Recordjaar voor de Klompenpaden

2021 was een recordjaar voor de Klompenpaden. Wandelen in eigen omgeving werd door corona populair. Het is gezond en met de Klompenpaden ontdek je het boerenland. Wandelaars beleven diverse landschappen. Klei aan je schoenen in de open polders in het rivierengebied. Genieten van fraaie landgoederen en oude boerderijen met boomgaardje op de zandgronden. Wandelaars waarderen de 134 Klompenpaden die Utrecht en Gelderland nu rijk zijn. Inmiddels zijn er bijna 12.000 vrienden op Klompenpaden Facebook. De website en Kompenpaden app zijn weer vaker geraadpleegd dan in het succesvolle jaar ervoor. Er werden in 2021 bijna 1,9 miljoen wandelingen gemaakt op de Klompenpaden. Kijk hier voor alle resultaten in 2021.

Inzet van duizenden vrijwilligers, eigenaren en overheden

Wandelaars roemen de goed bewegwijzerde en onderhouden Klompenpaden en de mogelijkheden tot verkorten en verlengen. Dankzij de inzet van 1400 enthousiaste vrijwilligers uit de streek liggen de paden er elke keer goed bij. Zij herstellen een ontbrekend bordje, ruimen afval op en maaien de paden. Maar liefst 2000 terreintjes zijn voor wandelaars opengesteld door eigenaren.  Overheden steunen de ontwikkeling en het duurzame beheer van inmiddels 2102 kilometers Klompenpad. Een compliment aan allen die dit mogelijk maken en de support in deze toegenomen drukte op de paden!

20 jaar Klompenpaden in 2022

Komend voorjaar openen we weer nieuwe Klompenpaden: onder meer in Eerbeek, Dodewaard en Laren. Ontdek ook het boerenland en kies met het wandelseizoen voor de deur een Klompenpad uit en ga er lekker op uit! Voor gezinnen met kinderen zijn er nu 5 Klompenpad Kids en voor sportievelingen is er een Klompenpad XL van 27 kilometer.
Eind 2022 vieren Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland het 20-jarig bestaan van Klompenpaden!

Klompenpaden worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland en Utrecht, Gelderse en Utrechtse gemeenten en de Nationale Postcode Loterij.