Nieuw Klompenpad Eertbeeckse Beekpad gaat open

Kaart van Eertbeek in 1662

Volgende week vrijdag 25 februari gaat het nieuwste Klompenpad open voor publiek.

Deze rondwandeling van zestien kilometer gaat door het prachtige buitengebied van Eerbeek. Het startpunt is het Grand café De Korenmolen, de enig nog werkende bovenslagse watermolen waar olie wordt geslagen uit lijnzaad. Eerbeek of Erbeke (betekent ‘bebouwde grond bij beek’) komt voor het eerst voor in een oorkonde van 1046. Rond 1663 staat het dorp Eertbeeck en de Eertbeeckse beek op de kaart. De route gaat verder langs sprengbeken, door bos en weilanden, over landgoederen en langs industrieel erfgoed in het prachtige buitengebied van ‘papierdorp’ Eerbeek. Ook is er een opstappunt bij Landal Coldenhove en bij het station van De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Klompenpaden in Brummen

Vrijwilligers hebben het nieuwe Klompenpad ontwikkeld onder begeleiding van SLG en met medewerking van particuliere grondeigenaren en de gemeente Brummen is de route tot stand gekomen. De wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Brummen, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Het Eertbeeckse Beekpad is het 136ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in de gemeente Brummen naast het Leuvenschepad. Ook wordt gewerkt aan nieuwe Klompenpaden in Empe/Tonden, omgeving Hall en Voorstonden/Cortenoever.

Brochure en app

Het Eertbeeckse Beekpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Eerbeek.

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van particuliere grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Op sommige terreinen is de afspraak met de grondeigenaar dat honden aan de lijn horen. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein.

Meer informatie en routenavigatie van het Eertbeeckse Beekpad is vanaf 25 februari ook beschikbaar op onze website en via de Klompenpaden app.

Gastenboek

 1. Mooi klompenpad, maar achter het ‘oude motgat’ bij Robbertsoord hebben ze na de storm bomen gezaagd omdat ze op half 7 hingen, maar deze liggen nu over het pad. We hebben er zelf al wat takken afgezaagd omdat 2e paasdag onze wandeltocht hier overheen komt. Dus nu kun je er als je goed bukt onderdoor. Zou fijn zijn als deze helemaal van het pad gehaald worden.

 2. Op 14 maart bij mooi voorjaarsweer dit prachtige spitsplinternieuwe klompenpad gelopen en genoten. Het is weer goed gelukt om een afwisselende wandeling te maken, met leuke paadjes, relatief weinig onverhard, voldoende om van te genieten, helemaal goed zo. Mooie afstand ook, 16 km door het buitengebied. Veel voorjaarsverschijnselen om van te genieten, voorjaarsbloeiers, vogels, mooi weer, helemaal goed zo, bedankt stichting landschapsbeheer Gld. en vele vrijwilligers, (op naar de volgende).

 3. Zondag 6 maart met prachtig mooi weer de 16 km. Gelopen, wat een mooie route!
  Wij liepen de route met de klok mee.
  Jammer dat het laatste stuk niet via huize Eerbeek liep maar wel over de verharde weg.
  Complimenten aan de makers van deze route.

 4. Prachtige route en keurig aangeduid. Mooi door bos, langs weiland, prachtig echt. Ik herken de mindere punten die ik lees niet.

 5. Vandaag 6 maart het nieuwe klompenpad gelopen. De uitzetters/vrijwilligers zijn er in geslaagd een mooie route aan te bieden. De eerste 10 km veel bos, de laatste 6 km agrarisch gebied. Jammer dat een paar reacties nogal negatief waren o.a. door de zonnepanelen en de papierfabrieken. Ik wandelde de 16 km en heb alleen op een paar huizen zonnepalen gezien en ik wandelde achter een fabriek (papier??) langs. Misschien dat de ontevreden wandelaars 10 km wandelden.
  Vrijwilligers van dit klompenpad bedankt voor jullie initiatief en de routebordjes waren perfect geplaatst.

 6. Mooie route door bos en weilanden. Complimenten aan de vrijwilligers die deze route hebben uitgezet.

 7. Gisteren dit nieuwe klompenpad gelopen met prachtig weer.
  Wat een ontzettend mooie wandeling is dit. Het eerste deel door de weilanden en deel twee door het bos, zeer afwisselend dus. We waren blij verrast en gaan dit pad zeker nog een keer lopen.
  Dank aan alle vrijwilligers voor het uitzetten van deze mooie route!

 8. Het zou een mooie nieuwe wandelroute kunnen zijn als het niet overschaduwd wordt door Brummen Energie die Zonneparken wil aanleggen langs het klompenpad en het enige stukje groen van Eerbeek grenzend aan Loenen. Dit om Folding Boxboard van energie te voorzien.
  Folding Boxboard wil een vracht route door de wijk het Haagse en energie 5 km verderop middels velden vol panelen, hek eromheen en cameras ernaast. Geniet van de wandeling als dit doorgaat. Er waren gisteren wandelaars uit Den Bosch die totaal verbijsterd waren.
  Welkom toeristen in het industriële Eerbeek.

 9. Na het tot de verbeelding sprekende kranten artikel te hebben gelezen, over dit nieuwe klompenpad ben ik samen met mijn dochter dit vol verwachting gaan lopen. Wat een teleurstelling. Is industrieel erfgoed wandelen langscen over industrie terein? De mega papier fabriek rondom..over honden poep veldje, langs auto weg vol razend landal green park gasten. Hilarisch.
  Beetje zonde van mijn dag.

  Of werkelijk een groot verschil van hoe je een wandelroute kan beleven

 10. Vandaag gelopen met prachtig weer. Heel veel mensen op deze nieuwe route. Wel een leuke wandeling maar jammer dat er nergens onderweg horeca open was. Ruwweg de helft door het bos en de helft door weilanden. Liet bij mij geen onvergetelijke indruk achter. Vind het naastgelegen Loenense enkenpad een stuk leuker en afwisselender. De appeltaart en uitsmijter bij de Korenmolen waren gelukkig wel van grote klasse!

 11. Vandaag dit nieuwe klompenpad gelopen. Het was een prachtig pad en als het weer van vandaag er altijd bij geleverd wordt dan wordt het zeker een topper! Dank vrijwilligers voor dit mooie pad!

 12. Een heel mooi klompenpad. Op paadjes gelopen waarvan ik niet wist dat ze er waren. Geweldig en nu nog een keer andersom. En geweldig mooi weer.

 13. Complimenten. Een prachtig pad ook om in andere jaargetijden te lopen. Een pad om nog een keer te herhalen in omgekeerde richting. Zal weer anders overkomen.

 14. Leuk dat pad over mijn geboortegrond. Ik werd 70jr geleden geboren aan de Coldenhovense beek Karel van Gelreweg en kom er elk jaar wel een keer. Ben benieuwd!

 15. Dus….. als ik heel vroeg ben…. mag ik dan onder het lint door, of is er overheen beter?

 16. Beste wandelaars,

  Op vrijdagmorgen 25feb worden de linten weer weggehaald en is het pad weer geheel toegankelijk. Het kan wel zijn dat er vanwege de storm her en der nog een omgewaaide boom ligt, daar wordt aan gewerkt.

  Alvast veel wandelplezier op de Klompenpaden!

  Vriendelijke groet,
  Saskia Glas
  Beheer Klompenpaden Gelderland

 17. Zojuist, een dag voor de officiële opening, heb ik een deel van het klompenpad gelopen. Helaas is het bospad ”Markvoortbossen”, onderdeel van het klompenpad, net naast Camping Robertsoord, afgesloten. Het zou fijn zijn als er een tijdelijke omleiding zou zijn, bijvoorbeeld via de Doonweg+Soerense Zand Zuid.

 18. Het nieuwe klompenpad door Eerbeek loopt over een gebied wat momenteel afgesloten is in verband met vervuild grondwater. Het zou handig zijn hiervoor een omleidroute aan te geven. Het klompenpad gaat morgen open.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.