Koninklijk bezoek aan Appelpad

Het Appelpad in buurtschap Appel kreeg onlangs hoog bezoek. Het Koninklijk Paar was op streekbezoek in de Gelderse Vallei op 31 augustus. Hun bezoek startte bij het Appelpad, een Klompenpad bij Nijkerk. Het Koninklijk Paar sprak met vrijwilligers die het pad onderhouden, een agrarisch ondernemer over grondgebruik en met de landgoedeigenaar over het beheer van het gebied.

Hoewel het koningspaar niet helemaal gekleed was op een wandeling door het boerenland was koningin Maxima wel gekleed in een bijpassende appelgroene jurk. Speciaal voor hun bezoek is op het landgoed een koningslinde geplant. Een gegraveerd plaatje bij de boom herinnert wandelaars van het Appelpad voortaan aan het streekbezoek van het koninklijk paar.

Appelpad

Zelf dit Klompenpad wandelen? Het Appelpad is een rondwandeling van acht kilometer in het buitengebied van Nijkerk. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, door weilanden en over boerenerven. De route start in buurtschap Appel bij Landwinkel Maaneschijn en is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes.

Bekijk meer foto’s en het koninklijk bezoek op de website van het koninklijk huis.

Foto’s: copyright RVD