Opening Niebroekerpad KIDS

Vrijdag 13 mei is de feestelijke opening van het Niebroekerpad KIDS. Speciaal voor kinderen is er binnenkort een nieuw Klompenpad in de polder van Nijbroek, gemeente Voorst. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten doen. De 3,1 kilometer lange route begint bij het dorpsplein in Nijbroek.

Niebroekerpad KIDS

Een Klompenpad Kidsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze in de polder van Nijbroek op zoek naar diersporen en waterdieren, leren vogels en bloemen herkennen. Het Niebroekerpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen gemaakt door houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout. Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. De route is gemarkeerd met oranje bordjes.

Werkgroep zoekt versterking

Het Niebroekerpad KIDS is een wens van bewoners uit Nijbroek. Hier loopt ook al het Klompenpad Niebroekerpad, Onder begeleiding van SLG hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen. De groep zoekt nog extra versterking. Lijkt je dit ook leuk, meld je dan aan bij Dagmar Kroezen van SLG. Op maandag 23 mei is de startavond van de klompenpadwerkgroep in het dorpshuis de Arend in Nijbroek. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Je ben van harte welkom.

Klompenpad Niebroekerpad KIDS wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.