Feestelijke opening Klompenpad Giesepad in Giesbeek

Zaterdag 29 juni is de feestelijke opening van het Klompenpad Giesepad in Giesbeek. Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar en projectleider Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.15 uur in Kulturhus De Brede Blik, Kerkstraat 72 in Giesbeek. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Met muzikale omlijsting van Fanfare St. Gregorius Giesbeek. Klompen aan, rugzak op en gaan!

160ste Klompenpad

Het Giesepad, een rondwandeling van tien kilometer, voert je door het prachtige buitengebied van Giesbeek over agrarische landbouwgronden, schouwpaden, langs plassen en door uitgestrekte uiterwaarden. Het Giesepad is het 160ste Klompenpad en het zesde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnstrangenpad, het Rijnweidepad, het Pannerdensche Waardpad, het Babborgapad en het Bevermeersepad.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar, Waterschap Rijn en IJssel het nieuwe Klompenpad ontwikkeld. De klompenpadwerkgroep gaat ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.