Nieuwe Klompenpaden in Groessen, Loo en Tricht

Nog meer nieuwe Klompenpaden. In de gemeente Duiven worden 1 juli twee nieuwe Klompenpaden geopend: het Kandiapad in Groessen en het Husloapad in Loo. In de gemeente Geldermalsen wordt 8 juli het Leidschehoevenpad geopend.

Kandiapad en Husloapad
Op vrijdag 1 juli vindt de feestelijke opening plaats van twee nieuwe Klompenpaden in de gemeente Duiven: het Kandiapad in Groessen en het Husloapad in Loo. Het zijn rondwandelingen van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Groessen en Loo. Wandelen over oeverwal en dijken, door uiterwaarden, over kerkenpaden en langs middeleeuwse havezates. De opening van beide paden vindt plaats om 15.30 uur in De Wellinghoeve, Rijnstrangenweg 15 in Groessen. Wethouder Sjef van Groningen, directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Dorpsraad Loo en Dorpsraad Groessen verrichten de opening. Daarna treden de schutterijen van beide dorpen op. Na de opening is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) de Klompenpaden.

Leidschehoevenpad
Leidschehoevenpad is het tweede Klompenpad in de gemeente Geldermalsen, dat vrijdag 8 juli wordt geopend. Naast het Rhenoijschepad is er nu een rondwandeling van negen kilometer door het mooie buitengebied van Tricht. Wandelen over oude kades, langs hoogstamfruitbomen en over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De opening vindt plaats om 14.00 uur in B&B de Neust op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Appeldijk 5 in Beesd. Wethouder Niko Wiendels, baron Frans van Verschuer en directeur-bestuurder Arjan Vriend van SLG verrichten de opening. De kinderen uit Tricht en George Pancras leveren een muzikale bijdrage. Na de onthulling van het startpaneel, is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad.