Loenense Enkenpad geopend

Op vrijdag 2 oktober vond de feestelijke opening plaats van het tweede Klompenpad in de gemeente Apeldoorn: het Loenense Enkenpad. Het is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Loenen. Wandelen langs sprengbeken, over enken, zandwegen en door bos.

Circus Tadaa! geeft een leuk optreden.  Wethouder Nathan Stukker, Reinder Groenhof van Dorpsraad Loenen en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaan het startpaneel onthullen. Daarna wandelen de aanwezigen een deel van de route. Iedereen is van harte welkom bij de opening.

Zandwegen behouden

Initiatiefnemer voor het Loenense Klompenpad is Willem van Ark, inwoner van Loenen en voormalig bestuurslid van de Dorpsraad Loenen. “Ik kwam op het idee voor een Klompenpad omdat ik de zandwegen rondom Loenen wil behouden. Door deze wegen een functie te geven in een Klompenpad hebben ze meer waarde en is de kans groter dat ze behouden blijven. Door de wandelroute kunnen mensen genieten van het wonderschone Loenen met z’n oude enken en kerkepaadjes.”

Het Loenense Enkenpad is vanaf 2 oktober te vinden op de app en op deze website

Onder de begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Loenen en Waterschap Vallei en Veluwe is deze route tot stand gekomen. Het Loenense Enkenpad maakt – net als het vorig jaar geopende Kopermolenpad bij Wenum Wiesel – deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en is het 79ste Klompenpad. Het Loenense Enkenpad is mede gefinancierd door de gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Loenen, Provincie Gelderland, Rabobank, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij