Feestelijke opening tweede Klompenpad in Park Lingezegen

Maandag 15 mei is de feestelijke opening van het Klompenpad ‘t Percksepad in Park Lingezegen. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden een welkomstwoord. Daarna vindt de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe en wethouder Marco van der Wel van gemeente Arnhem. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Park Lingezegen, Park 10 in Elst. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Kasteel

’t Percksepad is een wandelroute van twaalf kilometer lang over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden, langs rietmoeras en plassen in het mooie Park Lingezegen. Het Klompenpad is vernoemd naar kasteel De Parck ofwel De Pèrck, die hier tot begin 19e eeuw stond. De wandeling voert onder meer door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het nieuwe Klompenpad start bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Ook is er een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kunt de route verkorten naar zes en zeven kilometer.

Vrijwilligers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route in circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.

Tweede Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. ’t Perckepad is het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad (naast het Zeegsepad) in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel. In het midden en het zuiden van het park worden nog twee Klompenpaden ontwikkeld.

Folder en app

Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 15 mei ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk vanaf 15 mei voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Financiers

Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Foto lepelaars: Gonnie Smedes