding aangegeven aan de andere zijde niet. Verder vind ik de klompenmaker geweldig. Hulde voor de makers

 70. Vandaag dit pad gelopen. Schitterend! Over smalle houtwalpaden, door weilanden en langs hele oude weggetjes. . . En over de dijk een stukje. Ja, veel, heel veel blubber. Maar daar is het jaargetij voor. Onze glazenmuiltjes, bergwandelschoenen dus, waren onherkenbaar van de blubber. Maar wat hebben we genoten. En als extra: de bosvarkens bekeken in een zeer natuurlijke omgeving op een zeer natuurlijke manier: lekker rond lopen en wroeten in de aarde.
  De omleiding was zeer goed aangegeven. Met de app kwamen zo weer op de goed route.

 71. Het Cotlandenpad voor de tweede keer gelopen, nu de andere richting en enkele maanden later. Mooie wandeling, maar het relatief korte stukje achter de tuin van Lekdijk 2 blijft een probleem met glibberige modder en prikkeldraad aan beide zijden en een soort doorwaadbare strook met diepte van 10-15 cm water. Is hier structureel iets aan te doen?

 72. Weer een mooi pad ! vandaag 1 januari zeker glibberig, maar absoluut de moeite waard.

 73. Een prachtig pad, staat zeker in onze top 10! Het lijkt ons echter een goed idee om het Cotlandenpad in de winter aan te passen vanwege de slechte kwaliteit van het pad bij de Lekdijk. Wij liepen daar zondag 13 december in de tegenovergestelde richting en kwamen diverse wandelaars tegen die onderuit waren gegaan op dat deel van het pad. Beschadigingen aan de jas door het prikkeldraad, de kleren en schoenen onder de modder (tot aan de schouder bij een enkeling die ongelukkig was gevallen). We kregen de tip van een van de wandelaars om in plaats van voor de dijk rechts te gaan (als je de route met de klok mee loopt), rechtdoor te lopen de dijk op en dan na een paar honderd meter bij de eerste zijweg (Kollandselaan) weer rechts te gaan om vervolgens weer linksaf te gaan bij de eerste zijweg (vervolg route). Dit was een goed alternatief als je heelhuids deze mooie wandeling wil voltooien. Overigens is de Lekdijk niet de meest ontspannen route. Toen wij daar liepen waren jongelui met snelle auto’s en bijbehorende herrie aan het racen op de dijk. Hopelijk kunnen jullie wat met deze tip.

 74. 3 graden, droog en windstil (helaas bewolkt) maar alle reden om dit mooie pad vandaag te lopen met een collega voor werkoverleg. Afgelopen dagen had het wel geregend en dat maakte enkele paadjes langs weilanden nogal blubberig. Goede schoenen hielpen niet veel qua wegglijden, hielden wel de voeten droog. Veel steun zoeken bij de palen van het hek en 1x helaas, om te voorkomen dat ik weggleed, een greep in het prikkeldraad. Overleef je ook wel weer. Dit alles mocht de pret niet drukken. Schitterend langs het kasteel en mooie vergezichten. Bewegwijzering was weer prima, zoals eigenlijk altijd. Ben het met vorige schrijfster eens dat je dit pad zeker moet lopen! Maar als je niet het prikkeldraad als steun nodig wil hebben even wachten op drogere tijden ;-).

 75. 2 december 2020 het Cotlandpad gelopen. Heel mooi pad, fraai kasteel en ik wil nu in het dorpje Amerongen wonen.

  Onder aan de dijk was er een bepaald smal pad wel heel erg modderig. Nu ben ik niet bang voor vieze schoenen, maar glibberend en glijdend van prikkeldraadhek-paaltje naar paaltje laveren en een paar keer net niet je evenwicht verliezen zodat ik gelukkig toch niet lang uit in de blubber en half in het slootje belandde, was me net wat Te avontuurlijk. Ik verdenk de schapen ervan dat ze me uitlachten. Verderop bij de opstapjes over de sloot ook bijna tot mijn enkel in de drek weggezakt.

  Mensen die niet zo vast ter been zijn kunnen beter even wachten tot een wat drogere periode. Maar wel gaan, want het Cotlandpad is mooi!

 76. Vandaag 29 Nov. dit prachtige pad gelopen. Wat een super mooie omgeving. Alleen het stukje verharde weg bij kasteel Amerongen was erg druk met auto’s. Dan maar even de berm in voor de zekerheid.
  Er stonden voldoende bankjes, en met het heerlijke zonnetje, was het vandaag echt genieten.
  Wat je verwacht van een klompenpad, kun je hier verwachten. Zeer afwisselend. Smalle struinpaden, soms met stukken met modder, wat soms op survival leek, de bosvarken(tje)s, vergezichten, prachtige natuur, vogels. Weer dank voor de vrijwilligers. Top.
  Route was goed bewegwijzerd. Staat bij mij in de top 3. Ga dit pad zeker in het voorjaar nogmaals lopen, als de natuur weer ontwaakt.

 77. Vandaag op fraaie maar koude dag dit pad gelopen. Staat nu in onze top 3. Cultuurlandschap op de grens van rivier en heuvelrug. Erfgoed, vergezichten, inzoomen, dieren, flora, landgoderen, tuien, alles komt voorbij. Lekker door de modder struinen door weilanden, Heerlijke dag. En weer heel goed bewegwijzerd. Dank mensen van Klomenpaden en inwoners van Amerongen e.o. die dit mooie gebided zo ruimhartig delen!

 78. Vandaag op fraaie maar koude dag dit pad gelopen. Staat nu in onze top 3. Cultuurlandschap op de grens van rivier en heuvelrug. Erfgoed, vergezichten, inzoomen, dieren, flora, landgoderen, tuien, alles komt voorbij. Lekker door de modder struinen door weilanden, Heerlijke dag. En weer heel goed bewegwijzerd. Dank mensen van Klomenpaden en inwoners van Amerongen e.o. die dit zo ruimhartig delen!

 79. Een van mijn favoroete klompenpaden! Veel afwisseling, leuke struinpaden, steeds een gevoel van ruimte en de varkens in het bos zijn geweldig. Rond deze tijd van het jaar zijn goede wandelschoenen eenust i.v.m. de modderige stukken.

 80. Wat een topper!werkelijk alles komt voorbij mooi kasteel, boerderijen, landhuizen,stadswandeling erbij een héle mooie tocht ook .Veel onverhard. Een 10.

 81. Een hele mooie en afwisselende route. De varkens in het bos waren echt top! Aandachtspunt is het zeer modderige en glibberige pad door de weilanden bij de Lekdijk, je kan beter over de dijk gaan! En de app bleek handig omdat er op meerdere plekken even onduidelijkheid was over de bewegwijzering. Zeker voor herhaling vatbaar!

 82. Biggetjes in het bos
  Ik start dit veelbelovende en ‘gerenoveerde’ klompenpad op de grote parkeerplaats van Amerongen. Even sta ik stil bij het zicht en het zo herkenbare geluid van de vertrekkende wilde ganzen die naar het zuiden vliegen. Voor ons, achterblijvers, gaat het een lange winter worden.
  Op deze doorsnee najaarsdag weet dit klompenpad mij ongelofelijk te verrassen. Menig andere wandelaar tref ik op een bankje met een zelf meegenomen kop koffie. Wat een voortreffelijk idee nu de horeca voor de 2de keer dit jaar op slot zit.
  De tamme zwijntjes in het bos bij Zuylestein zijn amusant om te zien. Wat een heerlijk leven hebben zij hier. Eenmaal in het buitengebied wordt het stil in de omgeving en tref ik geen andere wandelaars meer. Ik ontdek de bekende overstapjes en bruggetjes die klompenpaden zo typeren. Op een klein stukje na, hebben een aantal verharde stukken plaatsgemaakt voor idyllische smalle paadjes langs bos en boerenland. Ik smul ervan. Uiteindelijk word ik nog verrast door een zwijnenfamilie met net geboren kleine biggetjes. Ik tel er 11 en ze wonen in het bos!
  Eenmaal terug in Amerongen trakteer ik mijzelf op een ‘take away’ koffie en een huisgemaakte brownie bij Herberg Den Rooden Leeuw.
  Wat mij betreft is dit de meest uitnodigende wandeling van de verre omtrek. Wat een feest om dit pad te lopen.
  Ondanks de horeca lockdown had ik de dag niet beter kunnen besteden.

  Voor foto’s zie: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/cotlandenpad/9189/

 83. Mijn eerste Klompenpad route en wat een mooie. Afwisselende route tussen de landerijen en door het bos. Prachtige blik op kasteel Amerongen! Complimenten voor de markering, wat is het goed aangegeven!

 84. Zo’n en regen wisselden elkaar af vandaag. Naast de mooie luchten, konden we op zoek naar de pot goud aan het eind van de regenboog. Die hebben we niet gevonden, maar genoeg andere schatten ervaren op dit zeer gevarieerde pad! Complimenten voor de vrijwilligers die dit pad onderhouden.

 85. Vandaag het Cotlandpad gelopen. Erg mooie omgeving en afwissellende route, met soms wat smalle paadjes. Zelfs met tegenliggers is het geen probleem, geef elkaar wat ruimte en de rest gaat vanelf.

 86. Hoewel het startpunt vanaf de grote en drukke parkeerplaats De Burgwal iets anders leek te beloven, heeft deze wandeling onze verwachtingen meer dan overtroffen. De afwisseling tussen bos en open veld, de vergezichten in de uiterwaarde, de historische stadsmuurtjes in Amerongen, een ‘bosvarken’ met haar jongen: allemaal verrassend mooi! En het terras van de herberg Den Rooden Leeuw in Amerongen mag van ons zeker in het rijtje van ‘Horeca onderweg’,

 87. Vandaag met zijn zessen het Cotlandenpad gelopen. Prachtige, afwisselende route met wel enkele zeer smalle paadjes; mooi om te lopen, maar gelukkig geen tegenliggers. Bij camping de Boterbloem wat gedronken en gegeten. Het laatste stukje was afgesloten vanwege een loshangende tak, maar dat was maar een klein stukje. Zeer de moeite waard.

 88. Begonnen bij uitstaphalte Amerongse Berg – ik moet even zoeken waar het eerstre stickertje was…:) maar gelukkig 2 dames hebben mij de juiste kant op gestuurd en daar was ie inneens (een van de)…achter een verkeersbord. Jammer genoeg begint de route aan een hele drukke weg met auto’s en veel wielrenners…ai, dat is niet de beste start op zondagochtend voor mij….maar de hele wandeling zelf is bijna alleen maar rust en stilte.

  Wat mij betreft is Amerongen inderdaad liefelijk en de wandeling heeft mooie stukken en vele prachtig gestippelde varkens (!) onderweg, die waren heel bijzonder. Samenvatting voor mij van deze wandeling: ik vond hem nogal saai jammer genoeg. Als je redelijk in de buurt woont of bent is het een mooi rondje, maar om nou een paar uur te reizen voor deze wandeling, nee dat zeker niet. Ik zal deze niet nog een keer lopen, tewijl ik dat met andere paden zeker wel heb. Maar goed, aan de vele reacties te zien heb ik met hele andere ogen gekeken, dus laat je niet misleiden door mijn wat saaiere beleving 🙂

 89. Verrassend;

  Na vele jaren dit klompenpad, zo dicht bij huis, maar weer een keer gelopen, dat was een regelrecht succes.
  Heel veel “asfalt” was vervangen door onverharde, soms smalle paadjes, de helft leek nu, voor ons, wel een nieuw klompenpad! We hebben genoten van de vele boerderijdieren die buiten liepen, zo zagen we o.a bonte varkens in een stuk bramenbos. Op landgoed Zuylenstein stonden allemaal old-timers opgesteld, om aan een rally mee te doen. De bewegwijzering is zo goed op orde, dat je het zonder kaartje of app kunt lopen, dat kun je lang niet van alle klompenpaden, hoe mooi ook, zeggen. De paden en laantjes waren goed gemaaid en gesnoeid, een dikke 10 voor de vrijwilligers die dit, al lang bestaande en vernieuwde klompenpad onderhouden.

 90. Op 4-8-20 dit pad gelopen. Een prachtige route: vooral doordat Amerongen zo pittoresk is en de omgeving zo mooi. Maar waar ik andere klompenpaden zo waardeer om hun weidsheid, benauwde dit pad mij regelmatig. Het startpunt (bij het TOP in Amerongen) lijkt wel de parkeerplaats van een pretpark. Maar gelukkig: na een minuut of 10 wandel je voorbij het Kasteel en ben je alleen.

  Maar dan word je over behoorlijk nauwe paadjes geleid. Ik ben geen bangerik, maar één pad was hooguit een meter breed en had aan weerszijden prikkeldraad. Wil de boer daar eigenlijk geen mensen over zijn land? Na het bochtje loop je in een nauwe tunnel met je hoofd in de wilgen en je armen in het prikkeldraad. Verderop volgt nog een beproeving: een pad van minder dan 2 meter breed tussen eiken vol rupsennesten. Uiteraard: het is mijn eigen keuze daar toch door te lopen, maar voor mensen die de rupsjes erg eng vinden of een prikkeldraad gerelateerd trauma hebben, is dit pad geen aanrader.

  Gelukkig: geen tegenliggers ontmoet, ik zou anders niet weten hoe we elkaar op dit soort paden hadden moeten passeren, anders dan in lepeltje-lepeltje-houding. Klinkt ook wel weer spannend, trouwens. Maar in coronatijd minder raadzaam, lijkt me.

  Misschien wel goed om deze route eens kritisch onder de loep te nemen.

 91. Door prachtig afwisselend landschap gingen we over mooie smalle paadjes. Heerlijk rustig, op de route zijn we maar een paar andere wandelaars tegrngekomen met als toppunten het kasteel van Amerongen en het hoge uitkijkpunt over de Amerongse bovenpolder.
  We wandelen vaak klompenpaden en deze wandeling komt in onze top 5.

  Op de teller stond 15.3 km terwijl 11km staat aangegeven. Iets om rekening mee te houden. Maar verder een aanrader!

 92. Het weer ziet er toch weer goed uit na wat heftige buien in de nacht. Dan toch maar de stoute (wandel)schoenen aangetrokken om het Cotlandenpad te gaan lopen. De auto vind een plaatsje in Leersum en ik wandel eerst in rechte lijn naar Amerongen. Dat levert nog wel wat asfalt op maar dan is dat maar achter de rug. Even het startpunt aangetikt in Amerongen en eenmaal over de N225 wordt het pas echt genieten. Het begint met het uitzicht bij het platform over de Amerongse Bovenpolder. Mooie natuur volgt en veel afwisseling. Veel dieren in de wei en je denkt toch even dat je bent verdwaald als je kamelen op je spoor vind. Oké, dat is boerencamping de Boterbloem. Op het eind toch nog over de N225 gewipt om langs het veld te lopen, een mooie aanvulling op het geheel. Uiteindelijk stond mijn teller op 15 km. Er zijn nogal wat mogelijkheden aangegeven om de route in te korten, maar dat zou eigenlijk zonder zijn om daar gebruik van te maken 😉

 93. Ik vond dit een van de mooiste paden tot nu toe. Bijna geen asfalt en wat een prachtige paadjes. Ontzettend veel dieren gezien onderweg. Leuke rustplekjes. Wij hebben genoten van de rustplek in Amerongen en bij Zuylestein. Geen last gehad van de eikenprocessierups, alleen maar genoten van deze prachtige natuur.

 94. Vroeg begonnen, veel gewonnen! Wat een prachtige route. Bij de Rijksweg Leersum begonnen. Het eikenpad is geweldig mooi maar tjokvol met processierupsen, enorm. Maar ze zitten nog “veilig” verstopt in de harige nesten. Gewoon niet teveel op letten en verder kijken want de omgeving is zo mooi en afwisselend. Varkens in het bos en extra stukje Amerongen bij kasteel was ook prachtig. Uitkijktoren beklommen waar vandaan je schitterend uitzicht hebt op natuurgebied/ uiterwaarden. Weer terug richting kasteel Amerongen, daar links omheen kom je wel op drukke weg uit met verkeer vanaf de pont en geen voetpad. Daar klein stukje naar links gegaan en dan rechts (rode pijtjes) natuurgebied in. Spannend stukje tussen loslopende koeien kom je weer in Amerongen en daar op de hoek bij de Roode Leeuw heerlijk biertje gedronken. Vandaar weer terug naar Leersum.
  Een aanrader!

 95. Vandaag, 28 juni, dit klompenpad gelopen.
  Onderweg veel waarschuwingen voor de eikenprocessierupsen. Maar we kregen de indruk dat ze al weg waren, in ieder geval hebben we er geen last van gehad.
  Maar wat is dit een mooi stukje Nederland.
  Leuke smalle paden, mooie vergezichten en wat een rust!
  Voor nou en nog eens.

 96. Vanmorgen dit prachtige pad gelopen tegen de klok in. De Corona maatregelen zijn opgeheven en ik snap wel dat de route was aangepast want je loopt soms over hele kleine paadjes waar passeren moeilijk is. Gelukkig kon het nu weer. Eerst een rondje om het kasteel Amerongen heen. Al snel op landgoed Zuylenstein waar wel een “uitdaging“ lag. De lanen bestaan veelal uit eikenbomen waar de processierups actief is. Ik kwam nog twee dames tegen die zich gehuld hadden in plastic regencapes zodat de eventueel dwarrelende haartjes of vallende rupsen hen geen jeuk en ellende kon bezorgen. Ze hadden het ter plekke bedacht. Of het zou helpen? Geen idee. Ik heb geen last gehad. Verder langs weilanden en een uitkijkpost met prachtig vergezicht en door een prachtig straatje van Amerongen om vervolgens weer bij de auto aan te komen. De route was goed bewegwijzerd. Ik had van te voren gedacht toen ik de app zag dat ik erg moest gaan opletten gezien de structuur van de wandeling maar app niet nodig gehad. Alleen om de bijzonderheden te lezen. Ik wil alle medewerkers, eigenaren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor dit mooie pad. Ik heb genoten.

 97. We hebben 24 mei deze route gekozen. Door de Corona situatie is deels de route afgesloten. De route hebben we met succes aangepast. We hebben onze auto op parkeerterrein tov het kasteel geparkeerd en de route begonnen richting kerk en zo oostwaarts Amerongen uit aan de rechterzijde zie je de uiterwaarden en het voetpad loopt links. Het loopt slingerend door richting het dorpje Elst. Tot einde voetpad ( erg verrassend) links afslaan richting hoofdweg Amerongen- Elst. Oversteken bij pannenkoeken huis weer het bos in de Amerongenseberg. Neem de route van de groenen paaltjes. Ongeveer 2 km rechtdoor dan linksaf slaan. Soort gelijke afstand weer links door lopen naar de tabakschuur. Dan kom je bij aangegeven startplek van deze route de startplek en vervolgens de aangegeven route volgen. We zijn niet richting Leersum geweest. Opgelet slingeren door de paden in het bos kun je gemakkelijk verdwalen. Van te voren goed plannen moet het lukken. Veel genieten van deze wisselende vooruit blikken.

 98. Gisteren hebben wij het Cotlandenpad gelopen. Parkeerplaats De Burgwal bij het startpunt was afgesloten, dus zijn we gestart vanaf de parkeerplaats bij Kasteel Amerongen. Prachtig en verrassend afwisselend pad en goed bewegwijzerd, we hebben tenminste geen bordjes gemist. D.m.v. de app informatie over punten onderweg. Genoten van de omgeving en het mooie weer.

 99. Een zonnige morgen, vroeg op pad gegaan. Dit klompenpad is Top.

 100. Beste Irma, hartelijk dank voor je reactie! Dat bericht is inderdaad verwarrend en aangepast in de app. Dank voor het doorgeven! Groet, Team Klompenpaden

 101. Prachtige en afwisselende route Over het algemeen goede bewegwijzering. Op 1 punt klopt er iets niet. Als je vertrekt vanuit het startpunt aan de Burgwal in Amerongen en je wilt daar ook weer naar terug, dan krijg je bij het einde van de route de volgende tekst te zien:
  “Bent u opgestapt in Leersum? Volg dan ( ….. ) De hoofdroute (richting de Burgwal, Amerongen) gaat verder over het onverharde pad.” Maar als je dan – zoals ik deed- het onverharde pad neemt, loop je dezelfde route die je al gelopen hebt. Dat schept verwarring. Gelukkig herkende ik het en kon ik teruglopen en verder de goede route teruglopen die dan ook nog heel erg de moeite waard is.

 102. Update:
  Kennelijk is de route aangepast en zijn er stukken bij gekomen waar geen honden mogen komen. Dus niet geheel meer geschikt voor honden nadat de veranderingen zijn doorgevoerd.

 103. Dag medewandelaars met hond.
  Ik wandel hier regelmatig en honden zijn, in tegenstelling tot wat de organisatie van de klompenpaden aangeeft op deze pagina, gewoon toegestaan op de hele route. Wel aangelijnd en neem zakjes mee (en gebruik ze).
  Veel wandelplezier.

 104. Beste Dirk, u had al een reactie gehad van onze coördinator per mail waarin u uitleg kreeg. Op dit moment zijn we bezig het pad te verbeteren. Binnenkort is het dus verholpen! Dank voor het doorgeven van de knelpunten. Groet, Team Klompenpaden

 105. Beste Marjolijn, wat fijn om te lezen dat u genoten heeft van de wandeling! De markering van de route heeft inderdaad een kwaliteitsslag nodig. Daar zijn we op dit moment hard mee bezig met de coördinator van het pad en de vrijwilligers. Binnenkort is het dus verholpen! Dank voor het doorgeven van de feedback. Groet, Team Klompenpaden

 106. Vandaag genoten van dit klompenpad! De herfst is natuurlijk ook een mooi seizoen om in zo’n bosrijk gebied te lopen. Ik sluit me aan bij vorige schrijvers, die zeggen dat de route prima te volgen is als je bordjes + app gebruikt.

  Volgens de app kun je onderweg geen koffie drinken (behalve bij Touche). Je kunt hiervoor echter goed terecht bij kasteel Amerongen. Ook heb ik ontdekt dat je, door even van de route af te wijken, op vrijdag en zondag terecht kunt bij landgoed Zuylestein. Ze hebben koffie, thee en verkopen ook groenten uit de moestuin en vlees van de ‘bosvarkens’ die er lopen.

 107. We waren erg verrast over de afwisseling van de route. Route gelopen vanuit Leersum. Zoals Dirk ook schrijft is er hier en daar verbetering mogelijk aan de bewegwijzering. Wij waren blij dat we de app er bij hadden. Mooie schaapskooi aan het begin van de route. Leuk die bosvarkens bij het landgoed en de kamelen en lama’s bij de boerderij. We waren ook erg verbaasd over het aantal “nesten”van de eikenprocessierups. Denk daarom niet dat het aan te raden is om deze route in de zomer te lopen. Maar verder is dit een erg leuke route. Overigens ook een gezellig restaurantje bij het beginpunt in Leersum.

 108. Een heel leuk pad, we hebben echt genoten. Prachtig afwisselend en veel te zien onderweg.
  Wel is de bewegwijzering niet helemaal in orde, zowel de bordjes als de app. Bij de Lekdijk staat 1 bordje op de dijk en daarna niks meer, maar de app geeft onderlangs aan. De app geeft een foute afslag aan bij de Kollandsedijk: ga linksaf voor de hoofdroute, maar dit moet rechtdoor zijn. Ook geeft de app hier aan rechtdoor aan om de route te verkorten, maar dit moet rechtsaf zijn. Op geen enkele plaats staan bordjes waarop aangegeven staat hoe je de route kunt verkorten. Op een aantal plekken is dit verwarrend. Aan het eind geven de bordjes de route die om het kasteel loopt helemaal niet aan.
  Onze conclusie: je moet echt de app gebruiken of een goede kaart, want alleen via de bordjes lopen is eigenlijk niet te doen.

 109. Vandaag hebben we de 9 km. Van Het Cotlandenpad gelopen. De rust en het gevarieerde landschap is heel mooi.
  Alleen we konden merken dat het de laatste dagen erg veel geregend heeft, want sinds lange tijd kwamen we weer plassen en modder poelen tegen. Ook het niet gemaaide gras was erg nat, vooral, bij de stukken naast en door de weilanden was dit hinderlijk.
  Ook hadden ze net de sloten geschoond en het riet enz. lag half over het smalle pad, hierdoor ben ik een keer behoorlijk komen te vallen.
  Ik ben 77 jaar en de overstappen zijn voor mij wat strammen wordende spieren echt te hoog. Uiteindelijk met wat hulp kon ik aan de andere kant komen.

 110. Precies 1 jaar geleden liepen we dit pad, dus grappig om het vandaag nog eens te doen! Jammer dat het informatiebord van Klompenpaden zo ernstig was beklad met graffitti bij de groene entree. We kenden gelukkig de route. We liepen met het gedeelte van de Amerongse Bovenpolder erbij en dat is een fijne toevoeging. Daarmee kom je op 13 km. Onderweg nog van dichtbij een ree zien oversteken. Ook ontbraken de koeien, schapen en bijenkasten niet, evenals de kamelen bij Boerderij “de boterbloem” (die zijn te huur voor je levende kerststal, geweldig!!) . De grote stier met ring in de neus waar je vlak langs moest, maar het dier was heel vriendelijk. En als kers op de taart de verschillende soorten bosvarkens op landgoed Zuylenstein. We schrokken van de restanten van de nesten van de eikenprocessierups in de lange eikenlaan. Hoe zal dit volgend jaar uitpakken….We hebben weer met net zoveel plezier dit pad gewandeld als een jaar geleden!

 111. Gisteren een gedeelte van het prachtige Cotlandenpad gelopen, in combinatie met een route van ANWB, vogelspot.
  Echt de moeite waard, leuke kleine slingerpaadjes enzo.
  Veel rust, dus een mooie route om te onthaasten.
  Icm de ANWB route nog een deel door de uiterwaarden, wat zeer de moeite waard is.

  Wel zouden wat bankjes hier een daar de route wat plezieriger maken.

 112. Gisteren het cotlandenpad gelopen, samen met mijn echtgenote, gestart bij de weg naar het berghuis, daar is een fietsenstalling bij de tabaksschuur. Eerst nogal door Amerongen heen veel bebouwing maar wel aardig, daarna op het landgoed erg mooi en rustig op maandag morgen. Vooral als je bij de dijk komt en rechts het smalle voedpad op moet is het gras erg hoog, en dan na twee bochten moet je rechtsaf een voetpad met hoge begroeiing op en daar staat geen bordje bij, gelukkig had ik de kaart en kwam ik er wel uit. Maar daar kan een bordje bij aan de andere kant bij het bruggetje stond er wel weer een.
  Verder een geweldig mooi pad en erg stil maar dat kwam ook misschien wel door de dreiging van de processierups.

 113. Veel last van eikenprocessierupsen langs het Cotlandenpad.

 114. Mooie route en zeer gevarieerd. We hadden goed weer gisteren (20 april) met lopen en we zijn gestart vanuit Amerongen. Verder zijn we bij het kasteel door het stuk van de uiterwaarden gelopen. Mooi om te zien hoe daar het rivierduin landschap zich gevormd heeft. Verder hadden we geen problemen met de markering onderweg. We nemen ook altijd een uitgeprinte kaart mee. Dat helpt altijd bij twijfel en geeft ook inzicht waar je bent. Dus volop genieten van landschap, zingende vogels en allerlei dieren onderweg. Echt voorjaar.

 115. Zondag 31 maart liepen wij dit pad met prachtig weer. We werden vrij snel verrast door “bosvarkens”. Een aantal bruinbehaarde varkens, waarvan er één 7 biggetjes had. Schitterend mooie & leuke nieuwsgierige varkens. Binnen een lage afrastering konden ze hun kostje opzoeken in het bos.
  Het is een pad langs & door bos en weilanden. We zagen de eerste kikkers, een boomklever, een kleine bonte specht, paarden, koeien, schapen, geiten, lama’s / alpaca’s, eenden en ganzen. Een hele mooie wandeling. En een thee of koffie met zelfgemaakte muffin op het terras bij landgoed Zuylestein is geen straf met lekker weer.

  Mooie wandeling, topper onder de Klompenpaden. Maar idd is de bewegwijzering niet altijd 100%. Wij hadden een “routevraag” bij de Lekdijk. Volgens de app loop je niet via de dijk, maar volgens enkele schildjes weer wel. Wat is nu de juiste route ? PS : wij begonnen de wandeling door eerst achter Zuylestein om te lopen.

 116. Zie een van de voorgaande reacties: ==>
  “Wij misten nu een aanwijzing bij Amerongen, voorbij punt 3, rechtsaf ga je richting startpunt Amerongen maar wij moesten naar links richting Leersum, klompenbordje stond wel naar rechts maar niet naar links, daar zal het handig zijn dit aan te geven met aanwijzing aanloop route (dit wordt bij andere klompenpaden wel gedaan nog niets mee gedaan. Er wordt inderdaad nergens duidelijk gemaakt dat naar rechts de langere route is
  naar / door Amerongen en naar links de 9 km route, lopend vanaf Leersum. Een uitleg bordje aldaar zou mooi zijn.

 117. Dag,

  Zojuist een deel gelopen vanaf de picknickplek bij de Boterbloem. Als je dan terug komt van de dijk de Kollandselaan ingaat, gaat de route linksaf het weuland/bos in. Als je dan weer terug komt op de Kollandselasn gaat de route naar links, enkel nog op verharde weg. Je kan hier ook rechtdoor, dan rechts en links en komt bij een vijver. Hier loopt een paadje dat je brengt bij het pad van de start vd route en zo kan je weer naar de picknickplek. Twee keer een takkenbruggetje over een slootje over, ook leuk voor kinderen.

 118. Ik heb gisteren 11-10-2018 het coltlandenpad gelopen vanuit Leersum dit was een hele mooie herfstwandeling. Alleen is het handig om aangegeven dat er een aanlooproute is op de bordjes zowel vanuit Leersum als vanuit Amerongen.
  Wij misten nu een aanwijzing bij Amerongen, voorbij punt 3, rechtsaf ga je richting startpunt Amerongen maar wij moesten naar links richting Leersum, klompenbordje stond wel naar rechts maar niet naar links, daar zal het handig zijn dit aan te geven met aanwijzing aanloop route (dit wordt bij andere klompenpaden wel gedaan<).
  Omdat ik de wandeling al eens gedaan had wist ik dat we daar links moesten omdat we toen verkeerd uitkwamen bij de Rijksstraatweg wat erg jammer was want nu hebben we hem goed gelopen en deze was veel mooier.
  Verder een hele mooie herfstwandeling zonder verdere problemen.

 119. Dit is een prachtige wandeling! Gestart bij de Groene entree in Amerongen, via t stadje richting kasteel en dan de dijk op langs de Lek. Nu kan het nog want vanaf 1 oktober is dit gedeelte afgesloten. Veel “babbelende” ganzen vliegen over je hoofd en staan tussen de koeien, en bij de waterplassen in de uiterwaarden. Ook heel veel meidoorns die zwaar overhangen met veel rode bessen, een stralende zon en blauwe lucht. Dit is genieten. Leuk wat overstapjes gemaakt en dan via de Lekdijk oversteken naar t bos van landgoed Zuijlensteyn. Veel vogels om je heen en prachtige variatie aan paddestoelen gezien. Bij terugkomst in Amerongen nog café Buitenlust aangedaan voor een heerlijke tosti! Fijn dat ze open zijn op maandag!

 120. Gelopen vandaag 29-07-2018 de Cotlandenpad. mooie route. Ook fijn dat het bord op de parkeerplaats staat van de Groene Entree Amerongen. Prachtige omgeving. Wij kozen ervoor om de route te lopen langs het kasteel, de Rijnweg en dan, volgens de kaart, het boerengebied in. Wij zijn er uitgekomen. Ook mede dankzij de kaart. Maar is het een idee om deze route, die je mag bewandelen tussen 1 april en 1 oktober, ook te bewegwijzeren?
  Verder prima bewegwijzerd. Geen enkel probleem.
  Hartelijk dank en de complimenten aan alle vrijwilligers.

 121. …heb ik genoten van de mooie omgeving van het Cotlandenpad. Zoals eerder vermeld, zijn er inderdaad een paar ontbrekende klompjes, o.a. bij Zuilenstein. En als er staat dat je beter de routeverkorter kunt nemen i.v.m. werkzaamheden, wees dan minder eigenwijs dan ik en doe dat. Ik heb nu genoeg klei aan mijn schoenen om een theepot van te bakken.
  Ik kwam van Leersum en heb aan het eind van de wandeling een bezoek gebracht aan kasteel Amerongen. Hier kun je een rondleiding door het kasteel krijgen, erg leuk om een keer te doen! Ook het tabaksmuseum is een bezoekje waard.

 122. We hebben de route proberen te lopen maar na de Lekdijk is de route niet meer te lopen, we gingen tot de enkels de klei in. Dus Lekdijk af en dan rechtdoor routeverkorter volgen.
  Op zich een prachtige afwisselden route.
  Hier en daar ontbreken echter route aanwijzingen, met de app lukt het dan wel maar moest toch een mevrouw de goede richting wijzen.

 123. Twee waarschuwingen als je het Cotlandenpad wilt lopen. Wil je de folder kopen kijk dan uit. Op de verkooppunten in Amerongen zijn ze in ieder geval op maandag gesloten. De app doet wonderen, maar het pad vanuit Amerongen levert in het begin wat de routebordjes betreft wast problemen. Deze zijn namelijk nergens aanwezig en pas als je langs de Amerongse Bovenpolder loopt komen de eerste. Op de terugweg is het heel anders. Die zijn wel aanwezig. De tweede waarschuwing is m.i. van groot belang. Vergeet namelijk je verrekijker niet. De Amerongse Bovenpolder huisvest een kolonie lepelaars en diverse soorten eenden en ook de kolgans liet zich zien. Op het landgoed Zuylestein lieten enkele bonte spechten zich zien. Ook op het pad een paradijs voor vlinders. En landschappelijk is het pad ook zeer de moeite waard. Het deel dat door de oude kern van Amerongen gaat kan inderdaad nog wat verbeterd worden om het kasteel Amerongen er wat meer in te betrekken. Maar ook geldt: Op maandag gesloten. Ik liep het pad op maandag en dat heeft ook een voordeel. Heerlijk rustig en volop genieten. Een toppertje onder de paden.

 124. Het Cotlandenpad gelopen op 8 april 2017.
  Onze wandeling begon vannuit Amerongen bewolkt, maar het was droog. De route is duidelijk aangegeven. We vonden het leuk om de turfschuur te bezoeken met onder andere lokale producten, uitleg en informatie over de natuur en leuke cadeau-artikelen. We genoten van rust en de natuur. Het voorjaar liet zich prachtig zien. Het stuk bij de Lekdijk vonden we erg rumoerig en gevaarlijk. Automobilisten en motoren lijken alleenrecht af te dwingen en houden zeker geen rekening met wandelaars. Jammer van zo’n mooi stukje Nederland. We waren blij dat we de dijk snel konden verlaten. Daar werd de wandeling weer prettig. Kortom, heerlijk gelopen. Klein minpuntje: mijn vader verloor zijn Powershot Canon 640 camera bij het uittrekken van zijn jas. Deze is in Amerongen blijven liggen. Hopelijk is er een eerlijke vinder.

 125. Dinsdag 4 oktober het cotlandenpad gelopen. Het begon gelijk al met zoeken naar de route. Gelukkig lopen wij altijd met de klompenpad app, maar als je alleen op de bordjes had moeten lopen was het een hele zoektocht geworden. Het is een route met veel verharde weg en wat Casper ook al aangeeft, jammer dat je niet langs kasteel Amerongen en Zuiylenstein gaat. Deze hebben we dan ook zelf aangedaan door even van de route af te gaan. Amerongen is een prachtig dorp dus het was leuk om door de bebouwde kom te lopen. Verder was de route leuk, maar zeker niet de mooiste…

 126. 06 – 10. Als oud inwoner van Amerongen , cotlandenpad gelopen was benieuwd wat parcourbouwer ervan gemaakt had. Is een leuk pad zeker het stuk door kolland maar jammer vindt ik dat er zoveel niet inzat.
  Waarom niet achter kasteel Amerongen langs , ( prachtig uitzicht op achterkant kasteel)
  Waarom niet langs de galgenheuvel en de uitkijktoren
  Waarom niet door tuinen van Kasteel Amerongen sommige stukken moet je betalen maar er is ook een vrije route door de tuin en je loopt vlak langs het kasteel
  Waarom niet door het prachtige oude centrum van Amerongen
  Waarom niet langs kasteel Zuiylenstein
  Waarom niet een stukje door de Amerongse Bovenpolder , kan als het open is , is het gesloten blijf je op de dijk.
  ben je ook de gevaarlijke dijk kwijt want daar rijden ze de vouwen uit je broek.
  Veel gemiste kansen en dat is erg jammer. deze stukjes route hadden van een leuk pad en prachtig pad gemaakt.

 127. Cotlanden is een mooi wandelgebied.
  De omweg via Amerongse Bovenpolder loopt deels over een mooi stukje dijk dwars op de Lekdijk, maar voor de rest is het weide met modder bij de hekken.

 128. Gisteren het Cotlandenpad gelopen, wat een prachtige route. Heel afwisselend. Ook het rondje bovenpolder gelopen. Goed aangegeven, alleen even opletten bij camping Boterbloem. Bij de picknickplek rechts af. Een hele mooie route.

 129. 29- mei route gelopen.
  Erg mooie route, (komt in de top 5 bij ons).
  Route begonnen om kasteel Amerongen.
  Daarna ook door het lusje Amerongse Bovenpolder gelopen, dit is erg aan te bevelen, wat genieten…… ( natuurlijk binnen de gestelde toegestane periode)
  Hier kun je gewoon de rode paaltjes route volgen (dit loopt anders dan op het kaartje staat aangegeven op de website) en kom je weer op de dijkweg uit, van daar stukje links en dan volgen de klompenpad bordjes van zelf.
  Aanwijzing bij de boterbloem is bij de grond waterpeil meter rechts de bosschages weer in.
  Wij hebben wederom weer genoten.
  Totaal 12,5 km.
  De Groeten @

 130. Voor de wandelaars die naar het startpunt in Amerongen gaan, het startpunt ligt niet aan straatnaam De Burgwal maar aan straatnaam Burgwal. Zoekt net even wat makkelijker via de navigatie.

 131. mooie route alleen bij camping de boterbloem geen klompenbordjes meer te bekennen zijn naar de rijkstraatweg gelopen en zo naar de parkeerplaats in amerongen[bij de tabaksschuur] gegaan naar de auto maar verder een mooieroute zeker het begin van af amerongen

 132. Vandaag dit pad gelopen + de rondwandeling via kasteel Amerongen door de bovenpolder.
  Fantastische route en niet drassig meer. Ik heb weer genoten.
  Na het Cotlandenpad ben ik om het kasteel gelopen, Ik wilde nog een rondje maken in de bovenpolder. Op een gegeven ogenblik liep ik naast het water weer naar de Lekdijk. Een stukje richting Wijk b.D. en weer linksaf de polder in, langs de Lek naar het pontje. Heb waarschijnlijk een stuk gelopen waar het verboden was ivm kwetsbare natuur.
  Dat is mij niet kwalijk te nemen want ik kwam de volgende borden tegen:
  a. Verboden van 1 oktober tot 1 april
  b. verboden van 1 april tot 1 oktober
  c. toegang verboden. kwetsbaar (en het was toch na 1 april)
  d. paaltjes met een kleurtje aan de top, welke kleur weet ik niet want ik ben kleurenblind.
  Kortom: totale verwarring en onduidelijkheid. Jammer.
  Maar het Cotlandenpad was geweldig!

 133. Vandaag genoten van een heerlijke wandeling met veel geschiedenis, een sfeervol dorp en prachtige natuur.
  We zijn begonnen aan de Burgwal, een ruime parkeerplaats aanwezig. Veel bezienswaardigheden: kasteel Amerongen, monument de Galg, Andrieskerk, kasteel Zuylestein, monumentale huizen in Amerongen etc.
  De natuur is schitterend: uitlopende bomen, struiken en veel bloemen. Dieren in overvloed: schapen, paarden, hazen, konijnen, diverse vogels met hun prachtige zang, koeien en een herdershond……
  De route is goed aangegeven, de app is duidelijk en geeft veel info.
  Er zijn veel onverwachtse doorkijkjes, die de route echt bijzonder maken. De hoogteverschillen laten je soms ver kijken. Een enkele plek was wat drassig, vooral het weiland waar je tussen de schapen en lammeren door mag.
  Verder prima te doen.
  In Amerongen is Buitenlust goed voor een versnapering!
  Dank voor het uitzetten van zo’n schitterende wandeling! Hij zit tot nu toe zeer bij de top 10!

 134. Afgelopen zondagmiddag dit Cotlandenpad gewandeld vanuit Amerongen. Mooie route waar je anders nooit komt, op sommige plekken was het heel drassig, maar dat mocht de pret niet drukken. Met goede en waterdichte wandel schoenen is dit geen probleem.

 135. Was weer een mooi wandeling zondag.
  Mooi dorpje waar je bij het begin door heen loopt.
  Route was goed aangegeven helaas waren wel ff de draad kwijt maar naar 3 keer een stukje heen weer gelopen zagen het bordje hangen.
  Hier een mooi filmpje van de route https://youtu.be/qSyFQEHYAHg

 136. heerlijk gewandeld, twee vossen gezien !
  klein stukje superdrassig, maar dat hoort bij een klompenpad……………
  voeten nog droog, dus prima
  mooi en voor herhaling vatbaar

 137. Vandaag 2e Kerstdag 2015 heerlijk gelopen op het klompenpad
  Het leek wel voorjaar met 15 graden en een prachtige rode ondergaande zon
  Zeker de moeite waard om deze route nog eens een keer te lopen.
  Deze route is nog niet opgenomen in de app mbt klompenpad routes

 138. Zondagmorgen 15 november dit mooie pad gewandeld. Grijs en grauw herfstweer en een stevige wind. Fantastisch om in te lopen en het uitzicht was fraai en afwisselend. Vertrokken uit Amerongen wat al een hele leuke aanlooproute was. Er was veel regen gevallen maar slechts op een paar stukken was het meer dan drassig. Maar dat is natuurlijk het mooie van de klompenpaden. Landgoed Zuylenstein en omgeving is ook leuk als sfeermaker. Op het laatste moment de regen zwaar op ons kop maar gelukkig was het kasteel cafe in Amerongen al vroeg open voor een uitstekende appeltaart van de plaat!

 139. Op 15/6/15 de wandeling gelopen bij stralend en een lekkere temperatuur. De wandeling was geweldig, goed aangegeven, mooie en verrassende plekjes. De stekjes over de dijk en langs een weg met autoverkeer nemen we graag voor lief. Super!!!

 140. De route kan goed gelopen worden, als je goede, liefst hoge schoenen hebt. Tussen punt 5 en 4 , tegen de klok in dus, ga je van de dijk het landgoed in. De weg was volledig in “behandeling” dekke vette klei met water. Langs de kant gaat het. Avontuurlijk maar leuk. De afslag naar rects was geblokkeerd door een dragline. Een afslag verder genomen en terug naar de route. Kaart of gps gewenst. Maar verder een hele mooie route, ook beginjanuari met hoge waterstand.

 141. Vandaag geprobeerd dit klompenpad te lopen. Bij routepunt 4 op de kaart, de afslag naar links, lukte het niet om het pad te vervolgen, wegens constructie en ook wegens veel modder. Door terug te lopen en dan tweemaal links kwamen we toch op de weg waar we linksaf konden slaan bij punt 4. Hier was ook veel modder. We besloten rechtsaf te slaan en de route flink af te snijden (het was al later op de dag). Mooie route, maar jammer dat deze momenteel niet te lopen is. Ook de Natuurmonumente nwandeling had hier overigens last vast.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.