Teisterbantpad geopend !

Op zaterdag 4 februari is het vierde Klompenpad in de gemeente Buren geopend: het Teisterbantpad. Het is een rondwandeling van dertien kilometer door het mooie buitengebied van Zoelen en Kerk-Avezaath. Wandelen door boomgaarden, over stroomruggen, door komkleigebieden en over het mooie oude landgoed Soelen. De vrijwilligers van het Klompenpad zijn gefilmd door RTLlive, bekijk hier het filmpje!

Herberg De Zoelensche Brug

De opening vond plaats in Herberg De Zoelensche Brug in Zoelen. Wethouder Klein-de Jong, fruitteler Kees de Wit, Dianne Renders van Staatsbosbeheer en projectleider Barbara Hine van Stichting Landschapsbeheer Gelderland verrichtten de opening. Na de onthulling van het startpaneel was er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Teisterbant: Keltische naam

Teisterbant was in de middeleeuwen een Gouw (graafschap) van Vlaardingen tot Tiel begrensd door de rivieren Lek, Maas, Waal en Hollandse IJssel. De naam Teisterbant komt vermoedelijk uit het Keltisch en betekent ‘rechts gelegen’. Men zegt dat Huize Teisterbant is gebouwd op de fundamenten van het huis van de graven van Teisterbant. Links van Huize Teisterbant staat ‘Nieuw Teisterbant’ en rechts ‘Klein Teisterbant’. Op de afbeelding ziet u de Nederlandse Gouwverdeling omstreeks de 10e eeuw.

Gastenboek

  1. Buienradar “zegt “dat ’t droog blijft dus kom ik ook en daarna de route lopen
    ik wens iedereen een gezellige opening Andries

  2. Met een enthousiaste groep vrijwilligers hard gewerkt om de realisatie van het Teisterbantpad mogelijk te maken.
    Ben zeer benieuwd naar de eerste reacties van wandelaars.

Reageren is niet meer mogelijk.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.