Klompenpaden in 2022 terug naar normaal

Na twee jaren met enorme hoeveelheden wandelaars op de Klompenpaden, is de drukte wat afgenomen. Toch blijft wandelen over Klompenpaden populair. Vergeleken met het ‘normale’ 2019 laten de aantallen van 2022 zelfs een lichte groei zien. Er werden ruim 750.000 wandelingen gemaakt. Ook groeiden het aantal klompenpadenfans op Facebook en het aantal betrokken vrijwilligers het afgelopen jaar. Bekijk het Klompenpaden jaarbericht over 2022.

 

Inzet van honderden vrijwilligers, eigenaren en overheden
Wandelaars roemen de goed onderhouden Klompenpaden en de mogelijkheden tot verkorten en verlengen. Dankzij de inzet van 1.500 enthousiaste vrijwilligers liggen de paden er elke keer goed bij. Zij herstellen een ontbrekend bordje, ruimen afval op en maaien kanten. En dat al 20 jaar lang.
Maar liefst 2.000 terreinen zijn voor wandelaars opengesteld door eigenaren zodat veel mensen kunnen genieten van het landschap en de natuur. Overheden steunen de ontwikkeling en het duurzame beheer van inmiddels 2.227 kilometers Klompenpad. De makers van Klompenpaden – Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland – zijn de grondeigenaren en vrijwilligers hen zeer dankbaar voor de jarenlange steun en betrokkenheid!

13.500 klompenpadenfans
In 2022 zijn er 9 Klompenpaden bij gekomen. In Gelderland en Utrecht zijn nu 143 Klompenpaden en zijn er maar liefst 44 in ontwikkeling! Voor gezinnen met kinderen zijn er inmiddels 6 Klompenpad KIDS. Het aantal fans dat Klompenpaden volgt op Facebook is gegroeid tot 13.548. Er is intussen een tweede tv-serie Klaas op Klompen bij Omroep Gelderland. En in 2023 kunnen de klompenpadenfans zich verheugen op nieuwe Klompenpaden.

Brochure, website en app
Klompenpaden zijn goed gemarkeerd, maar we adviseren om de brochure te kopen of te downloaden, een kaartje te printen van de website of de gratis Klompenpaden app te downloaden. In verband met mogelijke verstoring van vee en wild zijn honden verboden. Kijk voor een impressie, gastenreacties, routekaarten, verkoopadressen voor brochures en actuele informatie op www.klompenpaden.nl. De vernieuwde en gratis Klompenpaden app biedt nu naast interactieve kaarten, video- en audiofragmenten ook de mogelijkheid om te filteren op lengtes en je gewandelde Klompenpaden af te vinken. Volg ons net als de vele vrienden op Facebook.

Klompenpaden worden financieel mede mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland en Utrecht, Gelderse en Utrechtse gemeenten, waterschappen en de Nationale Postcode Loterij.

Gastenboek

  1. Ik sluit me graag aan bij Vincent. Uitbreiding van de Klompenpaden met Overijssel zou een mooie uitbreiding zijn.

    Natuurlijk zijn daar sowieso al wandelingen, maar de app, de originele routes en vaak ook de horeca maken van de Klompenpaden wel iets erg fijns.

  2. Het zou een mooie opgave worden om meerdere provincies te te betrekken onder de noemer klompenpad, te beginnen met Overrijssel?

  3. Wij wandelen al jaren met veel plezier de klompenpaden. Zijn erg te spreken over de routes en de bewegwijzering!
    Ook al kids klompenpaden gewandeld met kleinkinderen.
    Hopen dat nog lang te kunnen doen.

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.