Opening gewijzigd Klompenpad Leidschehoevenpad en schaapskooi

Op woensdag 28 maart vindt de feestelijke in gebruik name plaats van het gewijzigde Leidschehoevenpad met het nieuwe startpunt bij Natuurbeleving Leidsche Hoeven. Op deze dag wordt tevens de Schaapskooi bij de Leidsche Hoeven officieel in gebruik genomen. De opening vindt plaats om 14.30 uur in de Leidsche Hoeven, Oude Hoevenseweg 8 in Tricht. Wethouder Ronald van Meygaarden van de gemeente Geldermalsen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland verrichten de opening. Daarna is er gelegenheid tot wandelen van (een deel van) het Klompenpad. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Samenwerking en sponsoring

Onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met Natuurbeleving Leidsche Hoeven, de vrijwilligers, gemeente en provincie is deze wijziging tot stand gekomen. Het Leidschehoevenpad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden.
De Schaapskooi is gesponsord door Rabobank West Betuwe en de lokale bedrijven St. Middelkoop & Zn., Rietdekkersbedrijf Visscher en Timmerbedrijf van Vrouwerf. Bij de ingebruikname van de Schaapskooi zullen de deelnemers van de Zorgboerderij DAC Siloah assisteren.

Bewegwijzering

De brochure met de nieuwe route en wetenswaardigheden is binnenkort te koop bij het startpunt Natuurbeleving Leidsche Hoeven, Landgoedwinkel Mariënwaerdt, de Hoenderik en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 28 maart ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Laat ook een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.