Kunst aan het Klompenpad 2022

Genieten van natuur én kunst? Op 21 en 22 mei 2022 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’. Op 21 mei openen de burgemeesters Rhenen en Wageningen gezamenlijk de 2e editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ waarbij kunstenaars ter plekke vertellen en werken. Geniet van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandel- of fietstocht!

Groot succes

Vorig jaar was de eerste editie een groot succes met meer dan 1000 wandelaars. Wandelaars en fietsers kunnen in het weekend van 21 en 22 mei opnieuw genieten van kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, performance art en nog veel meer. De kunstenaars staan bij hun werken om er iets over te vertellen, een praatje te maken en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Troubadour Boudewijn Hansen is aanwezig en laat een van de oudste kunsten zien: het vertellen van verhalen op muziek. Het Stadsmuseum Rhenen maakt een kunstinstallatie over het schilderij van Van Goyen.

Wandel- en fietsroute

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een wandel-/fietsroute die start in Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad (Harslöerpad)langs kunstwerken van verschillende kunstenaars. Het Klompenpad leidt over een prachtig stuk groene en waterrijke natuur. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen.

Op het Landgoed verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal voor koffie en gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst hiervan is bestemd voor Mali waar in het kader van het project ‘Trees for Life’ bomen worden gepland voor inkomen, voedsel en positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Initiatiefnemers

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van vijftien samenwerkende, zelfstandige kunstenaars, Stadsmuseum Rhenen en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, Stichting Voormalig Gast- en Weeshuis en de gemeente Wageningen.
De tentoongestelde kunst komt in de natuur goed tot haar recht. De werken hebben een link met de natuur door het materiaal of door het thema en zijn daardoor in harmonie met de natuur.

Route en meer informatie

Op de website www.ThinkPink.studio kunnen mensen in de week ervoor de aanbevolen wandelroute bekijken. De wandeling/fietsroute start in Rhenen. Maar iemand kan natuurlijk ook zijn/haar eigen route uitstippelen over de verschillende klompenpaden tussen Rhenen en Wageningen. Let op. ‘Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei. Als het slecht weer is, verschuiven we het een weekje (naar 28 en 29 mei). Dit wordt op die website aangekondigd. Houd de site dus goed in de gaten.