Vijfde Klompenpad in Neder-Betuwe wordt geopend in Echteld

Rond Echteld heeft een groep vrijwilligers samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een mooi Klompenpad ontwikkeld: het Wijenburgsepad. Zaterdag 28 oktober vindt de feestelijke opening van het Wijenburgsepad plaats in het dorpshuis De Hoge Hof aan de Voorstraat 10 in Echteld. Wethouders wethouder Herma van Dijkhuizen en Stefan van Someren van de gemeente Neder-Betuwe zullen het startpaneel bij kasteel Wijenburg onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening begint om 10.00 uur. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost in het dorpshuis. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Vrijwilligers en financiers

Het Wijenburgsepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Echteld. De route leidt langs interessante plekken zoals kasteel Wijenburg, voormalig dijkgehucht Ooij en eeuwenoude relicten van dijkdoorbraken.
Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Neder-Betuwe en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Neder-Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

Netwerk van Klompenpaden

Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Ze lopen het liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. In Gelderland en Utrecht zijn er nu 155 Klompenpaden en het netwerk breidt zich steeds verder uit.
In de gemeente Neder-Betuwe zijn al vier Klompenpaden: het Heuzesepad, het Hiensepad, het Marspad en het Uchtapad. Met het nieuwe Wijenburgsepad ontstaat een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in deze gemeente.

Folder

De route is gemarkeerd met rode klompjes. Kijk vanaf 28 oktober voor de digitale folder met route-informatie op deze website of download de route in de Klompenpaden app. Gedrukte folder zijn o.a. verkrijgbaar bij boekhandels en VVV’s in de regio. Alle verkooppunten staan op deze website. Word ook klompenpadenfan en volg ons op Facebook!Deze route is tot stand gekomen onder begeleiding van SLG en in samenwerking met gemeente Neder-Betuwe, vrijwilligers en grondeigenaren.

Dit Klompenpad is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Neder-Betuwe, Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.