Kelrepad in Kilder is geopend

Onder grote belangstelling is afgelopen vrijdag het Kelrepad in Kilder geopend. Wethouder Henk Groote van Montferland en Heidi Peters van initiatiefgroep Klompenpad onthulden het doek van het startpaneel. Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) sprak een dankwoord uit aan de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren.

Folder

Het Kelrepad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route van 13 km voert je door het boerenland van Kilder, het Bergherbos en glooiend landschap met biologische akkers. Bekijk alle informatie in de folder, die je hier kunt downloaden.

Klompenpadwerkgroep

Vrijwilligers hebben de afgelopen jaren het nieuwe Klompenpad ontwikkeld onder begeleiding van SLG. De klompenpadwerkgroep beheert en onderhoudt de route, loopt geregeld de route na en vervangt stickers en bordjes. Wie hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom op donderdag 3 november om 19.30 uur in ‘t Kelrehuus in Kilder om te horen wat dit inhoudt en of je je wilt aansluiten.

Het Kelrepad is het 142ste Klompenpad in Nederland en het tweede Klompenpad in de gemeente Montferland waar eerder al het Staickheimerpad in Stokkum werd gerealiseerd.

Het werd mede mogelijk dankzij de medewerking van particuliere grondeigenaren, het waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en gemeente Montferland. De wandelroute is medegefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Montferland en de Nationale Postcode Loterij.