Giesepad in Giesbeek is het 160ste Klompenpad

Zaterdag 29 juni vond de feestelijke opening plaats van het Klompenpad Giesepad in Giesbeek. Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar en projectleider Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hebben het startpaneel onthuld in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vond plaats in Kulturhus. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Fanfare St. Gregorius zorgde voor de muziek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Giesepad weer helemaal toegankelijk

Goed nieuws. Het onderzoek van de gemeente naar drugsdumping op de route is afgerond dus het Giesepad is nu weer volledig te bewandelen! Download de folder met route op de website.

160ste Klompenpad

Het Giesepad, een rondwandeling van tien kilometer, voert je door het prachtige buitengebied van Giesbeek over agrarische landbouwgronden, schouwpaden, langs plassen en door uitgestrekte uiterwaarden.
Het Giesepad is het 160ste Klompenpad en het zesde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnstrangenpad, het Rijnweidepad, het Pannerdensche Waardpad, het Babborgapad en het Bevermeersepad. Dus trek deze zomer je wandelschoenen aan, rugzak op en wandel een van de vele mooie Klompenpaden in Gelderland en Utrecht.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar, Waterschap Rijn en IJssel het nieuwe Klompenpad ontwikkeld. De klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Folder en app

De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De folder met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij de Spar in Giesbeek, Camping De Veerstal in Lathum en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.