Klompenpaden rond Schalkwijk (her)opend

Op vrijdag 28 augustus heropende Landschap Erfgoed Utrecht het Lint- en Liniepad dat vorig jaar al werd geopend. De route is aangepast en bevat nu een mooie doorsteek door de polder. Naast het Lint- en Liniepad is in het buitengebied van Schalkwijk nu ook het Vuylcoppad te wandelen. Wethouder Herman Geerdes (gemeente Houten) en Evelien Kenbeek (Landschap Erfgoed Utrecht) verrichtten de officiële openingshandeling. De aanwezigen liepen een klein stukje van de route en konden genieten van een muzikaal optreden van de Muziekboot.

Het Lint- en Liniepad is ongeveer 9 km lang en het Vuylcoppad 8 km. Beide Klompenpaden leiden door het mooie buitengebied van Schalkwijk. Wandelen door het weidelandschap, langs forten en door de uiterwaarden van de Lek. Geniet van weidse uitzichten, de rust en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De twee nieuwe Klompenpaden zijn door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van diverse financiers, grondeigenaren en vrijwilligers tot stand gekomen.

Als u de beide routes loopt met de bijbehorende folder leert u ook meer over de bijzondere natuur en de cultuurhistorie. Weet u bijvoorbeeld dat de woontoren Vuylcop één van de oudste gebouwen van Schalkwijk is. Of wist u dat er wel 9 soorten vleermuizen op fort Honswijk voorkomen? Voor het Lint- en Liniepad en het Vuylcoppad is ook een app beschikbaar. Met de smartphone in de hand ontdekt u bijzondere plekjes en hoort u interessante achtergrondverhalen van het gebied. Een kaart is overbodig, want de app wijst de weg en u komt meer te weten over de prachtige omgeving. Na de opening staan beide Klompenpaden ook op deze website.