Feestelijke opening Klompenpad in Harfsen

Hoera, weer een nieuw Klompenpad! Vrijdag 26 mei is de feestelijke opening van het Klompenpad Braakhekke Bultenpad in Harfsen. Wethouder Eric-Jan de Haan van de gemeente Lochem en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Landschapsbeheer (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij Rad van Avontuur, Lochemseweg 134a in Harfsen. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandelen over bulten en door broekland

Het Braakhekke Bultenpad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Harfsen. De wandeling start midden in Harfsen bij de Klokkenstoel en voert de wandelaar door de bossen rond Harfsen, maar ook over de Braakhekke Bulten en de laag gelegen broeklanden van het Harfsens Broek. Er is een overstaproute naar het Laorns Enkenpad. Het Braakhekke Bultenpad is het 148ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in de gemeente Lochem.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Lochem en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Lochem en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij Camping & Brasserie de Waterjuffer, Landwinkel & Bloembinderij De Winde, de Haarbroekse Vijvertuin, de Spar van Harfsen en bij VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 26 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Beeld: Shutterstock