Opening trekpontje en vernieuwde Paddenpad

Op vrijdag 1 juni vinden van 14.00 tot 17.00 uur bij ’t Mussennest en Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld de heropening plaats van het Paddenpad en de officiële ingebruikname van het nieuwe trekpontje over het Apeldoorns kanaal.

Het Paddenpad is een veel belopen Klompenpad dat door de komst van de nieuwe watergeul tussen Veessen en Wapenveld echter moest worden verlegd. Samen met vrijwilligers en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt om een nieuwe route te ontwikkelen. Startpunt is nu Pannenkoekenhuis ’t Mussennest aan de Groteweg 109 in Wapenveld. Hier begint de rondwandeling van dertien kilometer door het mooie en afwisselende buitengebied van Wapenveld. Het landschap verandert richting de IJssel van bosrijk landschap – op de stuwwallen van de Veluwe – naar open ontginningsgebied.

Trekpontje

Nieuw in Wapenveld is het trekpontje over het Apeldoorns Kanaal. Dit voetveer verbindt Vrieze’s Erfgoed met het aangrenzende Kloosterbos. Met spierkracht trek je jezelf naar de overkant. Een leuke manier (voor kinderen én ouders) om het water over te steken!

Programma

Om 14.00 uur wordt bij ’t Mussennest het nieuwe startpaneel onthuld door wethouder Wolbert Meijer (gemeente Heerde) en Arjan Vriend (directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland). Aansluitend volgt een korte wandeling naar Vrieze’s Erfgoed, waar Gedeputeerde Josan Meijers het trekveer officieel in de vaart zal nemen. Daarna is er een gezellig hapje en drankje met betrokkenen en de vrijwilligers van het Paddenpad bij Vrieze’s Erfgoed.

Bewegwijzering

De vernieuwde brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt ’t Mussennest, Tapperij Teun en Toeristische Informatiepunten in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes.

Nieuwe route is vanaf 1 juni beschikbaar op deze website en de gratis Klompenpaden app.