Klompenpaden vormen basis voor streekpad Betuwepad

Wandelaars opgelet! Het Betuwepad is de naam van een nieuw Streekpad, dat 8 september is gepresenteerd. Basis voor deze langeafstandswandeling vormt een elftal Gelderse Klompenpaden. Hier zijn we best wel een beetje trots op!

Wandelen door kleinschalig rivierenlandschap

Het Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel en is 146 kilometer lang. Dit Streekpad is een rondgaande wandelroute door de Betuwe, die is op te splitsen in kleinere etappes. Zo kun je er een meerdaagse tocht van maken. Het pad doorkruist de gemeente Buren, gemeente West Maas en Waal, gemeente Neder-Betuwe en de gemeente West Betuwe. Het Betuwepad biedt volop variatie. Graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes leiden je door een kleinschalig rivierenlandschap met afwisselend boerderijen, molens, forten, dorpen en stadjes. In het voorjaar kun je genieten van bloeiende boomgaarden, in de nazomer wandel je langs fruitstalletjes.

Het initiatief voor het Betuwepad komt van de voormalige burgemeester van Buren, Jan de Boer. Als wandelaar wist hij dat de Betuwe als één van de weinige regio’s nog geen meerdaags wandelpad kende. Dat is nu veranderd met de komst van het nieuwe Betuwepad.

Het Betuwepad is ontwikkeld door Wandelnet in nauwe samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, die de Klompenpaden in Gelderland heeft ontwikkeld.