Feestelijke opening Markluiderpad en kanoroute

Op zaterdag 9 juni 2018 wordt in Veessen het Markluiderpad feestelijk geopend. Ook wordt dan de kanoroute Noordoost Veluwe geopend. De opening vindt plaats om 09.45 uur bij Natuurboerderij Het Bakhuis, IJsseldijk 3 in Veessen. Wethouder Meijer en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening. De streektaalmuzikanten Ton van de Vosse en Bertus van Essen treden op. Na de onthulling van de startpanelen is er gelegenheid tot wandelen of kanoën van (een deel van) het Klompenpad en de kanoroute. Je mag ook je eigen kano meenemen! Dus klompen aan, rugzak op, kano mee en gaan!

Het Markluiderpad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Markluiden. Wandelen langs weteringen, IJsselhoeven, dijken en door natuurontwikkeling. Het Markluiderpad wordt het 109de Klompenpad en is naast het Paddenpad, Horsthoekerpad, Vosbergenpad en Elsvoorderpad het vijfde Klompenpad in de gemeente Heerde.

Kanoroute

De kanoroute Noordoost Veluwe is ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers en met Sportvisserij Oost-Nederland. De aangelegde voorzieningen zijn zowel voor kanovaarders als voor vissers te gebruiken. De route wordt aangegeven met knooppunten, zodat kanovaarders zelf hun route – groter of kleiner – kunnen samenstellen. Van de haven van Hattem naar Villa Bakhuis bedraagt de route circa 15 kilometer. Het afzonderlijk varen van bepaalde gedeelten is heel goed mogelijk.

Het Markluiderpad en de kanoroute Noordoost Veluwe zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland, Gebiedsontwikkeling Veessen-Wapenveld, de Nationale Postcode Loterij en de Sportvisserij Oost-Nederland.

Brochure, kaart en app

De brochure met een beschrijving van het Markluiderpad en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij TIP Heerde, buurtwinkel Koek en Ei in Veessen, Restaurant De IJsselhoeve in Veessen en de Toeristisch Informatiepunten in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 9 juni ook beschikbaar via de Klompenpaden app. De kanoroute is op kaart te verkrijgen bij Buitengewoon Buiten, Vadesto en Wij zijn Heerde. De routeapp is te downloaden via Abellife.