Klompenpad Glindhorsterpad is vernieuwd

Klompenpad Glindhorsterpad in De Glind is vernieuwd! Vrijwilligers van de werkgroep zijn trots op hun nieuwe Klompenpad. Ze hebben de bewegwijzering van het Klompenpad Glindhorsterpad verbeterd en ook zijn er nieuwe panelen geplaatst. Zo is onder meer een startpaneel geplaatst ter hoogte van de Helweg 20 in De Glind en opstappanelen bij bistro Ons en camping Allurepark de Lucht. Ook is de brochure aangepast en verkrijgbaar bij bistro ONS en de VVV’s in de regio. Verder is een nieuwe routekaart te downloaden . De routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie staat op de App van de Klompenpaden App.

Glindhorsterpad

Het Glindhorsterpad is een rondwandeling (éénrichting) van tien kilometer door het mooie buitengebied van jeugddorp en buurtschap De Glind. De wandelaar leert onderweg de geschiedenis kennen van De Glind, loopt door fraaie stukjes zoals de Glinstertuin, fruittuin Trés Jolie en langs de historische boerderij Burgstede. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild.

Organisatie en financiering

Het beheer en onderhoud van het Klompenpad wordt begeleid door de SLG in samenwerking met vrijwilligers en grondeigenaren. Er zijn voldoende betrokken inwoners die regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid. Deze vrijwilligers zijn aangesloten bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals bewegwijzeringsbordjes en gereedschap. De panelen zijn gefinancierd door de Provincie Gelderland, gemeente Barneveld, Rudolphstichting en Waterschap Vallei en Veluwe.

Op de foto staat eigenaar van het karakteristieke Melissenpad Appie Melissen (links) en werkgroepvrijwilliger Henk van Loen bij het nieuwe startpaneel