Weidevogelseizoen 2021 van start: alternatieve routes en afgesloten paden

Met de vondst van de eerste kievitseieren in de afgelopen week, is het broedseizoen van de weidevogels weer van start gegaan. De komst van de weidevogels betekent ook dat de vogels waarvan de aantallen flink afnemen, beschermd moeten worden. We zullen een aantal paden afsluiten en bieden voor een aantal paden omleidingen aan. Dit staat aangegeven in de app.

Veilig broeden en groeien
De komende maanden gaan de vrijwilligers van weidevogelgroepen aan de slag om ervoor te zorgen dat de vogels veilig kunnen broeden en de jongen veilig kunnen groeien. De vrijwilligers gaan in samenspraak met de grondeigenaren aan de slag met het beschermen van de nesten.

Het weidevogelseizoen loopt van maart tot en met juni. De start- en einddata van de afsluitingen verschillen per gebied. Lees voor vertrek de webpagina of app voor de exacte data en eventuele aanvullende informatie.

Lees hieronder welke paden zijn gesloten of een alternatieve route hebben.

Volledig dicht:
Teylingenpad
Houtdijkenpad
Graveslootpad
Vredelantsepad

Alternatieve route:
Benedendeindsepad KIDS
Elsvoorderpad
Jufferpad
Nesserpad
Netelenburchpad
Veendijkpad
Zeldertsepad

 

Gastenboek

 1. Beste ,
  Een vraag over de bankjes , ivm een heupprobleem en een ziek wandelmaatje, is het voor ons belangrijk om te weten of er op de route verspreid bankjes staan ( om de 3 km, ongeveer)
  Is het mogelijk om bijv in de app , op de routes de bankjes aan te geven , dan weten wij en waarschijnlijk nog meer mensen, welk pad we het best kunnen lopen .
  Alvast bedankt ,
  Met vriendelijke groet ,
  Mieke

 2. Het lijkt handig om de datum (inclusief jaar) te vermelden bij dit bericht. Heeft dit betrekking op 2021 ?

  De inhoud lijkt nu tegenstrijdig met de informatie op de pagina op de site van een van de genoemde routes. Volgens de informatie die nu (14-3-2021) op de pagina van vredelantsepad staat, zou het pad vandaag nog wel te lopen zijn.

  Voor volgend jaar wellicht een idee om eerdere sluiting (en de mogelijkheid daarvan) dan de standaardperiode ook op de pagina’s van de betreffende routes te plaatsen om misverstanden/teleurstelling in het veld (met omlolpen of mogelijk negeren van een sluiting tot gevolg) te voorkomen?

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.