Vrijwilligers werken aan vernieuwing Zeegsepad

Het Zeegsepad uit 2014 wordt verlengd van zes naar elf kilometer waardoor de route niet alleen door het buitengebied van Ressen gaat maar ook door die van Lent. Vrijwilligers waren afgelopen week druk bezig met het uitzetten van de route in Lent. Palen werden in de grond geslagen en nieuwe routebordjes werden erop geschroefd. Ook werd oude markering vervangen door nieuwe. Het vernieuwde Zeegsepad start bij Landwinkel De Woerdt in Ressen en leidt de wandelaar over een oude postweg, langs eeuwenoude bouwwerken, door oude boomgaarden, langs zegen en door weilanden. Ook loopt het Klompenpad door het fraaie Landgoed Doornik met graanakkers en een theetuin en natuurtuin bij het ‘Kasje van Doornik’, een herinnering aan de vele kassen die in dit gebied stonden.

Opening op 14 juni

Vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van het vernieuwde Klompenpad Zeegsepad in Ressen en Lent. Wethouder Nick Hubers van gemeente Lingewaard en directeur Sven van Rijswijk van Park Lingezegen zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van vrijwilligers en deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 14.30 uur bij Boerderijterras De Woerdt aan de Woerdsestraat 4 in Ressen. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad.

Digitale folder

Vanaf 14 juni is de vernieuwde informatie te zien op de Klompenpaden app en op de website, ook vind je hier een downloadbare folder. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!