Bewoners welkom op startavond Klompenpad Cortenoever/Voorstonden

Wandelen op Klompenpad Montferland

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Cortenoever/Voorstonden? Kom dan naar de startavond op dinsdag 27 september. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Brummen willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren, die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken. De avond begint om 19.30 uur in De Reuvershoeve, Zutphensestraat 199 in Brummen. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur.

Het Klompenpad bij Cortenoever / Voorstonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen naast het bestaande Leuvenschepad het Eertbeeckse Beekpad en het nog in ontwikkeling zijnde Klompenpad Oortveldpad in Empe/Tonde.

Startavond 27 september

Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen hier de gelegenheid hun eerste ideeën en kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen en de provincie Gelderland.