Lezing over Klompenpaden

Klompenpadliefhebbers opgelet! Op vrijdagavond 14 juni is er een lezing over Klompenpaden in Cultura in Ede. Schrijver en klompenpadwandelaar Wim Huijser organiseert samen met Uitgeverij Blauwdruk een avond over de Klompenpaden n.a.v. zijn derde klompenpadenboek Nieuwste Klompenpaden. Rik Winsemius gaat in gesprek met de auteurs Harry Harsema, Jan van Coeverden, Krijno Horlings, dichter Ed Bruinvis en met Wim Huijser. Natuurlijk wordt er uit het boek voorgelezen en zijn er veel mooie plaatjes te zien! Toegang is gratis. Aanmelden kan hier.

Wim Huijser: schrijver én klompenpadenfan

Wim Huijser schrijft veel boeken. Naast schrijver is hij ook een klompenpadwandelaar. Zo’n dertien jaar geleden sloeg het klompenpadenvirus bij hem toe. Hij wandelde toen veel en publiceerde twee klompenpadenboeken. “Dit keer hebben er zo’n twintig mensen aan meegewerkt. Ook meerdere fotografen, omdat Willem van Leuveren, die de eerste twee boeken fotografeerde, dat niet meer kon. Verder is de formule van het boek vergelijkbaar, alleen hebben we dit keer ook aandacht voor streekproducten langs de paden en als beeldend kunstenaar een keramiste. Voor de inleiding vonden we Martine Kruinder, een bruggenbouwer tussen boer en burger.”
Huijser liep tot nu toe ruim honderd Klompenpaden. “Het is een logische gedachte dat we over een paar jaar een vierde boek kunnen verwachten. Met uitgever Harry Harsema heb ik daar al over gesproken bij het bedenken van de titel 50 Nieuwste Klompenpaden. Je zou dan nog 50 Allernieuwste Klompenpaden kunnen verwachten, maar dan houdt het wel op.”