Opening Doesburgermolen FOODWALK met wildplukwandeling en proeverij

Proef het landschap van de Doesburgerbuurt! Ontdek het op zaterdag 16 juli bij de opening van de Doesburgermolen FOODWALK in Ede. Ter gelegenheid van deze nieuwe FOODWALK vindt een wildplukwandeling plaats met gids en is er een proeverij. Wildplukgidsen Ella Halma en Annemarie Wolferink nemen je mee door het lekkere landschap van de Doesburgereng. Daarna is er een proeverij en presentatie van lokale producten bij In Goede Aarde. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij In Goede Aarde, Doesburger Molenweg 8 in Ede. Aanmelden voor de wildplukwandeling is verplicht. Aanmelden kan via info@ingoedeaarde-ede.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Kijk hier voor het programma.

FOODWALKS zijn maaltijdwandelingen en -fietstochten door het hele land. Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd bij elkaar plukken in het wild. Alle FOODWALKS zijn beschreven op www.foodwalks.nl. Op de Doesburgereng hebben vrijwilligers van het Klompenpad Doesburgermolenpad samen met de wildplukgidsen Ella Halma en Annemarie Wolferink recepten bedacht om het Klompenpad extra aantrekkelijk te maken voor wandelaars die ook van lekker eten houden. De recepten combineren producten van lokale producenten met in het wild te vinden planten, bessen en bloemen.

FOODWALKS is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland koppelt FOODWALKS aan bestaande en nieuwe Klompenpaden. Klompenpaden voeren zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés en lenen zich hierdoor goed voor het vinden van natuurlijke ingrediënten.

Foto: St. wAarde/Daan Rohof