Slagmaatpad

Ontdek het mooie buitengebied van Bunnik en Houten. Een uniek stukje in Nederland waar twee UNESCO Werelderfgoederen, namelijk de Hollandse Waterlinies en de Neder-Germaanse Limes, samenkomen. Wandelen over Fort bij Vechten, door een nieuw natuurgebied en over boerenland. Geniet van een afwisselende route zo dicht bij het stedelijk gebied. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Wandeling: Slagmaatpad (7 km).

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 2 km of 5 km. U slaat dan de middelste of onderste lus over.

Startpunt: TOP Fort bij Vechten, t.o. parkeerplaats Achterdijk 21, Bunnik (betaald parkeren)

Opstappunt: Parkeerplaats Binnenweg, Houten (gratis parkeren)

Openbaar vervoer: Bushalte Oud Amelisweerd, Bunnik

Markering: Oranje markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

 

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Een mooie afwisselende route, de paden waren hier en daar nog erg zompig. Leuk trekpontje, boerenland, bossen, koeien, ganzen en veel vogel gezang.
  In eem bosje tijdens een sanitaire stop een jonge ringslang gezien.
  Bij de Nieuwe Wulven kun je ook het klompenpad starten en gratis parkeren.
  Route was prima aangegeven!

 2. Dit is een verrassend leuk klompenpad!
  Drie delen (lussen) met elk een eigen ‘uiterlijk’. Het bovenste deel gaat over en langs het terrein van Fort bij Vechten en de plek van voormalig fort ‘castellum Fectio’. Een mooie combinatie van interessante geschiedenis en een natuurlijke omgeving.
  De middelste lus gaat langs boerderij Nieuw Slagmaat, door weilanden en door het noordelijke stuk van natuurgebied Nieuw Wulven. Helaas geen ringslang gezien gisteren. Wel veel vlinders (oa het oranjetipje), een konijn en op afstand een bijzondere eend (tafeleend misschien?).
  Het meest zuidelijke deel gaat geheel door het bos en park van Nieuw Wulven, met z’n bruggen en water.
  Ik had de auto geparkeerd bij het Opstappunt in Houten, waardoor je een aanlooproute door het park erbij hebt, waar het even mooi is als op de hoofdroute, dus zeker een aanrader om die erbij te lopen. Daardoor kwam ik uit op zo’n 10 km.
  Ik had op het middengedeelte voor de vrij-za-route gekozen (die langs boerderij Nw Slagmaat gaat).
  Al met al een bijzonder leuk en gevarieerd pad, waarop natuur en cultuur samen gaan. Onderweg ook diverse opdrachten tegengekomen voor het gelijknamige KIDS-pad. Bewegwijzering en overstapjes zijn prima in orde.
  Een compliment voor de makers en vrijwilligers van dit klompenpad!

 3. Gister lekker door de blubber gestapt, wij hebben ons ook kostelijk vermaakt op de hindernissen langs het pad. Door regenval zak je op sommige stukken wel weg tot aan je enkels, maar dat is deel van de ervaring, ik die geen idee had wat een klompenpad inhield, liep op gympen die dus in de prullenbak gingen bij terugkomst bij het opstappunt.

  Zijn niet verdwaald, dus de bordjes zijn volgens mij duidelijk, volgens mij 1 paaltje waarbij er een plaatje mist, maar aan de andere zijden kan je wel opmaken welke kant je uit moet.

  Bij de hindernissen over het water wel opletten met kids, er is er 1 waar je over een ronddraaiende balk loopt, kans op natte voeten is bij die erg groot, dus als dat je start punt is, dan misschien beter op de terugweg.

 4. Vandaag ook dit klompenpad gelopen,nadat we eerst t Stoetwegenpad hadden gelopen,konden we mooi combineren zo.Gestart bij Fort bij Vechten,het was open,dus we konden er langs,mooie wandeling langs het Fort! Verder de route vervolgd,loopt gelijk op met het kidspad.De route was erg mooi,over opstapjes en bruggetjes,paadjes door t bos.De route was wel erg nat,zompig,maar wel te doen,goed kijken waar je je voeten neerzet,gelukkig geen natte voeten(hoge schoenen).Wel af en toe de app gebruikt.Leuke route,zeker een keer doen!

 5. Beste Astrid,
  Hartelijk dank voor je berichtje en wat jammer dat het niet liep zoals je had gehoopt.

  De afgelopen maand is door de vrijwilligers de gehele route opnieuw bewegwijzerd en alles gecontroleerd.
  Onoverzichtelijke keuzepunten zijn verwijderd, waarmee we het “verkeerd lopen” nu zoveel mogelijk trachten te voorkomen.

  Ook de voorzieningen voor het KIDS pad zijn aangepakt en weer op orde.

  Vriendelijke groet,
  Frank Bakker (team Slagmaatpad)

 6. Vandaag dit klompenpad gelopen. Geen aanrader!
  Wat ontzettend jammer dat het zo slecht wordt aangegeven. Meerdere malen verkeerd gelopen, met ons nog een stel die de bordjes ook niet kon vinden.
  Mbv de app gaat het wel maar de charme van een klompenpad lopen (met kinderen) is het volgen van de bordjes en genieten van de natuur ipv op de telefoon kijken.
  Geen horeca gezien onderweg, ook jammer.

 7. Helaas was het fort gesloten. Via een briefje op het hek word je om het fort geleid via de route van wandelknoopunt 41. (Rechtsom gelopen) Dit pad staat vol brandnetels en doornstruiken en loopt vlak langs de snelweg. Heel onprettig lopen. Persoonlijk vond ik de bordjes niet overal even duidelijk (bijv. als je met Vectio in de rug het Houtense bos weer inloopt word je richting Slagmaat geleid, wil je de andere kant op dan moet je zelf bedenken hoe je weer op de route komt). Ik werd ook niet warm van de nabijheid van het treinspoor, de hoogspanningsmasten waar je onder door loopt, de troep op de parkeerplaats van de eendjes, en de snelweg in de buurt. Er waren echt wel wat mooie en leuke stukjes, maar op basis van de positieve reviews had ik hier meer van verwacht. Misschien pech, misschien kwestie van persoonlijke voorkeuren, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 8. Gisteravond op de langste dag van het jaar deze prachtige wandeling gedaan. Na het eten vonden we het fijn om in de buurt nog even lekker een wandeling te maken. En wat is deze wandeltocht prachtig! We wilden eerst starten bij het fort, maar zijn dan toch doorgereden naar het opstartpunt. Dat betekent dat de route dan aan het eind 9,5 kilometer is in plaats van 7. Wij vonden het wel fijn om hier nog de extra mooie natuur te mogen bezoeken.

  Het is echt een mooi pad waarbij kinderen ook kunnen gaan speuren en door de bossen kunnen gaan struinen. Wellicht niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen om het kind in zichzelf weer eens in te zetten. Het is een route waarbij we alle paden willen wandelen en dus lopen we de ene keer met de klok mee en dan weer er tegenin.

  We lopen een stukje door het bos en vervolgens langs weilanden met koeien richting het fort. Rond de gracht is er veel rust en zien we kleine ribbels op het water. En we hebben geluk dat de poort van het fort nog open is en wij dus zo naar binnen kunnen wandelen. Hier is ook de mogelijkheid om wat afval weg te gooien, want we komen onderweg toch wat kapotte touwen tegen die de boer waarschijnlijk niet zo graag in zijn machine wil hebben.

  Het fort is echt een beleving op zich! Het is mooi met alle horeca, maar ook met de plekken waar je omhoog kunt klimmen en uitzicht hebt op het water. En wat te denken van het museum waar je een klein deel van bovenaf kunt zien! Wanneer we naar beneden lopen richting de andere poort komt er iemand aan gelopen dat het fort eigenlijk al dicht is, maar omdat er groepen zijn, zijn ze iets langer open gebleven. En ze willen uiteraard niemand opsluiten. We hebben gewoon geluk. Bij de poort waar wij eruit gaan hangt een briefje dat als de poort dicht is je om het fort kunt lopen. Dat is wel handig om te weten.

  Daarna lopen we langs een terrein met allemaal eendjes. Geen dieren, maar de auto-variant. Er hangt een relaxte sfeer. Langs het fort terug richting de weilanden, maar dan ook nog even langs de romeinse opgraving die hier te vinden is. Erg indrukwekkend allemaal!

  Daarna langs de fruitbomen waar een vink bovenop een paal zijn liedje aan het zingen is. De torenvalk hebben we niet gezien, maar wel zijn kast waar hij in kan verblijven. Boven ons hoofd cirkelen de zwaluwen en aan onze rechterhand is de pluktuin met mooie bloemen te vinden. Ze zijn alleen nu wel al wat uitgebloeid. Het zit in ieder geval vol met beestjes.

  Via het pontje naar de overkant en dan langs het blotevoetenpad en de schatzoekers plek terug richting het bos. Als je dan langs de broeihopen voor de ringslangen loopt en de verschillende populieren dan ruik je echt de natuur. De populier ruikt heel sterk naar vocht. En de abelen hebben ogen op de bast staan. Je voelt je soms echt bekeken.

  Dan via een mooi uitzichtpunt op kwelderwater terug richting de auto. We vinden nog een mooie teddybeer die waarschijnlijk zijn beste maatje mist. We besluiten het mooie beertje mee te nemen en thuis in de wasmachine te stoppen. Dus mocht iemand zijn teddybeer kwijt zijn, dan is er vast een manier om dat bij ons kenbaar te maken!

  De zon is bijna onder als we in de auto stappen en we voldaan richting huis rijden. Tussen de velden door zien we de rode bal verder richting de horizon zakken. Wat een heerlijke avond hebben we gehad. En we komen zeker nog eens terug met de kinderen van vrienden van ons.

 9. Op een zwoele zonnige zomerdag in juni is dit een prachtig pad. Ik heb genoten van de bloeiende natuur, de zingende vogels, de rust (ben maar één man-met-hond tegengekomen, zo langzamerhand een unicum….), de ruisende bomen. Mooi gevarieerd landschap, Vectio interessant en Fort Vechten een prachtig exemplaar.
  Boerderij Nieuw Slagmaat is een prachtig rustpunt. Topdag!

 10. We wilden dit pad lopen maar werden bij de parkeerplaats tegengehouden; er was een festival bij Fort Vechten en konden niet parkeren. We hebben iets verder de Marsdijk op alsnog een parkeerplaats gevonden en hebben de helft van dit pad gelopen omdat Fort Vechten niet toegankelijk was. Overigens was er zoveel herrie dat je dit honderden meters verder nog kon horen. Jammer dit.

 11. Erg mooie wandeling. Meeste (70% ?) onverhard. Verassend veel variatie, van polderachtig, bosachtig, fruitbomen (in bloei!); veel fluitende vogels (fitis, zwartkop, winterkoning, roodborst, e.a.). Fort Vechten is ook erg mooi. Gezien de variatie ook geschikt voor kinderen denken we. Maar ook voor alle wandel- en natuurliefhebbers de moeite waard! Het is nu een prachtige tijd van het jaar en het was zonnig, dat speelt allemaal mee. We zouden deze wandeling zeker aanraden, incl. alle lusjes.

 12. Vond het een mooie route. Veel afwisseling en leuke dingen onderweg; een uitkijktoren, het fort, bos, volop informatieve bordjes en bankjes. Ook allerlei mogelijkheden om de route naar wens te verkorten of alternatieve routes te nemen. Het enige is wel dat je de snelweg op de achtergrond hebt. Ook liep in door een weiland, waar iemand aan het schieten/jagen was een aantal meter verderop (weiland daarnaast). Ik schrok even van de knallen, omdat je zoiets niet verwacht.

 13. Vandaag het Slagmaatpad gelopen in Bunnik, start bij Fort Bij Vechten. We hebben nog nooit hoeven te betalen bij het startpunt van een klompenpad maar hier moest je bij vertrek 4€ pinnen op de parkeerplaats. Misschien handig om dit op de site te vermelden. Het informatiepaneel was volledig vernield. Wat rommelig begin bij t Fort, met de app het juiste spoor aangehouden. Met een Trekpontje over de sloot, door een aangelegd recreatiebos gelopen. Dat kwam bij ons over als lopen door een bos in de Flevo polder. Onderweg een vrijwilliger gesproken die met bordjes en pijltjes in de weer was om de route te herstellen. Hij vertelde dat er zoveel vernield wordt, het is onbegrijpelijk. Een nieuw informatiepaneel kost rond de € 1500,—🥲Aan het eindpunt een hele parkeerplaats met lelijke eenden, nostalgie voor ons, we hadden er vroeger ook zo een. Mmm we hebben ze mooier gelopen de Klompenpaden ! Maar deze kunnen we weer ✅ Dit was nr 81 van dit jaar!

 14. We hebben vanmiddag genoten op en van her Slagmaatpad. Alles prima aangegeven.
  1 schildje, ergens onderweg, was verwijderd. Daardoor liepen we even verkeerd.
  De kinderen hebben onderweg heerlijk gespeeld bij Nieuw Wulven, bij het pontje en muntjes gezocht in het zand.
  Het was een heerlijke middag.
  Dank vrijwilligers!

 15. Geheel onverwacht aan de rand van de drukte van de Randstad die verrassende klompenpad, heel erg leuk. Op deze mooie herfstdag beleefden we een zeer prettige en ontspannen wandeling.
  Mijn persoonlijke wandelverslag is te vinden op mijn blog: https://sprakeloosverhalen.com/2022/10/11/in-de-slag-met-maarten-op-het-slagmaatpad/
  Voor meer foto’s verwijs ik naar mijn Instagram account titiissprakeloos

  Aan allen die dit pad mogelijk hebben gemaakt, bedankt.

 16. Vandaag dit mooie afwisselend pad gelopen. Wij hebben er meteen een bezoek aan het museum van Fort bij Vechten aangeknoopt. Een aanrader

 17. Beste Geraldine,

  De route is online niet te koop.
  Wel is de route online te volgen via de klompenpaden app. Je krijgt dan ook nog eens onderweg informatie over de route.
  De route is ook te koop bij boerderij Nieuw Slagmaat, wat op de route van het pad ligt.

  Vriendelijke groet,
  Frank Bakker
  coördinator team Slagmaatpad

 18. Is het ook mogelijk de route online te kopen? Op de verkooplinks vind ik namelijk nergens de optie hiervoor.

 19. Afgelopen woensdag klompenpad gelopen met hoge temperaturen. Genoten van de mooie weidebloemen en zelfs een ringslang gered van het fietspad. We zijn via de brug op het fort gekomen. Die bleek afgehuurd maar dat was alleen bij de andere ingang zichtbaar op een bord. We mochten niks bestellen bij de horeca en werden onaardig bejegend. Beetje vreemd als er een klompenpad over het terrein loopt en het afgehuurd wordt.

 20. Vandaag met vrouw en dochter deze route gelopen.
  Ik had de route met mijn dochter al een keer eerder gelopen. De route was dus voor herhaling vatbaar.
  Ik vindt het een prachtige route met veel afwisseling.
  Het stuk over het fort terrein is en blijft een leuk en interessant stuk,
  Wij troffen het dat er vandaag een festival was.
  Pondje kregen we niet op gang.
  Van mij krijgt de route een dikke acht.
  Helaas waren er geen blaarkoppen. Zonder koeien is een klompenpad niet kompeet.
  Als de blaarkoppen er wel waren geweest dan kreeg de route van ons een dikken negen.

  Frank

 21. Beste Jacques,

  Het pontje werkt! Mocht het uiteindelijk toch niet zo blijken te zijn, dan is 25 meter verderop een oversteek over de gracht mogelijk.
  Het startbord bij Fort bij Vechten is nog niet vervangen. Dat kost wat meer tijd.
  Ondanks dit maco is de route via de klompenpaden bordjes goed te volgen.

  De lente is begonnen, alles wordt weer groener. Veel wandelplezier!

  Vriendelijke groet,
  Frank Bakker
  coördinator team Slagmaatpad

 22. Beste Nancy,

  Wat jammer dat jullie uitgerekend met dat slechte weer op pad waren, terwijl ook nog eens het fort gesloten was. Dat is inderdaad niet bevordelrijk voor een leuke wandeling.
  Bij de “bijzonderheden” op deze website proberen we wel te waarschuwen voor modderige paden, maar als je het zelf ervaart weet je pas hoe echt is. Ik hoop dat jullie wel laarzen aan hadden…

  Geef het pad een tweede kans en kom nog eens terug als het mooier weer is, het fort open is of als boerderij Nieuw Slagmaat geopend is. Dat maakt het geheel hopelijk een stuk plezieriger én interessanter!

  Vriendelijke groet,
  Frank Bakker
  coördinator team Slagmaatpad

 23. De route is omgelegd wanneer fort gesloten is, paden om fort zijn heel erg modderig. Daarna ga je door weiland waar het nog erger is. Het bos daarna oogt meer als park en voor ons geen tweede keer. Wellicht als het fort open is dat de wandeling dan wat interessanter wordt.

 24. Ook wij zijn gestart bij parkeerterrein Binnenweg. Vandaag was een prachtig zonnige dag maar door de regen van afgelopen dagen was een groot deel van de route veranderd in een blubberpad. Niet erg maar goede wandelschoenen dus wel vereist!
  Het eerste deel loop je door een net iets te aangelegd park waar, ook op deze maandagochtend, veel wandelaars en hardlopers zijn. Daarna door de weilanden, koeien en over het erf van een boerderij. Het fort Vechten ligt er op maandagochtend verlaten en wat troosteloos bij. Daarna weer een klein stukje dezelfde route waarna je weer in het park komt en na 9,5 km weer bij de auto. Al met al niet een hele mooie, uitdagende wandeling, ook omdat vrijwel de hele wandeling de snelweg hoorbaar en zichtbaar is.

 25. 9 nov. jl. dit klompenpad met 2 vrienden gelopen. Bewolkt en druilerig weer.
  Weiland met jong aangeplant bos. Het duurt nog even voor je hier bosbeleving hebt. Veel aangelegde waterpartijen. Fort bij Vechten is erg leuk en interessant met grote maquette Nieuwe Hollandse Waterlinie en Waterliniemuseum en informatie over Romeinse Limes.
  De wandelroute geven wij cijfer6.

 26. Dit klompenpad gelopen. Het was regenachtig dus alles was erg modderig, wel mooie herfstkleuren en na regen komt zonneschijn dus een mooie regenboog gefotografeerd! Het trekpontje was helaas kapot! Er waren jerrycans met afval gedumpt langs de waterkant! Foto’s gemaakt deze zal ik toesturen, mogelijk dat deze worden opgeruimd door de gemeente? Verder mooie route! Ik ga deze route nog een keer lopen met droog weer😊

 27. Afgelopen weekend dit pad gelopen. Wat een verrassend leuke route. Omdat we 7km eigenlijk wat te kort vinden zijn we gestart vanaf het opstappunt bij de Binnenweg in Houten. Dan pak je ruim 2km extra (en bespaar jeje ook nog eens de parkeerkosten). Mooie route door nieuw natuurgebied. Prima afwisseling van verharde en onverharde paden en bij het Fort zelf kijk je ook je ogen uit. Prima sanitair en koffie. Zeker een aanrader.

 28. Vanmiddag hebben wij dit pad gelopen.
  Wij vonden het een prachtig pad waar wij van genoten hebben.
  Al heel vaak de locatie vanaf de snelweg gezien en er nu daadwerkelijk geweest.
  Wij vonden het een unieke locatie.
  De euro 4 parkeerkosten is geen probleem. Het onderhoud van het fort zal het nodige kosten. Dus daar een druppel aan bijdragen is geen probleem.
  De route is zeer afwisselend. Het fort terrein, het boerenland, langs de koeien, de mooie natuur, de historische locatie, wat wil je nog meer.
  Omdat je erg dicht bij de snelweg zit hoor je natuurlijk wel de snelweg. Maar al snel hadden wij daar geen erg meer in.
  De route bestaat uit drie lussen. Het was wel nodig om de app er bij te houden anders waren wij zeker verkeerd gelopen.
  Inmiddels een kleine 50 Klompenpaden gelopen, dit klompenpad zit zeker bij onze top vijf

  Monique en Frank

 29. Mooi, niet al te lang pad. Let wel goed op de bordjes. Door de lussen die in deze wandeling zitten, is het goed opletten om niet verkeerd te lopen c.q. een lus te missen. En dat is jammer, want elke lus is het zeker waard om gelopen te worden. Let er ook op dat parkeren bij het startpunt € 4,= kost (parkeermunt te krijgen bij de kassa van het fort). Het blijft me verbazen wat voor mooie geheime de omgeving van Utrecht in petto heeft. En dat terwijl ik toch al 25 jaar in deze regio woon. Prachtig.

 30. Leuke route in te wandelen afwisselende stukken. Het fort is ook leuk om te bekijken. Je hoort wel de snelweg op de ver op achtergrond maar niet storend.

  Je kan wel makkelijk de aanwijzers missen als je niet oplet. Hey is wel handig om de route bij de hand te hebben.

 31. Verrassende wandeling, mooi bijgehouden en of gemaaide paden, genoeg picknickplaatsen of bankjes. Jammer van de snelweggeluiden op de achtergrond. Enkele bewegwijzeringsborden waren inderdaad lastig te zien of overwoekerd.
  Al met al, heerlijk weer gehad en fijn gewandeld. Morgen weer één.

 32. Vandaag gelopen, mooie wandeling.
  Alleen jammer dat als startpunt de parkeerplaats bij fort Vechten wordt aangegeven, kosten €4.
  Ik zag toch enkele andere parkeerplaatsen langs de (aanloop)route.

 33. Hoewel ik de wandeling al eerder gelopen heb vandaag de weg kwijtgeraakt. Veel bordjes zijn overwoekerd en ook zonder dat is het rommelig aangegeven met meerdere mogelijkheden of gewoon geen aanwijzingen.

 34. Leuke, hele afwisselende wandeling! Eens met eerdere commentaren dat het handig is om de app te gebruiken om een beetje richting te houden.

 35. Beste Chris,
  Wat fijn om te horen dat je zoveel plezier hebt beleefd aan de wandeling!
  De vrijwilligers zijn blij met je complimenten.
  Hans Gooszen, coördinator vrijwilligers

 36. Een pad met mooie natuur en afwisseling. Wel fijn om de app erbij te gebruiken ivm de lusjes. De keuzepunt borden zijn echt geweldig. Genoeg bankjes, genoeg te zien en bij de Brasserie is het goed toeven.
  We kwamen een vrijwilliger van het pad tegen. Het pad wordt goed onderhouden. Complimenten. Wij hebben genoten

 37. Vrijdag 2 april mijn rijbewijs waarschijnlijk tijdens dit klompenpad (ergens rondom het fort) verloren. Mocht iemand hem vinden, kunt u contact opnemen via esthermulder97@gmail.com

 38. Leuk pad voor kinderen, zandbak, pontje, Fort (als het open is).
  Voor volwassen saai… Ingesloten tussen spoor en A12 zijn beoaald geen pluspunten.

 39. Gisteren het pad gelopen. Geweldig! Paden bedekt met sneeuw en de sloten met schaatsende of glijdende mensen. Zo leuk! Af en toe even glibberen vanwege de vastgelopen sneeuw, maar vrijwel het gehele pad prima te belopen. We komen in het voorjaar zeker terug om te kijken hoe de route er dan bij ligt. Wel de app erbij houden omdat er af en toe kruispunten zijn waar we drie kanten op kunnen… Het trekpontje vormde deze keer geen probleem, het ijs was sterk genoeg om over te steken. Tot in het voorjaar!
  Groetjes,
  Hetty en Bert

 40. Vandaag met onze kinderen van 9 en 4 het hele pad gelopen. Het was heel erg geslaagd; de bruggetjes het weiland in, door de wei, het speelbos, de berg zand met muntjes was echt een belevenis en de modder ook. Super leuk. Wat zal het in de zomer met mooi weer en een pluktuin, koeien in de wei, een belevenis zijn. Dan hopen wr terug te komen!

 41. Beste Manja,
  Ja hoor, je kunt om het pontje heen lopen — er is heel solide brug vlakbij.
  Trek wel waterdichte schoenen of laarzen aan, want het pad is hier en daar heel erg modderig door de vele regen van de laatste tijd. Prettige wandeling!

  Vriendelijke groet,
  Hans Gooszen
  coördinator team Slagmaatpad

 42. Ik lees iets over een trekpontje dat buiten gebruik is, is de route dan wel te lopen?

 43. Leuke routes om te lopen met de kinderen. Denk in het natte seizoen aan de laarzen en schone kleding voor de kinderen. Kleine noot, Het fort/museum is pas vanaf 10uur open. Begin je je wandeling van daaruit neem dan de route links om het fort heen of het paadje wat naast de groepsschuilplaats ligt.

 44. Hoi Steven, wij gaan vandaag lopen, ik ben heel benieuwd, dank zij je mooie filmpje, bedankt hoor

  Groetjes Diana

 45. Beste Steven,

  Wat ’n geweldig leuk en sfeervol filmpje, dank je wel!

  Vriendelijke groet,
  mw. Hans Gooszen,
  coördinator team Slagmaatpad

 46. Sinds een poosje neem ik bij mijn wandelingen een kleine drone mee, de dji spark. Beelden daarvan verwerk ik in mijn video’s. Soms maak ik genoeg beelden om een aparte korte video te maken. In dit geval dus het Slagmaatpad van boven.
  https://youtu.be/ea9GcALH2UM

 47. Ik liep het Slagmaatpad begin december. Het viel me tegen: druk, rommelig met die drie ‘losse’ rondjes, fort leek dicht, bij de ingang stond ‘alleen leveranciers’ dus dan loop ik niet door.
  De video (kerstsfeer) is wel.aarsig geworden denk ik…
  https://youtu.be/96fQjOghT1E

 48. Beste Magda,

  Dank voor je bericht! De aanlooproute vanuit Houten is inderdaad nogal rommelig en een beetje lastig te bewegwijzeren vanwege de aanleg van het parkeerterrein daar.

  Met vriendelijke groet,
  Hans Gooszen,
  coördinator Slagmaatpad

 49. Beste Matthijs en Jolanda,

  Wat leuk om jullie uitgebreide en enthousiaste verslag te lezen, hartelijk dank!

  Vriendelijke groet,
  Mw. Hans Gooszen
  Coördinator team Slagmaatpad

 50. Afgelopen zondag was het prachtig wandelweer en hebben we het Slagmaatpad gelopen. Na al de reacties hieronder verwachtten wij dat we een puzzeltocht gingen lopen, maar dat viel heel erg mee. Met de app en grote hoeveelheid bordjes viel het ons ontzettend mee en we zijn dan ook niet fout gelopen. Het pad bestaat uit drie opeenvolgende rondjes zodat je een paar keer moet kiezen of je het volgende rondje links- of rechtsom wilt lopen.
  Wij begonnen de wandeling door het fort in te lopen en waren direct verkocht. Wat een mooie plek en wat moet dit zomers een mooie buitenplek voor veel Utrechtenaren zijn. Ook bij het verhaal over de Romeinse limes, het bijbehorende castellum vectio en de wachttoren hebben we even stil gestaan. Vervolgens gingen we het boerenland in, kwamen we langs meerdere leuke speelplekken voor kinderen en tenslotte het groengebied van Houten. Wij vonden het een erg afwisselende route met veel bezienswaardigheden en leuke dingen voor kinderen.
  In het voorjaar komen we dus nog een keer terug met onze kinderen!

 51. leuk kort pad om te combineren met het museum. Afwisselend door het Fort en het natuurgebied daarachter. Wel de app diverse malen moeten gebruiken omdat het soms niet duidelijkbqad. Op bij de aanlooproute.

 52. Ik het huisnummer nog niet veranderd. Het is nog steeds 21 ipv de 12 die genoemd is

 53. Dag Irene,
  Wat goed dat je dat opmerkt, we hebben het meteen veranderd!
  Fijn dat je genoten hebt van je wandeling.
  Hartelijke groet,
  Hans Gooszen, coördinator team Slagmaatpad

 54. Er wordt in de app aangegeven dat het startpunt van dit pad op achterdijk 21 is.
  Dit moet echter achterdijk 12 zijn.

  Ook wat onduidelijkheid wanneer er op de bordjes staat “aanlooproute”.
  Gelukkig al snel weer de route opgepikt in de app.

  Verder genoten van een afwisselende wandeling!

 55. Een leuke route. Begonnen bij de Binnenweg in Houten. Daardoor wordt de route iets langer. Vroeg in de ochtend was het hier al wat drukker. Volgens mij is dit de uitlaatplaats voor honden uit de buurt. Het eerste stuk is vast ook erg geliefd bij kinderen. Er valt hier veel voor ze te ontdekken. Prettig dat ook niet alle paden verhard zijn. Dwars door de landerijen geeft een extra dimensie. Het rondje om het fort bracht mooie herfstbeelden. De zon accentueerde de mooie herfstkleuren. Heb je tijd genoeg bezoek dan ook het fort. Zeer de moeite waard. Het pontje was niet te gebruiken, maar met een klein ommetje was dat zo verholpen.
  Al met al een verrassende tocht bij huis.

 56. In de reacties gelezen dat het trekpontje het weer deed. Helaas was hij vorige week echt stuk. Jammer. Bepaalde opdrachten erg leuk voor de kids. Vooral het graven vonden ze erg leuk en het stukje speelbos.

 57. Leuke route met kinderen . Zeker trekpontje is erg leuk . En blote voetenpad en zandheuvel ..

  Je moeten aantal keer ergens over heen stappen . Opstapje en dan ergens overheen en dan weer afstapje .

 58. Erg leuk Klompenpad om te lopen. Zigzaggend door het natuurgebied achter het fort en het is ook leuk dat je een pondje moet nemen over de sloot en door het land van een boer. Leuke afwisseling.

 59. Beste Wim,

  Dank voor je opmerking en je bericht. Fijn te horen dat je het pad met plezier hebt gelopen.
  We zetten nu ook op de website dat je niet door het fort kunt lopen. De klompenpad-bordjes worden zo gezet dat je langs het parkeerterrein naar het bospad wordt geleid, dus het langs het fort.

  Vriendelijke groet,
  Hans Gooszen
  coördinator team Slagmaatpad

 60. op 5 juli het klompenpad gewandeld. Mooie afwisselende wandeling. Echter het fort is alleen aan de parkeerzijde geopend, zodat je er aan die kant ook weer af moet en niet de doorsteek kan maken naar de noordwestelijke. De wandeling wordt daardoor zeker een km langer. Op zich niet erg maar het zou handig zijn als dat op de website vermeld wordt zodat je er rekening mee kan houden.

 61. Vandaag een stukje met onze kleinkinderen van 2 en 4 het stuk langs de muntjes erg, blote voeten pad en trek pontje gelopen. We hebben er alle vier enorm van genoten!! Dank jullie wel!

 62. Beste Carola,
  Dat is leuk om te horen, fijn dat jullie genoten hebben!
  Vriendelijke groet,
  Hans, coördinator Team Slagmaatpad

 63. Het Slagmaatpad is erg leuk voor kinderen. Je komt van alles tegen: een trekpondje, een zandberg waar je munten kunt opgraven en een “klimparcours”. Verder loop je veel langs/door weilanden. We konden niet het terrein van het fort op, wegens Corona was die gesloten. (Eind maart)
  De kinderen vonden het vanwege de afleidende activiteiten een leuk pad. Wij vonden het stuk bij Houten niet echt leuk, door het aangelegde bos, maar al met al, een leuk pad.

 64. Beste Liesbeth, beste M,

  Gelukkig is het pad wel te lopen!
  Je hoeft niet met het pontje over, want er is ook een brug vlakbij.
  Het pontje is — als het werkt — een leuk extraatje vooral voor kinderen.
  Prettige wandeling.

  Vriendelijke groet,
  Hans, coördinator Team Slagmaatpad

 65. Ik ken deze route nog niet, maar valt dit Klompenpad dan wel te lopen als het trekpontje het niet doet?

 66. Beste Hans, betekent dit dat het pad dus eigenlijk niet te lopen is, of is er een alternatief voor het trekpontje?

 67. Beste Heidi,

  Jammer, maar het trekpontje is nog niet te gebruiken. Het is nogal een lastige constructie en we hebben het probleem nog niet opgelost.

  Vriendelijke groet,
  Hans, coördinator Team Slagmaatpad

 68. Ik lees dat het trekpontje tijdelijk buiten gebruik is. Is hij inmiddels alweer in gebruik?

 69. Beste Janine,

  Goed en begrijpelijk dat je dit vraagt.
  Maar helaas, ook nu gaat het pad nog deels over particuliere weilanden en daar mogen geen honden komen.
  Je kan wel naar het bos van Nieuw Wulven gaan, als je je hondjes aan de lijn houdt.

  Met vriendelijke groet,
  Hans, coördinator Team Slagmaatpad

 70. Hallo, wij zijn er helemaal klaar voor om met onze hondjes het klompenpad te gaan lopen, maar ik zie net dat het verboden is voor honden. Is dat in deze coronatijd ook zo, nu we bepaalde stukken overslaan? Nu we niet meer over particulier terrein gaan bedoel ik? Of kunnen we het zelf omzeilen?

  Ik hoor graag, dank!

 71. Beste Jacorine,

  Goed dat je dit aan ons meldt, dank je wel. Twee delen van de route zijn inderdaad sinds deze week afgesloten in verband met Corona. Dit staat nu ook vermeld op de website en app van het Slagmaatpad. De route over het erf van de boerderij (normaal alleen geopend tijdens de opening van de landwinkel) is gesloten in verband met Corona. Maar de hoofdroute langs de boerderij is gewoon geopend. Het terrein van het fort is inderdaad gesloten.

  We zijn nog bezig om te kijken waar gedetailleerdere aanwijzingen nodig zijn in deze nieuwe situatie.

  Laten we hopen dat deze situatie niet al te lang hoeft te duren.

  Vriendelijke groet,

  Hans, coördinator Team Slagmaatpad

 72. Afgelopen woensdag het klompenpad gelopen. Helaas moesten we een alternatieve route lopen omdat het Fort ivm Corona dicht zat en ook de boerderij waar het pad over loopt dicht zat. Ik ben altijd erg positief over de klompenpaden maar deze is niet echt aan te raden.
  Er mogen wel meer bordjes geplaatst worden, ook op de rechte stukken. Vond de route nogal vol met rechte wegen en door een half gekapt bos. Het speelbos was wel leuk.
  Ook moet je af en toe hetzelfde stukje terug lopen, dit maakt het ook niet heel leuk.

  Parkeren bij het Fort kost overigens wel €4 euro per dag.

 73. Beste Pieter,
  Fijn dat je terug bent gefietst, want het klompenpad is inderdaad alleen toegankelijk voor wandelaars. In heel Nieuw Wulven is het overigens alleen op het geasfalteerde fietspad toegestaan om te fietsen. De andere paden zijn wandelpaden en waar aangegeven ook ruiterpad.

 74. ik ben geen wandelaar maar mountainbiker.
  Werd vanmiddag geconfronteerd met het slagpad, wat open was voor wandelaars, maar gesloten voor motorfietsen, bromfietsen en paarden.
  Omdat het particulier terrein is en ik andermans eigendommen respecteer, ben ik teruggefietst, maar nu op de website vraag ik u, fietsers/mountainbikers? Ja of neen?
  m.vr.gr.
  P.Renema

 75. Bedankt voor je positieve reactie. Daar worden wij, vrijwilligers die het Slagmaatpad beheren, heel blij van.

 76. Wat een top pad, in het speelbos is bij mooi weer lekker in het water te spelen, en ieder onderdeel heeft iets leuks te doen. Wij zijn bij het fort gestart, en zijn hier omheen heën gelopen. Het museum van het fort is aan het einde een aanrader (en de ijsjes in het café ook)! Trek er wel 2 uur voor uit. Absolute aanrader dit pad. Goed aangegeven maar door de verschillende opties goed er een kaartje bij te houden.

 77. De route webben we afgelopen zondag gelopen. Het was een leuke wandeling rondom het fort en omgeving. We nemen altijd een kaart mee en als de bordjes niet duidelijk zijn dan geeft de kaart raad. De bordjes waren overigs wel goed zichtbaar. Verder maakt de route goed gebruik van de mogelijkheden in de omgeving en dat geeft wel aan dat er goed is nagedacht hoe de route opgezet moet worden. Je bent ook afhankelijk van eigenaren die land ter beschikking stellen waar je overheen mag en kan lopen. We hebben ook het nodige aan wild gezien en gehoord. Dat maakt het ook plezierig lopen ondanks dat de A12 vlak bij is. Je moet inmiddels 4 euro betalen om op het parkeer terrein te staan. Dat klinkt veel maar het onderhoud van het fort kost ook vast veel geld en dan draagt het parkeren toch mee in de kosten.
  Zo kom je telkens weer op stukjes Nederland waar je anders nooit komt en daar worden we toch erg blij van. Dit is nummer 28 van alle klompenpaden. Vandaag nummer 29 Loobrinkerpad gelopen en op naar de volgende.

 78. Het Slagmaatpad is een kidsklompenpad dat in drie korte rondjes gelopen kan worden. Dat maakt het soms wat ingewikkeld bij de bewegwijzering als je voor een keuzepunt komt te staan. Onlangs zijn op enkele punten de markeringen verbeterd. Neem altijd een kaartje mee; dan heb je een overzicht van de route. Een app is handig als je op een punt twijfelt over het vervolg, je hoeft die alleen op zo’n moment te openen op je telefoon. Je kunt altijd het boerderijrondje bij Nieuw Slagmaat lopen door de weilanden en met het trekpontje naar het pad door de nieuwe natuur. Dit jaar is daar een blotevoetenpad bij gekomen. Als de landwinkel open is kun je ook over het erf van Nieuw Slagmaat lopen en kunnen kinderen spelen en kennis maken met de boerderijdieren op het speciaal voor hen aangelegde terrein. De alternatieve route, op de kaart gemarkeerd met driehoekjes, komt hier langs. Tot eind oktober is de landwinkel van woensdag t/m/zaterdag open. In de winter alleen op vrijdag en zaterdag (zie ook de website van Nieuw Slagmaat).
  Veel plezier met de wandeling!

 79. Beste Klompenpaden 😉
  Ben van plan om komende week dit pad te gaan lopen. Is de bewegwijzering inmiddels
  aangepast? (lees hierboven over onduidelijkheid etc.)
  Ik hoor het graag.

 80. Vandaag dit pad gelopen. Aangezien ik geen liefhebber ben van wandelen met een mobiele telefoon in mijn hand, toch eerst maar geprobeerd om eigenwijs wel gewoon de bordjes te volgen. Dit was geen succes. Op een zeker moment doken er ook bordjes op met een tekst in de trant van ’toegang bij opening’. Hierbij vroeg ik mij af, ‘opening van wat?’ Later bleek het hier te gaan om de landwinkel. De route loopt over hun terrein, maar zij zijn drie dagen per week gestolen, waardoor men dan genoodzaakt is een andere route te lopen. Dit staat echter niet aangegeven in de tekst over dit pad op de app noch op de webpagina van dit pad. Het zou m.i. fijn zijn als dit wel wordt vermeld. Nu had ik mazzel dat ik de eigenaar trof en wel door mocht, maar er is dus kans te stuiten op een dicht hek. Inmiddels toch gewapend met navigatie kreeg ik pas melding over de betekenis van het genoemde bordje toen ik mij al ruimschoots op het land van de landwinkel bevond. Ook zou het prettig zijn als wordt vermeld dat parkeren bij Fort vechten 3 euro kost. Gratis alternatieve mogelijkheden zijn voorhanden in de directe omgeving, te weten bij parkeerplaats Oud Amelisweerd, rondom restaurant Vroeg en op de route bij de ingang van Nieuw Wulven aan de Marsdijk richting Landwinkel Nieuw Slagmaat. Mooie omgeving, maar het pad viel mij erg tegen.

 81. Mooie omgeving, maar ook omdat ik zelf niet zo goed was voorbereid niet helemaal duidelijk. Stukje gemist daardoor. Handig om route via de app bij de hand te houden.

 82. Hadassa

  Dank voor je antwoord.
  Zijn zeker van plan het nog eens te proberen.
  Maar volgen jou uitleg niet helemaal nog.
  Vanaf de parkeerplaats zijn wij na het VVV linksaf op hoog gelopen.
  Volgde het bordje maar………….bij de zicht op de uitkijktoren rechts stond wel een bordje met pijltjes maar niet voor ons duidelijk.
  kaartje was even niet te koop. hoopte ze weer aan te vullen.

 83. Wanneer je van het fort komt moet je als het ware rechtdoor (links aanhouden) en niet rechts naar de Romeinse uitkijktoren gaan, dan volg je het fietspad tot de parkeerplaats en dan zie je naast het fietspad en de sloot een smal wandelpad verschijnen, daar zie je weer een klompjesbord staan.
  Wij hebben het vandaag gelopen, maar waren blij dat we het kaartje bij ons hadden, want het leek alsof er wat bordjes misten net na Fort Vechten maar verder was de wandeling schitterend … heerlijk weer.

 84. Leek ons een mooi pad.
  gestart bij fort vechten
  helaas bordje spoorloos voor ons bij de romeinse uitkijktoren.
  waar kunnen wij die vinden?
  wel 3x heen en weer gelopen.
  langs het water bij de abselkabel etc.

 85. Vandaag voor de eerste keer dit seizoen het Slagmaatpad gelopen. Het blijft een leuk pad, maar op sommige delen van de route wel een beetje erg zompig. Eind maart nog maar eens proberen.

 86. Ik zou dit pad graag in de kerstvakantie lopen, met kinderen.
  Maar ik vraag me af of het begaanbaar is in deze natte tijd van het jaar?
  Of is het wel erg blubberig….?
  Ik woon zelf niet in de buurt.

  Hoor graag!

 87. Maandag 14-08-2017 samen met mijn 2 dochters 5 & 7 jr dit pad gelopen.
  Je hebt soms echt het idee dat je helemaal alleen op de wereld bent zo,n rustige omgeving maar toch ook weer dicht bij de bewoonde wereld. In het begin van de wandeling heb je de mogelijkheid om het maisdoolhof in te gaan. de speeltuin was een succes en een mooi rustpunt tegelijk. op de terugweg wel 3 keer de pond genomen gewoon omdat het kan en als afsluiter een mooi bosje bloemen voor thuis geplukt!
  Wat mij betreft een echte aanrader!

 88. Gisteravond met onze twee kinderen (4 en 7) dit pad gelopen. De borden zijn prima te volgen, helemaal met een kaart (op de telefoon) als referentie. Aanrader vwb ‘natuur in de nabijheid van de stad’.

 89. Wij hebben vandaag de wandeling gelopen. We zijn ook meermalen verkeerd gelopen. De bordjes zijn erg onduidelijk en wij zijn ook geen routeverkorter bordjes tegen gekomen. (misschien misgelopen) Ik had meer informatieborden of kinderactiviteiten verwacht zoals een pondje o.i.d. De speeltuin is minimaal er zijn helaas geen bankjes daar. De kinderen vonden andere klompenpaden leuker. Hopelijk komen er meer kinderklompenpaden, kleine route met leuke informatieborden o.i.d.

 90. Gisteren (30-7) dit pad gelopen. Goed dat ik de reacties pas achteraf heb gelezen, want anders was ik waarschijnlijk voor een ander pad gegaan, maar buiten de wat verwarrende aanduidingen, vond ik het een verademing dat je zo kort op stedelijke bebouwing toch nog zoveel ‘off-Road’ kunt wandelen.
  Tenslotte is een klompenpad ook een soort van ontdekkingsreis!

 91. Vandaag (29-7) dit klompenpad gelopen. Het is raadzaam de plattegrond erbij te houden want de bordjes zijn erg onoverzichtelijk. Er staan ruim voldoende bordjes maar ze geven dikwijls meerdere richtingen aan waardoor je echt geen idee hebt waar je heen moet. De route zelf is een leuke route. We hebben genoten van de natuur.

 92. Vandaag (25 juli) het slagmaatpad gelopen. Betaald parkeren had wel even vermeld mogen worden. We nemen met wandelen nooit geld mee, dus was even zoeken naar genoeg geld voor parkeren. Daarna waren er maar heel weinig bordjes dus zijn we een paar keer verkeerd gelopen. De 3 rondjes die je maakt zijn erg onoverzichtelijk. Dus hebben we na 2 keer hopeloos verkeerd te zijn gelopen de app er maar bij gehouden. Toch niet zo ontspannen als we gewend zijn met de klompenpaden. Buiten het verkeerd lopen om was het een erg leuk pad. Prachtige veldbloemetjes en langs mais, riet en grasvelden. Heel afwisselend, weinig verhard. Weliswaar tussen snelweg en spoorlijn maar desondanks bijna botsing met een hertje. Erg leuke wandeling!

 93. Na een bezoek aan Ford Vechten met het Waterliniemuseum (erg leuk!) liepen we met onze kinderen van 9 en 11 het Slagmaatpad. Wij vonden eigenlijk alleen het rondje speelbos leuk. De rest eentonig. Je hebt ook niet echt het idee dat je lekker buitenaf bent, zo dicht bij spoor, weg en bebouwing. Niet echt een gebied voor een mooi klompenpad.

 94. Na de heuvel op, kwam ik voor een hekwerk te staan waar het pad volgens een klompje rechtdoor zou moeten gaan. Links om deze versperring heen gaande kwam ik geen duidelijke markering meer tegen. Toen ik uiteindelijk weer een klompje zag en volgde kwam ik weer bij het begin terug. Bij een (tijdelijke) versperring als deze is ook een tijdelijke markering aan te bevelen.

 95. Gisteren het pad gelopen. Ik vond de bewegwijzering erg duidelijk. Het is altijd raadzaam even de route voor te bereiden. Fort bij de vechten is prachtig met fantastische natuur. Het geplante bos is in ontwikkeling en niet te vergelijken met de Veluwe – maar een enorme diversiteit aan natuur. (overigen lijkt er een plaag van processierupsen te zijn en is er geen toezicht op voorkomen van verspreiding?)
  Voor de kinderen viel het echter een beetje tegen. Het trekpontje heeft zo enorm veel weerstand dat het niet op te trekken is. Ik ben zelf behoorlijk sterk maar en kreeg hem in beweging maar makkelijk is anders. Het kastje met de koeientong zat dicht en het speelbos was een beetje beperkt qua speeltoestellen. (dat was hun opvatting)

  Algemeen was de indruk prachtige tocht voor leuk toerisme op de vierkante kilometer 🙂

 96. Gisteren deze klompenroute gelopen. Mooie omgeving, maar de bebordering zo onduidelijk!
  Een paar keer fout gelopen. Paar keer afgevraagd hoe je moet gaan lopen. Onduidelijkheid bij het weiland(2e rondje).
  Verkeert aan gegeven met pijlen op sommige bordjes. Ik zou zeggen oprichters van deze klompenroute. Loop hem is goed na. Kijk naar jullie onduidelijke bewegwijzering.

 97. We hebben al vele klompenroutes gelopen, maar dit is wel de slechtste van allemaal. Bebording klopt niet en is onduidelijk hoe je moet lopen, route is saai. Lijkt alsof er niet veel moeite voor gedaan is. Wat er wordt gezegd klopt, niet te lopen zonder app, folder of wat dan ook voor Navigatie voor deze route.

 98. Beste Marlies,

  Jammer dat het Slagmaatpad tegen viel. We hebben zo goed mogelijk de route aangegeven met alle verschillende mogelijkheden. Maar dit is lastig bij verschillende rondjes op de route. We adviseren ook de route te lopen met de kaart van de website, folder of app.

  In het veld staan een aantal bordjes met de openingstijden van de landwinkel.

  Nog veel wandelplezier op de Klompenpaden.

  Met vriendelijke groet,

  Team Klompenpaden Utrecht

 99. Vandaag dit klompenpad gelopen en met eerder goede ervaringen, viel deze erg tegen.
  Bij het Fort zijn er veel werkzaamheden waardoor het onduidelijk is waar je wel/niet mag lopen en de bewegwijzering was slecht te vinden.
  De bewegwijzering was sowieso een uitdaging. Met name eenmaal in nieuw/oud Wulven was het lopen op de gok omdat er op één paaltje zomaar verschillende pijltjes konden staan. Hier stond dan wel op ‘rondje boerderij’ of ‘rondje speelbos’ maar het was onduidelijk wat het verschil zou zijn.
  Uiteindelijk bleken we verkeerd gelopen te zijn en hadden we bijna de halve wandeling weer dezelfde weg terug moeten nemen (gelukkig kennen we de omgeving en hebben we er voor gekozen om via de saaie Achterdijk terug te lopen). Er liepen meer wandelaars te dwalen!
  Verder was het fijn geweest als er tijdens de wandeling aangegeven had gestaan, wat de openingstijden waren van de landwinkel. Dan hadden we nl meteen af kunnen snijden, nu zag je iedereen weer terug komen lopen omdat de winkel dicht bleek te zijn.

  Jammer! Op naar weer een nieuw Klompenpad met hopelijk weer een positieve ervaring.

 100. We hebben al heel wat klompenpaden gelopen ( waarvoor onze complimenten) maar dit was een echte tegenvaller. Met jonge kinderen is t denk ik wel leuk, maar voor een beetje wandelaar zou ik het niet aanraden. Erg gericht op de landwinkel ( wat een heel goed initiatief is hoor en zeker ook leuk om wat te kopen)! Ookal is de omgeving niet erg spannend, de route maakt het zeker niet aantreklijker. Ik zou zeggen voor de beginnende wandelaar misschien wel leuk en met jonge kids zeker! Het opstappunt in houten ook erg onduidelijk hoe van daar af verder. Dan kan je maar beter vanaf t fort starten, net zo makkelijk.

 101. Vandaag dit pad gelopen. Er lag nog een beetje sneeuw en het was licht mistig, dat gaf samen een fraaie sfeer. Een mooi stukje natuur zo dicht bij stad en snelweg. Heerlijk!

 102. Mooi dat er een rondwandeling in de gemeente Houten is waarbij je met bos, weiland, boomgaard en met het boerenleven in aanraking komt. We hebben er met veel plezier gelopen, ook al lopen we zelf vaak langere stukken dan 7 km. Dit is in ieder geval mooi om een ochtend of in een middag te doen met de landwinkel zeker als leuk onderbrekingspunt. Veel nieuwe leuke producten gezien (volgende keer gaat een grotere rugzak mee voor de aankoop.) Veel succes met onderhoud!

 103. Vandaag dit pad gelopen. Begonnen in Houten, was wel even zoeken, Binnenweg blijven volgen, ook als auto’s gast worden op deze weg. Ik vond dit een heel mooi pad, inclusief de aanlooproute. Als wandelpad lijkt me dit pad erg leuk voor kids, nog afgezien van spelletjes e.d. Je kunt de route net zo lang maken als je wilt. Op deze manier leren ze lopen / sporten / bewegen.
  Van de snelweg heb je alleen lawaai in de buurt van het Fort. Van die paar treinen komt weinig lawaai vandaan. En aan hoogspanningsmasten stoor ik me niet zo aan, die maken geen geluid.
  De bewegwijzering vond ik uitstekend, snap de negatieve opmerkingen daarover niet. Aan de hand van het plattegrondje van de site moet je wel opletten waar je bent.
  Ja, de blaarkoppen zijn geweldig mooie beesten en ze zijn erg mak.
  Dit was pad nr 90. Alle paden heb ik nu minstens 1 x gelopen, behalve 3 in de Betuwe, daar zijn nog werkzaamheden.
  Het Veen en Veldendijkpad in Bunschoten is gesloten. Ga nu eerst “boulevard/strandpaden lopen op Lanzarote.
  Alle vrijwilligers en landeigenaren (vooral de boeren) nogmaals bedankt.

 104. Afgelopen zaterdag dit pad gelopen met heerlijk weer.
  Het is een aardige wandeling maar heb zeker mooiere gelopen. Boerderij Nieuw Slagmaat (Rustpunt) met terras en bio-winkel is een aanrader.
  Bij deze wil ik andere wandelaars attenderen dat je € 3,- parkeergeld moet betalen als je op het parkeerterrein bij Fort Vechten je auto neerzet. Jammer dat hier niets over vermeld staat op de website.
  Het Fort is leuk om doorheen te lopen, maar alle horecapunten waren gereserveerd voor feesten en partijen en voor overige bezoekers gesloten. Nergens dus een drankje te koop!!! En dan nog € 3,- vragen om te parkeren vonden wij een domper. Tip: parkeer je auto dus (gratis) bij het opstappunt.
  Verder was het een aardige korte wandeling.

 105. Dit pad ligt in mijn eigen gemeente. Nooit geweten dat het daar zo mooi is. Drie reigers, een hert en een haas gezien. Complimenten!

 106. Vandaag, zondag 14 augustus, dit pad gelopen. Heel creatief om in dit best drukke gebied zo’n leuk pad uit te zetten. Jawel, de A12 is redelijk dichtbij dus op de achtergrond hoor je snelweg-geluiden. Kwestie van focussen op de omgeving en het wandelen. Gewoon een leuk pad voor de korte afstand. Doen we zeker vaker!

 107. Vandaag het Slagmaatpad gelopen. Mijn vrouw en ik hebben vele paden gelopen, het Slagmaatpad is het slechtste van allen. De eerste km over het fort is nog leuk, daarna volgt een vreselijk gekunsteld pad. Hoe wrotten we een paar kilometers bij elkaar. Dit mag het predicaat klompenpad niet dragen. Waar je kijkt treinen, snelwegen, hoogspanningsmasten, lawaai.

 108. Mooi pad om te lopen, maar helaas zijn we veelvuldig gebeten door dazen! Zelfs door kleding heen.
  Wellicht kun je dit pad dus beter lopen in het najaar…

 109. Op 11 juli 2016 liepen wij dit mooie pad. Het begint al verrassend met een grote Ford van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, wat tevens nationaal museum is (museum hebben we niet bezocht).
  Afwisselend landschap: weilanden, bomen, watertjes enz.
  Voor kinderen ook leuk dat er een natuurlijk speelterrein is. Daar moeten ze natuurlijk wel eerst een eindje voor lopen, maar als je dat niet wilt, kun je ook bij het Opstappunt in Houten starten, want het is daar heel dichtbij.
  Kortom: weer een aanrader!
  Heerlijk huisgemaakt gebak bij “Vroeg” (zie http://www.vroeg.nl) voor of na de wandeling. Het restaurantje “Vroeg” ligt overigens vóór de start van het pad (in het dorpje Vechten).
  Eten aldaar is ook mogelijk.

 110. Inderdaad Wim, trek er voldoende tijd voor uit om het pad te lopen. Of nog beter, loop het vaker. Er is zoveel te zien en te beleven en in elk jaargetijde is het weer anders. Alleen al met het rondje Fort Vechten in combinatie met een bezoek aan het Waterlinie museum en de replica van Fort Fectio kun je rustig een dag doorbrengen. Mooie reportage overigens van Wim, geeft een goed beeld van het Slagmatenpad. De opening op 18 juni werd groots gevierd. Zie de reportage op http://www.nederlandhetlandschap.nl/blog2016.html

 111. Woensdag 6 juli 2016 liep ik dit pas geopende pad.
  Heb genoten van dit mooie klompenpad, Advies trek voldoende tijd uit,
  want ook in en om het Ford is veel te zien en te bewonderen.
  Voor een volledig fotoverslag zie onderstaande Link, dat kan u veel zoekwerk besparen.
  Dank aan ieder die het tot stand komen van dit pad mede mogelijk hebben gemaakt.
  http://doordezoeker.vmblogs.nl/2016/07/08/slagmaatpad-in-bunnik-7-km/

 112. Een aanwinst, dit “kids” klompenpad. Wat is er door vrijwilligers weer veel werk verzet.
  Een betere bewegwijzering wanneer je van het fort naar beneden komt en de route wilt vervolgen is wel nodig.
  Ook vinden we de klompenpad-brochure nodig om de route goed te kunnen lopen.
  Wat is er voor kinderen veel te beleven in het fort, het museum, maar ook langs de route met de speurtocht.

 113. Leuk klompenpad maarzonderhulp van de app kom je er niet uit. Op verschillende punten slecht bewegwijzerd

 114. allereerst weer dank aan allen die hier aan mee geholpen hebben het Utrechts Landschap en de gemeente en zeker de vrijwilligers niet te vergeten een heel mooi pad met zeker voor de kinderen educatief gezien er is zo veel te leren over de natuur
  de rust die er heerst het geluid van de vogels is een ware happening zeker de moeite waard om een keer te wandelen in alle jaargetijden
  heel veel overstap plekjes staan heel goed vast

  Bedankt HR

 115. Zaterdag 18 juni werd het Slagmatenpad geopend bij boerderij Nieuw Slagmaat. Voor jong en oud een prachtig pad waar veel is te zien en te beleven. Wat een geweldig feest was het en wat was het goed georganiseerd. Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet en speciaal boerderij Nieuw Slagmaat bedankt! Voor een impressie zie http://www.nederlandhetlandschap.nl/blog2016.html

 116. Met veel onverharde delen is het echt een volwaardig nieuw Klompenpad geworden. Door weilanden met erg nieuwsgierige Blaarkoppen, natuurgebied en rondom het Fort bij Vechten. Hopelijk gaan er veel ouders met kinderen gebruik van maken, er is best wat te ontdekken aan cultuur en natuur. De bewegwijzering is met de app goed te volgen, de bordjes zijn niet altijd even duidelijk (geplaatst).
  Maar hulde en dank aan de vrijwilligers, op naar het volgende pad !

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.