Slagmaatpad bij Bunnik in het nieuw!

Het Slagmaatpad en het Slagmaatpad KIDS bij Bunnik zijn opgefrist. De route van 2, 5 of 7 kilometer is opnieuw gemarkeerd, het pontje is gerestaureerd, de KIDS voorzieningen zijn hersteld, nieuwe folders en het Romeinse Fort Fectio is in de route opgenomen.

Lokale producten
Het Slagmaatpad werd in juni 2016 geopend en dankt haar naam aan boerderij Nieuw Slagmaat die je op de route tegenkomt. Op deze boerderij wordt op een milieubewuste manier fruit geteeld en groente verbouwd. Wandelaars kunnen er op vrijdagen en zaterdagen uitrusten op het terras en in de landwinkel lokale producten kopen.

Romeins fort
Een waardevolle toevoeging aan het pad is de wandeling over Castellum Fectio, naast Fort bij Vechten. Dit grootste Romeinse fort van Nederland werd zo’n 2.000 jaar geleden gebouwd toen de Rijn hier nog stroomde. Het fort maakte deel uit van een serie forten die langs de rivier gezamenlijk de noordgrens van het Romeinse Rijk, de Neder-Germaanse Limes, vormde. Tijdens de wandeling loop je over het fort en krijg je een indruk van de omvang van 150 bij 180 meter. Naast het fort is een Romeinse wachttoren te bewonderen.

KIDS folder
Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de wandeling over het Slagmaatpad. In de folder van het pad staan leuke opdrachten, onderweg zijn er dietn te spotten en een trekpontje en speeltoestellen in Speelbos Nieuw Wulven.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.