Loobrinkerpad viert 10-jarig bestaan

Het Loobrinkerpad in Emst bestaat alweer 10 jaar! Dat werd zaterdag 5 november gevierd met de wethouder, vrijwilligers van de klompenpadwerkgroep en andere belangstellenden. Wethouder Maarten Heere van gemeente Epe onthulde een bijenhotel op de grond van een van de meewerkende grondeigenaren van het Loobrinkerpad.

Bijenhotel

Het bijenhotel is geplaatst langs het Klompenpad en vlakbij een van de bankjes. Zo kunnen zowel wandelaars als de vrijwilligers van het Loobrinkerpad bij hun naloopronde ervan genieten. Het bijenhotel is een tijdelijke versie. Begin februari wordt deze vervangen door een groter exemplaar van 1,80 meter hoog. Na afloop was er tijd voor een klompenpadgebakje, een drankje en een gezellig samenzijn.

Dit Klompenpad wandelen?

Het Loobrinkerpad is tien kilometerlang. Wandelen over de Emster enk, langs beken en vijvers en door natuurgebieden in het mooie buitengebied van Emst. Ontdek het agrarisch cultuurlandschap en de natuur van Emst over onverharde paden langs weilanden, landbouwgronden en boerenerven. Beleef het natuurgebied Het Vossenbroek in al haar facetten. Meer informatie en een kaart of download de route met extra info op de gratis Klompenpaden app.