Klompenpad Laaksepad KIDS is open

Samen met enthousiaste vrijwilligers, basisschool De Spreng en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt het Laaksepad KIDS te ontwikkelen. Het Laaksepad KIDS is het 135ste Klompenpad. Klik hier voor meer informatie over het startpunt en de route.

Ontdek het mooie buitengebied van Hoevelaken

Het Laaksepad KIDS is een wandelroute voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De route is 3 kilometer lang en loopt deels over het Klompenpad Laaksepad door het Hoevelakense Bos. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld en leren bomen herkennen.
Het vogelkijkscherm en de hangbrug zijn prachtig gemaakt door houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout. De route kun je lopen met een speciaal KIDS-doeboekje met opdrachten, er zijn infobordjes onderweg en er is een routeapp. Alle zintuigen worden onderweg geprikkeld!

KIDS-doeboekje en app

De route is gemarkeerd met oranje bordjes. Honden zijn verboden want de route loopt over particuliere gronden. Klik hier om het gratis KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten te downloaden. Gedrukte KIDS-doeboekjes zijn te koop bij fietswinkel Beek Bikes. Word ook klompenpadenfan en volg ons op Facebook!

Het Laaksepad KIDS is een wens van bewoners uit Hoevelaken en voortgekomen uit een bewonersproces. Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijkerk, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Met speciale dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.