Ynenpad

Wandelen over oude dijken, langs eeuwenoude kastelen en door  uiterwaarden in het prachtige buitengebied van Neerijnen en Opijnen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Wandeling: het Ynenpad (14 km)

Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 6, 9, 10 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Startpunt: Van Pallandtweg 12 in Neerijnen.

Opstappunt: Hoek Repensestraat en Slotstraat in Opijnen.

Openbaar vervoer: Neerijnen, Bushalte School.

Markering: Rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Route combineren: U kunt het Ynenpad combineren met het Dikke Torenpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Horeca onderweg:

Verkooppunten brochure:

Wilt u uw wandelervaringen delen met andere (potentiële) wandelaars, dan vragen we u uw reactie in het gastenboek hieronder achter te laten.

Gastenboek

 1. Beste vrijwilligers
  We hebben op 28 mei 2023 genoten van een mooie dag met een prachtige route. We waren aangenaam verrast door de vele verschillende planten op deze route. Wij vinden het leuk om te weten welke dat allemaal zijn en daarom hebben we ook vele foto’s gemaakt. Nog veel opzoek werk te doen! De kasteeltuin in Neerijnen is geweldig mooi. Een bezoekje meer dan waard. De bewegwijzering kan op sommige plaatsen beter, maar met de kaart kom je er altijd wel uit. Is soms ook spannend en hoort bij een wandeling.

 2. Een vernieuwde reactie.
  Het lijkt ons handig om de tijdelijke route goed aan te geven en als de route in z’n geheel gelopen kan worden de tijdelijke bewegwijzering weg te halen. Voor dit moment is het verwarrend.

 3. Vanmiddag een groot gedeelte van het pad gelopen. Begonnen bij Brasserie Het Stroomhuis. Vanaf het bord hebben we met de klok meegelopen. Op meerdere plekken was de bewegwijzering of niet aanwezig of de pijl stond verkeerd of helemaal geen pijl en wel een bordje. In een mail zal ik het een en ander duidelijk maken waar het misgaat.
  De app gaf gelukkig uitkomst. Verder misschien een tip: de route laten lopen over de paden van het kasteel van Neerijnen.

 4. Het Ynenpad is een nieuw klompenpad rond Neerijnen en Opijnen in de Betuwe. Het leverde mij een dag vol verrassingen op! Een spontane rondleiding door kasteel Neerijnen, een bijzondere ontmoeting en een prachtig klompenpad.
  Het pad is nog niet helemaal ‘klaar’. Een stuk door de uiterwaarden is de komende maanden/jaren niet toegankelijk vanwege werk aan de dijk. Het deel door de uiterwaarden dat wel opengesteld is, zit vol prachtige stukken. De stukken over de dijk vond ik niet vervelend, net als het doodlopende stuk door de uiterwaarden. Ik was erg positief verrast!
  video: https://youtu.be/0_XyyVkTkb0

 5. Vandaag het Ynenpad gelopen, ons 140e klompenpad. We vonden het een mooi pad, met veel kleurrijke bermen. Het weer werkte natuurlijk ook mee. Het was zeker niet vervelend om het (doodlopende) pad vanaf het startpunt naar de Waal heen en terug te lopen!

 6. Hallo Edwin,

  Wat vervelend om te horen dat het lopen van dit Klompenpad geen goede ervaring is geweest.
  Ik heb navraag gedaan en het blijkt dat er extra werkzaamheden zijn tot en met 28 april, waardoor je bij Opijnen niet de uiterwaarden in kan.
  Dit staat nu ook aangegeven in de app. Deze werkzaamheden staan los van de langdurige dijkwerkzaamheden.
  Omdat deze dijkwerkzaamheden meerdere jaren duurt is ervoor gekozen om het Klompenpad toch te openen. We proberen zo accuraat mogelijk alles bij te houden.
  Vanaf 28 april zou de tijdelijke route zoals die op de app en op het kaartje staan gewoon toegankelijk moeten zijn.
  We hopen dat je hem op een later moment alsnog met plezier kan lopen!

  Vriendelijke groet,
  Team Klompenpaden Beheer

 7. Op 18 April dit klompenpad ( gepoogd ) te lopen.
  Het had beter geweest dit pad nog niet op de site te zetten en te wachten tot de route van dit nieuwe pad volledig te bewandelen is………….
  Was een enorme teleurstelling na de lange rit die we hebben moeten maken om hier te komen.
  In onze optiek slecht bewegwijzerd, m.n. als je terug komt van het ommetje door de uiterwaarden. ( gelukkig geen hoog water ).
  De pijlen sturen je terug vanaf de dijk Opijnen weer in terwijl het kaartje ( tijdelijke route ) aangeeft te moeten doorlopen over de dijk langs de buitenrand van Opijnen.
  Echter zijn hier nergens bordjes meer te vinden.
  Ook het stuk vanaf punt 5 is niet te bewandelen i.v.m. de werkzaamheden die momenteel aan de dijk plaats vinden.
  Ons advies aan het beheer van de klompen paden is om dit pad van de site te verwijderen en pas vrij te geven als deze ook daadwerkelijk te bewandelen is na afronding van de grote werkzaamheden aan de dijk.
  Dan komen we zeker nog eens terug om de route te kunnen bewandelen zoals deze oorspronkelijk bedoeld is.

 8. 9 april slechts een deel kunnen lopen (stuk gelijk de groene wissel), zoals eerder al was gereageerd de uiterwaarden niet vanwege hoog water. Jammer, want daar ging het me juist om. Wel mooi weer en mooi uitzicht op de Waal en de overkant.

 9. Het oostelijke deel van de route is niet toegankelijk vanwege het hoge water in de Waal. Dat geldt zowel voor het pad langs de kribben, als de de route onderlangs de dijk.
  En zoals hieronder al staat is ook het westelijke deel van de route niet toegankelijk vanwege werkzaamheden aan de dijk.

  Bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden met een nieuw Klompenpad. We komen nog een keer terug als beide delen weer te belopen zijn, want het is wel een heel mooi stukje rivierenlandschap.

 10. Is dit pad te belopen? Het Dikke Torenpad is door de uiterwaarden niet te belopen nu. Had me een ritje van een uur kunnen besparen …

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.