Verlengde Klompenpad Zeegsepad is geopend

In aanwezigheid van vrijwilligers, deelnemende grondeigenaren en de wethouders van Lingewaard en Nijmegen is vrijdag 14 juni het verlengde Klompenpad Zeegsepad feestelijk geopend. Samen met vrijwilligers en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt het Zeegsepad uit 2014 te vernieuwen met een verlenger door Lent. Daardoor is de lengte van dit Klompenpad bijna verdubbeld: van zes naar elf kilometer. Met deze uitbreiding moet het ook vanuit Nijmegen eenvoudiger worden de Klompenpaden in Park Lingezegen te lopen.

 

Opening

De opening vond plaats bij het startpunt bij landwinkel De Woerdt in Ressen. Projectleider Erwin Reinhard van SLG hield een welkomstwoord en bedankte de vrijwilligers van de werkgroep en grondeigenaren. Wethouder Nick Hubers van Lingewaard en zijn Nijmeegse collega Cilia Daemen onthulden het nieuwe startpaneel. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost.
De Gelderlander maakte van de opening van het Zeegsepad een mooi bericht. Bekijk hier het artikel.

Mooie buitengebied van Ressen en Lent

Het Zeegsepad is een rondwandeling van elf kilometer door het prachtige buitengebied Ressen en Lent. Je wandelt over historische paden, langs zegen, eeuwenoude bouwwerken, door weilanden, graanakkers en boomgaarden in Park Lingezegen. Er is een overstaproute naar het Breedlersepad. Het Zeegsepad is – naast het Breedlersepad en ’t Percksepad – alweer het derde Klompenpad in Park Lingezegen, een groot landschapspark van 1.700 hectare. Het park is aangelegd als groene buffer tussen Arnhem en Nijmegen.

Samenwerking

Deze route is tot stand gekomen onder begeleiding van SLG en in samenwerking met Park Lingezegen, vrijwilligers, Vereniging Dorpsbelangen Ressen, particuliere en agrarische grondeigenaren, Staatsbosbeheer en Waterschap Rivierenland.
Dit Klompenpad is financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Nieuwe folder: gedrukt en digitaal

Ook de folder is vernieuwd en er is nu ook een gratis digitale versie beschikbaar. Of download de route met leuke weetjes in de gratis Klompenpaden app. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Tikkie

Klompenpaden zijn gratis. Wil je iets terugdoen en de Gelderse Klompenpaden steunen? Doe dan een donatie via Tikkie. Met de opbrengst willen we de biodiversiteit langs Klompenpaden verbeteren met bijvoorbeeld de aanleg van bijenhagen en bijenhotels.

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep

De klompenpadwerkgroep Zeegsepad kan door de flinke verlenging van de route extra vrijwilligers bij het nalopen goed gebruiken. Vind jij het leuk om te wandelen en wil je meehelpen aan een schone en goed onderhouden route? Meld je dan aan bij de coördinator van het Zeegsepad.