Derde Erfpad bij Soest opgeheven

Klompenpad het Derde Erfpad bij Soest is op 1 januari 2022 opgeheven. Het is dus niet meer mogelijk om dit pad te lopen.

Een van de grondeigenaren heeft helaas besloten om zijn privé eigendom niet meer open te stellen voor wandelaars. Met de gemeenten Amersfoort en Soest zijn wij aan het ontdekken of het mogelijk is om de route te verleggen zodat er in dit mooie gebied toch een pad kan blijven bestaan.

Gastenboek

 1. Dat is echt heel erg jammer dat hij is opgeheven. Want het was echt een prachtige route.
  Al begreep ik van de boerin dat wandelaars nou niet altijd de vriendelijkste en begripsvolste mensen waren die over hun privé terrein liepen. Misschien is dat de reden dat zij ermee stopten. .

 2. Jammer. Deze route was dicht bij huis en door het stuk langs de Eem en door het weiland weer eens wat anders dan de rondjes door het bos die ik meestal loop bij wandelingen in omgeving.

 3. Jammer, ik heb dit korte pad veel gelopen omdat het niet ver van huis was. Steeds gestart bij Fluorweg Amersfoort (industrieterrein).
  Weiland, pad door houtwal, bos, duinzand, langs Eem, en over een boerenerf!! Kort, maar dus van alles wat.
  Er waren ook een paar minpunten.
  Ten eerste: De idioot vele honden met hun baasjes bij het zwembad voor honden. De natuur is daar helemaal uitgeleefd en vernield. (zie ook hieronder over horizonvervuiling)
  Ten tweede: De bewegwijzering is altijd slecht geweest. Volgens de beheerder van dit pad volgt er een bordje als een keuze gemaakt moet worden. De markering bevind zich dan op de te volgen route en dat i.v.m horizonvervuiling (veel bordjes voorkomen).
  Als je dit pad voor het eerst loopt moet je dus in elk paadje links en rechts steeds kijken of er een bordje staat. Dat is niet zo handig en ondoenlijk. Bovendien werd dit beginsel op dit pad nauwelijks toegepast bij de bewegwijzering (maar goed ook). Ik heb daar een paar keer over geschreven, maar geen resultaat.
  Hopelijk bij een volgend pad een bewegwijzering die meer in lijn is van alle andere -veelal prachtige- klompenpaden.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.