Feestelijke opening tweede Klompenpad in gemeente Arnhem

Vrijdag 2 december is de feestelijke opening van het tweede Klompenpad in de gemeente Arnhem, het Eldensche Veldpad. Wethouder Bob Roelofs van de gemeente Arnhem en Dagmar Kroezen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 13.30 uur bij ‘De Schuur’ van Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld, Hannesstraatje 2a in Arnhem. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

 

Wandelen langs Romeins verleden en struinen door uiterwaarden

Het Eldensche Veldpad is een rondwandeling van vijftien kilometer door het buitengebied van Elden en Arnhem. De wandeling voert vanaf de Brink in Elden langs kolken, boomgaarden, de rivier en de uiterwaarden van Meinerswijk en Stadsblokken. Er is een overstaproute naar het Nederrijnsepad langs de rivier. Wandelen over dijken, langs Romeins verleden, door boomgaarden en uiterwaarden, met zicht op de skyline van Arnhem. Het Eldensche Veldpad is het 143ste Klompenpad.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Arnhem, Historische Kring Elden en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 2 december ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Foto Konikspaarden: Resie Robbers