Denk mee over een nieuw Klompenpad in Hellouw

Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Hellouw? Kom dan naar de startavond op woensdag 18 september 2024. Dorpsbelangenvereniging Hellouw, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente West Betuwe willen samen met bewoners en partijen in dit gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis de Biskamp, De Morgen 1 in Hellouw. Inloop met koffie/thee is vanaf 19.15 uur.

Netwerk van Klompenpaden in West Betuwe

De Klompenpaden zijn populair. In de gemeente West Betuwe zijn al zes Klompenpaden zoals het Dikke Torenpad maar er komen er nog meer. Behalve in Hellouw, ontwikkelt SLG met vrijwilligers, de gemeente, grondeigenaren en andere partijen uit de streek ook een Klompenpad in Deil en Heukelum en Asperen. Met de nieuwe wandelroutes ontstaat een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in deze gemeente. Het Klompenpad wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeente West Betuwe, provincie Gelderland en Nationale Postcode Loterij.

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 18 september wordt het project toegelicht door projectleider Bart Meijer van SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aanmelden startavond

Wil je deelnemen aan deze informatieavond? Dan kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op de website van SLG.