Feestelijke opening Schaarsbergenpad

Vrijdag 1 juli is de feestelijke opening van het eerste Klompenpad in de gemeente Arnhem: het Schaarsbergenpad. De gemeente Arnhem en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij ‘t Pannenkoekhuis Schaarsbergen, Kemperbergerweg 673 in Arnhem, tevens het startpunt van de route. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost.

Het Schaarsbergenpad is een rondwandeling van tien kilometer door het buitengebied van Schaarsbergen en Arnhem. De wandeling voert over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Hoog Erf. Er is een overstaproute naar het Rosandepad die over landgoed Koningsoord voert. Wandelen langs landhuizen, weitjes en heidevelden, over lanen en schaapsdrift, langs vijvers en sprengen. Het Schaarsbergenpad is het 140ste Klompenpad.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van Geldersch Landschap & Kasteelen, andere grondeigenaren, gemeente Arnhem en partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is mede gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt Pannekoekhuis Schaarsbergen en VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 1 juli ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Klompen aan, rugzak op en gaan!

Gastenboek

 1. Wat is dit een geweldig klompenpad, vooral als je van bossen houdt. Parkeer je auto op het royale terrein van Roadhouse Arnhem Bar & Kitchen (wat ook een stukje dichterbij de route ligt) Alleen in het begin een ietsepietsje asfalt maar daarna nergens meer te bekennen. Goed aangegeven en veel bankjes onderweg, waarvan de meesten gisteren bezet waren met dit fantastisch herfstweer. Ook al was het in de herfstvakantie: was niet druk (behalve op de bankjes dan 😉 onderweg (vrij aan het einde) even stoppen bij Landgoed Groot Warnsborn om te genieten van de prachtige omgeving. Dit pad is zeker een 10 waard!

 2. Wat een heerlijk pad, complimenten! Prachtig afwisselend pad door het bos met heel veel leuke watertjes, zeker voor herhaling vatbaar.

 3. deze nieuwe route op zondag 10 juli gelopen. Het was waanzinnig druk met geparkeerde auto’s bij het pennenkoekenhuis en het was nog waanzinniger druk op de paden. Om de 100 meter een tegemoetkomend koppel. En een enkele keer een solo. De vrouwen op dit pad zeggen vriendelijk goedendag, de mannen daarentegen houden in meerderheid hun mond!? Het is een van de mooiste paden die er zijn, nauwelijks asfalt, veel bos en prachtige weitjes tussen de hoge dennen. Maar heel vreemd: de pijltjes op de palen zijn nauwelijks te lezen tot je er dichtbij staat… terug naar de oude pijltjes!

 4. Vandaag dit pas geopende klompenpad gelopen. Als we de lovende reacties lezen die al eerder geplaatst zijn, hoef ik niets meer te zeggen, alleen dat we het er volledig mee eens zijn…werkelijk een prachtig klompenpad!

 5. Vandaag met 29graden dit nieuwe klompenpad gelopen. Wat een prachtige, afwisselende route. Doordat het veel door het bos ging hadden we weinig last van de warmte. Ook veel bankjes onderweg. Deze route ga ik zeker nog een keer lopen: in een ander jaargetijde en een keer de andere kant om. Ik vind ‘m echt een aanwinst.

 6. Prachtig pad! Alles stond heel goed aangegeven en leidde ons langs alle mooie plekjes in dit bijzondere gebied. De pannenkoek achteraf smaakte ook heerlijk. Zeer gastvrije ontvangst trouwens, erg fijn.

 7. Als klompenpad misschien wat moeizaam te betitelen, maar als je je boswandelschoenen aantrekt heb je een heerlijke tippel.

 8. Deze wandelroute kan ik helaas niet anders dan mislukt bestempelen. Helaas

 9. Vandaag dit nieuw pad gelopen. Echt prachtig van begin tot einde. Goed aangegeven. Schitterende omgeving. Alleen mijn Garmin gaf 13,5 km aan met aanlooproute ipv 10 km. Dus iets meer kilometers. Maar super mooie route.

 10. Wat een variatie, echt een prachtig pad. Goede bewegwijzering op keurige houten nieuwe paaltjes. Enige dingetje van feedback; om half 10 konden we nog niet parkeren dus de auto in de berm gezet. Maar als je na het pannenkoekhuis meteen naar rechts gaat is er verderop ook een parkeerplaats. Dus daar kan je ook parkeren en scheelt je zelfs een paar 100 meter lopen 😀
  Echt een aanrader en dank aan alle mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Oh en mijn GPS kwam uit op 11km. Veel wandelplezier iedereen.

 11. Luc,sterkte met het verwerken van de plaatsing van de paaltjes,ik hoop dat je deze vervelende situatie gauw weer te boven bent.

 12. Vandaag dit pad gewandeld en wat een schitterend pad. Heel divers zonder asfalt. Waterloopjes, vennetjes en heidevelden. Goed bewegwijzerd en heel veel bankjes onderweg. Niet zozeer om op uitgerusten maar wel om te genieten van de prachtige plekjes onderweg. Bij terugkomst werden we verwelkomd als eerst wandelaars. Ik mocht iets over de route vertellen. Een hele eer maar meteen een mooie gelegenheid om alle medewerkers en vrijwilligers te bedanken. Op Instagram geeri_wandelt komt eerdaags een filmpje van dit schitterende pad. Oja als je 10 km tekort vindt… combineer met het Rosande pad. Ook zo’n topper!

 13. Heel mooi!
  Mooie wandeling met ons vriendinnen wandelgroep!

 14. Zag de paaltjes van Schaarsbergenpad op landgoed Warnsborn. Ik vind het niet bepaald een verrijking, niet fijn voor het oog. Al die geplaatste nogal lelijke, cleane en opvallende extra paaltjes in het landschap.

 15. Beste Helen,

  Het Schaarsbergenpad wordt vrijdag 1 juli pas officieel geopend. Vanaf dat moment komt het pad op onze website te staan en komt het pad op de Klompenpaden-app. Op de website zal u folderverkooppunten kunnen vinden en op de website zal ook een kaartje te vinden zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Team Beheer Klompenpaden

 16. Wat leuk een nieuw klompenpad! In de app staat het nieuwe pad echter nog niet aangegeven, ik kan nergens een kaartje vinden. Weet iemand miss waar ik een kaartje van dit nieuwe klompenpad kan vinden?

 17. Vandaag het Schaarsbergenpad gelopen. Wat een prachtige, afwisselende route! Aanwinst!!

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Dhr
 Mevr.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om u aan te melden voor reactie-updates van dit pad.
Klik hier om u áf te melden voor reactie-updates die u van dit pad ontvangt.