Klompenpadwerkgroep Harscamperpad zoekt versterking

De werkgroep, die het Klompenpad Harscamperpad beheert, is op zoek naar een aantal vrijwilligers. Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan de instandhouding van dit pad, meld je dan snel aan! Dat kan bij Saskia Glas van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) via 06 – 23387930. Harscamperpad is een rondwandeling van 13 kilometer door het buitengebied van Harskamp over zandwegen en boerenland, langs lanen, oude landbouwgronden en historische gebouwen. Dit Klompenpad bestaat sinds 2009. De route is verbeterd in 2012 en daarna nog een keer in 2020.

 

Vrijwilligerswerk

Aan ieder Klompenpad is een lokale groep vrijwilligers verbonden. Iedere maand loopt één van de vrijwilligers de route. Hij of zij let op de staat van bewegwijzering, de begaanbaarheid en eventueel zwerfafval. Eén van de vrijwilligers is coördinator en houdt een schema bij wie er welke maand het pad loopt. Ook is hij/zij het aanspreekpunt voor SLG. De grondeigenaren zijn in principe verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van de Klompenpaden. Daarnaast voeren de vrijwilligers aanvullende klussen uit met handgereedschap en vervangen zij bewegwijzeringsplaatjes of –stickers.

Gastenboek

Klompenpadvrijwilligers blijven via deze website op de hoogte van de reacties op hun pad en reageren indien relevant op de berichten in het gastenboek. Zo schreven wandelaars Arie en Henny op 14 oktober in het online gastenboek: “Vandaag hebben we weer genoten van het Harscamperpad. Prachtige, landelijke omgeving. Het viel ons op dat er veel bloemenperken langs de akkers liggen. Mooi, er was nog veel in bloei.”
De Klompenpadvrijwilligers zijn de oren en ogen in het gebied; zij volgen de plaatselijke ontwikkelingen en signaleren nieuwe kansen voor het pad. Eén keer per jaar komen de groep en een medewerker van SLG samen om het gebruik en beheer door te nemen. Ook treffen de klompenpadvrijwilligers uit heel Gelderland elkaar jaarlijks langs een nieuw Klompenpad om kennis op te doen en ervaring uit te wisselen.

Aanmelden

Lijkt je dit leuk? Meer informatie over het vrijwilligerswerk via Saskia Glas of 06 – 23387930 / 026 – 35 37 444.

Foto: Willem van Leuveren sr.