Feestelijke opening Kelrepad, het nieuwe Klompenpad in Kilder

Op vrijdag 21 oktober is de feestelijke opening van het Klompenpad Kelrepad door het prachtige buitengebied van Kilder. Wethouder Henk Groote van Montferland, Heidi Peters van initiatiefgroep Klompenpad en Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthullen op die dag het startpaneel in het bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren.

De start is om 15.00 uur in ’t Kelrehuus, Zuiderstraat 12 in Kilder met een optreden van Henri Welling. Alle inwoners zijn welkom. Daarna volgt een wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het verhaal van de streek

Het Kelrepad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route voert je door het boerenland, het Bergherbos en glooiend landschap met biologische akkers.

Vrijwilligers

Vrijwilligers hebben de afgelopen jaren het nieuwe Klompenpad ontwikkeld onder begeleiding van SLG. Het werd mede mogelijk dankzij de medewerking van particuliere grondeigenaren, het waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en gemeente Montferland. De wandelroute is medegefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Montferland en de Nationale Postcode Loterij.
De klompenpadwerkgroep beheert en onderhoudt de route, loopt geregeld de route na en vervangt stickers en bordjes. Wie hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom op donderdag 3 november om 19.30 uur in ‘t Kelrehuus in Kilder om te horen wat dit inhoudt en of je je wilt aansluiten.

Het Kelrepad is het 142ste Klompenpad in Nederland en het tweede Klompenpad in de gemeente Montferland waar eerder al het Staickheimerpad in Stokkum werd gerealiseerd.

Foto’s: Jordy Houkes en Pixabay