Tweede Paasdag: opening Ugcheler Markepad

Op maandag 2 april (Tweede Paasdag) vindt in Ugchelen de feestelijke opening plaats van het zevende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn. Het Ugcheler Markepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Ugchelen. Wandelen over heide en enk, door bossen en langs sprengen. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij ’t Buitenhuisje (bij Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel), Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Wethouder Mark Sandmann, Dorpsraad Ugchelen en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. Na de onthulling van het startpaneel is er gelegenheid tot het wandelen van (een deel van het Klompenpad en zijn er onderweg ontmoetingen met verhalenvertellers.

Klompenpaden in de gemeente Apeldoorn
Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Dorpsraad Ugchelen, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad in Ugchelen is het 106de Klompenpad. In de gemeente Apeldoorn liggen ook het Kopermolenpad (Wenum Wiesel), het Loenense Enkenpad (Loenen), het Holhorsterpad (Beemte Broekland), het Uddelermeerpad (Uddel), Plaggenstekerspad (Hoenderloo), Klarenbeeksepad (Klarenbeek). Ook in Beekbergen en Oosterhuizen worden Klompenpaden ontwikkeld met bewoners. Ugcheler Markepad is mede gefinancierd door de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe, Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij het startpunt Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel, Kiosk de Ugchelse berg, Primera Apeldoorn, IJskaffee de Kei en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met bruine klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 2 april ook weer beschikbaar via de Klompenpaden app. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!