Denk mee over een nieuw Klompenpad in Rumpt

Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Rumpt? Kom dan naar de startavond op dinsdag 4 oktober. Initiatiefnemer Het Otto van Scherpenzeel-genootschap, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente West Betuwe willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren, die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis de Albertina, Dorpsdijk 6 in Rumpt. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Meld je aan via de website slgelderland.nl.

 

Over Rumpt

De dorpskern van Rumpt ligt aan de zuidoever van de Linge, en is via een brug verbonden met Beesd op de noordoever. Rumpt heeft dertien rijksmonumenten en ligt in een prachtig natuurgebied aan de Linge. Dijken langs de Linge stonden van oudsher bekend om hun prachtige aangeplante fruitbomen.

Netwerk van Klompenpaden

In de gemeente West Betuwe zijn al vier Klompenpaden: Enge­len­burg­er­pad, Rhenoi­jschep­ad, Leidschehoevenpad en het Vurensche Polderpad. Het nieuwe Klompenpad in Rumpt wordt het vijfde Klompenpad in de gemeente West Betuwe. Behalve Rumpt worden in deze gemeente nog meer Klompenpaden ontwikkeld: in het buitengebied van Varik-Heeselt, Neerijnen-Opijnen en Est-Ophemert. Met de nieuwe wandelroutes ontstaat een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente.

Deze Klompenpaden worden mogelijk gemaakt door de gemeente West-Betuwe, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.