Bankjes op het Nudepad!

Het Nudepad is ongeveer 11 km lang en loopt over de zuidwest kant van Wageningen. Het Nudepad wordt veel gebruikt door wandelaars en wordt als ‘prachtige wandelroute’ bestempeld. Na vele verzoeken voor het creëren van een rustmogelijkheid, heeft Joop van Beem (coördinator Nudepad) het initiatief genomen voor de bankjes. Stouthout heeft de bankjes ontworpen en geplaatst, met de hulp van vrijwilligers Harry Lamé en Joop van Beem. Geheel passend in het landschap heeft het Nudepad nu de veel gevraagde rustpunten en wordt daarmee nog aantrekkelijker voor de wandelaars.

Rustpunt

Na een zoektocht voor een geschikte locatie is het dan eindelijk zover. Het Nudepad heeft een rustpunt langs de sloot in de Heijmaten tussen de Haarweg en Lawickse Allee. Grondeigenaar de heer Lammers heeft zijn grond ter beschikking gesteld voor het plaatsen van het bankje. De gemeente Wageningen heeft het bankje betaald en het Klompenpadteam zorgt voor het beheer en onderhoud. Ook het gedeelte van het Nudepad dat door buurgemeente Rhenen loopt heeft een bankje gekregen van de gemeente Rhenen, het staat op grond van de heer van Rooijen.

De Nude

“Ontdek het mooie buitengebied van Wageningen rondom buurtschap De Nude. Wandelen door weilanden, uiterwaarden, veenontginningen, langs hagen en over de Grebbedijk. De afwisseling van cultuur, natuur en verhalen over de strijd in dit gebied bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!