Ynenpad

Wandelen over oude dijken, langs eeuwenoude kastelen en door  uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Neerijnen en Opijnen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Ynenpad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6, 9, 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Van Pallandtweg 12 in Neerijnen.

Opstappunt: Hoek Repensestraat en Slotstraat in Opijnen.

Openbaar vervoer: Neerijnen, Bushalte School.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Ynenpad combineren met het Dikke Torenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Wij wilden komende dinsdag dit pad gaan lopen, maar ik ben vandaag even wezen kijken i.v.m de dijk werkzaamheden. Het doodlopende stuk wat je heen en terug loopt is afgesloten voor alle verkeer, met een groot bord erbij; ook voor voetgangers! Het stukje wat je zou lopen over de waalbandijk is ook afgesloten! We gaan dit pad wel lopen als de werkzaamheden voorbij zijn!

 2. Vandaag dit Klompenpad gelopen. Fijne afwisselende route. Wel wat puntjes zoals hieronder ook al zijn genoemd. Net na de 4 km is de route afgesloten en moet je rechtdoor lopen naar Opijnen en niet de pijl volgen die je terug leidt naar het afgesloten deel. Aan het eind van de route, rond de 10, staat de pijl nog op de oude route terwijl de app een andere route geeft. Bij de 9 km moet je naar links en daar staat geen pijl. Na de 9km is het door het vele vrachtverkeer sowieso wat onrustig maar als je wilt zien hoe de dijkversterking werkt ook weer interessant.

  Als laatste nog een suggestie; de route is rond de 12km maar aan het eind is er nog een mooi bos waar het pad nog met minstens 1,5 km verlengd kan worden! Een mooie bonus.

 3. Gisteren dit mooie klompenpad (mijn 129e) gelopen en genoten. Alles zat mee, het weer was prima, zonnig en mooi wandeltemperatuurtje, goed gezelschap en een prachtig afwisselend rivierenlandschap. Er was genoeg te zien, mooie natuur (ooievaar, buizerd, reeen, warkruid, spoorbloem etc.) maar ook voldoende cultuur (Huis Neerijnen etc.) en genoeg te beleven op het water (veel scheepvaartverkeer) en op het land (de route voerde ons dwars door een kudde runderen die liepen te genieten van het groene gras). al met al een prima wandeldag en een aanrader voor de klompenpadliefhebber, bedankt vrijwilligers. Als toegift zijn wij nog even langs Kasteel Waardenburg gereden en gelopen, zeker de moeite waard.

 4. Afgelopen donderdag (15 juni) liepen we het Ynenpad – één van de nieuwste klompenpaden, dus we hadden er zin in!
  Het begon al goed in de mooie straatjes van Neerijnen; alsof je een stapje terug in de tijd doet. De auto konden we kwijt in de buurt van de basisschool, aan de overkant van waar het startpaneel staat.
  We hebben al heel wat klompenpaden mogen ontdekken – sommige liepen we ook vaker dan eens – maar het is toch het leukst om een klompenpad voor de eerste keer te lopen; de verrassingen onderweg zijn gewoon leuk!
  De oostelijke lus, door de uiterwaarden van de Waal, vonden we heel mooi. Een deel door het gras en dan terug langs de rivier. Enkele bomen waren compleet ingepakt door de zijdemot rups – indrukwekkend om te zien, beetje sprookjesachtig.
  Ons viel de rust op, onderweg op dit pad.
  Op een enkel punt lijkt er een bordje te missen. Dan is de app fijn om ernaast te hebben.
  Na de rondwandeling zijn we nog heen en terug naar de Waal gelopen. Dat was een prachtig stuk ook. Er werd met tractoren op het land gewerkt, waar veel ooievaars op af kwamen.
  Tot slot nog even rondgewandeld in de kasteeltuin en genoten van alles wat nu bloeit en van de heerlijk geurende rozen.
  Iedereen die dit pad mogelijk maakt: bedankt!

 5. Beste vrijwilligers
  We hebben op 28 mei 2023 genoten van een mooie dag met een prachtige route. We waren aangenaam verrast door de vele verschillende planten op deze route. Wij vinden het leuk om te weten welke dat allemaal zijn en daarom hebben we ook vele foto’s gemaakt. Nog veel opzoek werk te doen! De kasteeltuin in Neerijnen is geweldig mooi. Een bezoekje meer dan waard. De bewegwijzering kan op sommige plaatsen beter, maar met de kaart kom je er altijd wel uit. Is soms ook spannend en hoort bij een wandeling.

 6. Een vernieuwde reactie.
  Het lijkt ons handig om de tijdelijke route goed aan te geven en als de route in z’n geheel gelopen kan worden de tijdelijke bewegwijzering weg te halen. Voor dit moment is het verwarrend.

 7. Vanmiddag een groot gedeelte van het pad gelopen. Begonnen bij Brasserie Het Stroomhuis. Vanaf het bord hebben we met de klok meegelopen. Op meerdere plekken was de bewegwijzering of niet aanwezig of de pijl stond verkeerd of helemaal geen pijl en wel een bordje. In een mail zal ik het een en ander duidelijk maken waar het misgaat.
  De app gaf gelukkig uitkomst. Verder misschien een tip: de route laten lopen over de paden van het kasteel van Neerijnen.

 8. Het Ynenpad is een nieuw klompenpad rond Neerijnen en Opijnen in de Betuwe. Het leverde mij een dag vol verrassingen op! Een spontane rondleiding door kasteel Neerijnen, een bijzondere ontmoeting en een prachtig klompenpad.
  Het pad is nog niet helemaal ‘klaar’. Een stuk door de uiterwaarden is de komende maanden/jaren niet toegankelijk vanwege werk aan de dijk. Het deel door de uiterwaarden dat wel opengesteld is, zit vol prachtige stukken. De stukken over de dijk vond ik niet vervelend, net als het doodlopende stuk door de uiterwaarden. Ik was erg positief verrast!
  video: https://youtu.be/0_XyyVkTkb0

 9. Vandaag het Ynenpad gelopen, ons 140e klompenpad. We vonden het een mooi pad, met veel kleurrijke bermen. Het weer werkte natuurlijk ook mee. Het was zeker niet vervelend om het (doodlopende) pad vanaf het startpunt naar de Waal heen en terug te lopen!

 10. Hallo Edwin,

  Wat vervelend om te horen dat het lopen van dit Klompenpad geen goede ervaring is geweest.
  Ik heb navraag gedaan en het blijkt dat er extra werkzaamheden zijn tot en met 28 april, waardoor je bij Opijnen niet de uiterwaarden in kan.
  Dit staat nu ook aangegeven in de app. Deze werkzaamheden staan los van de langdurige dijkwerkzaamheden.
  Omdat deze dijkwerkzaamheden meerdere jaren duurt is ervoor gekozen om het Klompenpad toch te openen. We proberen zo accuraat mogelijk alles bij te houden.
  Vanaf 28 april zou de tijdelijke route zoals die op de app en op het kaartje staan gewoon toegankelijk moeten zijn.
  We hopen dat je hem op een later moment alsnog met plezier kan lopen!

  Vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden Beheer

 11. Op 18 April dit klompenpad ( gepoogd ) te lopen.
  Het had beter geweest dit pad nog niet op de site te zetten en te wachten tot de route van dit nieuwe pad volledig te bewandelen is………….
  Was een enorme teleurstelling na de lange rit die we hebben moeten maken om hier te komen.
  In onze optiek slecht bewegwijzerd, m.n. als je terug komt van het ommetje door de uiterwaarden. ( gelukkig geen hoog water ).
  De pijlen sturen je terug vanaf de dijk Opijnen weer in terwijl het kaartje ( tijdelijke route ) aangeeft te moeten doorlopen over de dijk langs de buitenrand van Opijnen.
  Echter zijn hier nergens bordjes meer te vinden.
  Ook het stuk vanaf punt 5 is niet te bewandelen i.v.m. de werkzaamheden die momenteel aan de dijk plaats vinden.
  Ons advies aan het beheer van de klompen paden is om dit pad van de site te verwijderen en pas vrij te geven als deze ook daadwerkelijk te bewandelen is na afronding van de grote werkzaamheden aan de dijk.
  Dan komen we zeker nog eens terug om de route te kunnen bewandelen zoals deze oorspronkelijk bedoeld is.

 12. 9 april slechts een deel kunnen lopen (stuk gelijk de groene wissel), zoals eerder al was gereageerd de uiterwaarden niet vanwege hoog water. Jammer, want daar ging het me juist om. Wel mooi weer en mooi uitzicht op de Waal en de overkant.

 13. Het oostelijke deel van de route is niet toegankelijk vanwege het hoge water in de Waal. Dat geldt zowel voor het pad langs de kribben, als de de route onderlangs de dijk.
  En zoals hieronder al staat is ook het westelijke deel van de route niet toegankelijk vanwege werkzaamheden aan de dijk.

  Bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden met een nieuw Klompenpad. We komen nog een keer terug als beide delen weer te belopen zijn, want het is wel een heel mooi stukje rivierenlandschap.

 14. Is dit pad te belopen? Het Dikke Torenpad is door de uiterwaarden niet te belopen nu. Had me een ritje van een uur kunnen besparen …

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.