Zomertip 2: ook in augustus klompenpadwandelingen met gids!

Deze zomer kunt u een klompenpad wandelen onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale Klompenpadlunch. Na de eerste Hortshoekerpadwandeling op 31 juli en de tweede Elsvoorderpadwandeling op 7 augustus, kan Wij zijn Heerde nu melden dat de klompenpadvrijwilligers in samenwerking met horecaondernemers twee wandelingen hebben toegevoegd in augustus.

Paddenpad op 15 augustus

De derde klompenpadwandeling voert door Wapenveld op woensdagmorgen 15 augustus. Het Paddenpad start bij Pannenkoekenrestaurant ’t Mussennest (Groteweg 109, Wapenveld) en loopt door bossen en gaat deze ene keer speciaal met een trekpontje over het kanaal en verder naar de Hoogwatergeul bij de IJssel. Er wordt een stop gemaakt op Vrieze’s erfgoed bij Molen de Vlijt. Dit is een wandeling van 13 km, duurt 3,5 uur en we starten om 8:30 uur. We sluiten af met een lunch bij Pannenkoekenrestaurant ’t Mussennest.

Vosbergenpad op 28 augustus

Op dinsdagmorgen 28 augustus wandelen we de vierde klompenpadwandeling: het Vosbergenpad dat loopt door Heerde, Wapenveld en Hoorn over het landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Het startpunt is Bistro Voldaan, Kanaaldijk 30, Heerde. Let op: de Beatrixweg ligt tot oktober eruit. Rijdt daarom om via de Kanaalweg. We eindigen bij Bistro Voldaan voor een klompenpadlunch. Dit is een wandeling van 14 km en duurt een kleine 4 uur, we starten om 8:30 uur.

Aanmelden

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs (Toeristen Informatie Punten) in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 40 en 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Voor meer informatie kunt u kijken op www.wijzijnheerde.nl of navraag doen in één van onze TIPs.